App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Äter inte bra

Hej . Jag har en son som är 14 månader och har precis börjat förskolan. Han åt jättebra hittills, har aldrig haft nåt problem men sen han började förskolan så har han blivit helt tvärtom. äter inte alls och kastar allting som kommer fram, skriker och gråter. när jag ser honom så här så vill jag BARA gråta. det gör ont i mitt hjärta, att han var hur duktig som helst men nu är det helt tvärtom. Snälla jag behöver er hjälp jag vet inte vad jag ska göra så att han äter som vanligt. har ni också haft problem när era små började förskolan. vad gjorde ni ?

2019-08-20
MAMMA 07
MAMMA 07
Bebis på 2 månader

...kanske han äter bra och mycket på förskolan och inte har samma behov o hunger hemma just nu??... Barn äter lite i perioder också, lite smått emellanåt för att sen ha en aptit som en vuxen karl i vissa tillväxtperioder 😄🙂.
Men jag skulle fortsätta ge han mat men i mycket små portioner, så kan kan känna att det han serveras vill han äta. Så har jag gjort med mina och det kommer en dag när de frågar efter mer. 🙂. Lycka till...

2019-08-21
Nannah S
Nannah S
Bebis på 11 månader

Hej.
Har en son som är 2 år och som matvägrar det mesta. Har inte gjort någon stor grej av det utan jag serverar alltid grönsaker i små skålar så han får plocka själv.. vill han bara äta exempelvis köttfärssås om det är det vi äter så får det vara så. Vet att de kommer in i olika såna perioder då de blir medvetna om vad de faktiskt tycker är gott eller inte. Det är en jobbig tid men det går över!

2019-08-21
johannah_a
johannah_a

Har samma problem här. Från att äta allt till att jag vill gråta ibland!! Men Dock har inte min börjat förskolan så jag hoppas verkligen inte det blir bara värre . Min son är 15 månader men började när han va runt 14. Då han började gå.
Det kanske är just en fas vid den åldern då jag eller du inte är dem enda..

2019-08-20
Leab
Leab
Barn på 2 år och 7 månader

Glömde.. är förskollärare så har sett rätt många sådana pluttisar som ger gråa hår på päronen men äter som änglar på föris eller efter en tid äter som vanligt igen 😂 - och mina egna barn är inget undantag haha

2019-08-20
Freudberg
Freudberg
Barn på 1 år och 7 månader

Det är en fas vid den tiden som ofta visar sig på just det sättet så det kommer säkert ge med sig. Vet du hur han äter på föris?

Mitt tips är : Erbjud som vanligt . Men Låt han plocka och greja med det han vill, tjat. Suck och stön gör det bara värre :) - även om en såklart blir orolig.. brukar resonera som så att ett hungrigt (friskt barn) svälter inte sig, och äter bäst när det slipper press och känner att det kan välja själv(såklart med gränser för hur en beter sig :))

2019-08-20
Freudberg
Freudberg
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...