App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

3-månaders bebis täppt i näsan hela tiden

Hej! Vår 3-månaders dotter började bli täppt i näsan när hon var ca 6 veckor gammal (strax innan midsommar) och har varit täppt varje dag sedan dess! Vi får köra spray (för spädbarn med naturlig koksaltlösning) ofta flera gånger om dagen och använder nässug när vi ser eller hör att det är snor som behöver sugas ut. Har frågat om det på BVC men de har än så länge bara sagt att hon kan ha trånga näsgångar och att de växer till sig senare, men tycker det känns konstigt att hon är täppt så mycket, för jag har aldrig hört om nån bebis som varit så täppt innan. Ofta har hon svårt att sova på grund av nästäppan och det är ibland väldigt svårt att höra eller se att hon faktiskt är täppt också. Tycker det känns jobbigt att behöva använda så mycket nässpray, även om BVC säger att det inte borde vara någon fara... (Har funderat på om det kan vara nån typ av allergi, vi har katt hemma men hon är lika täppt oavsett vart vi är verkar det som, då vi bodde i ett husdjursfritt hem i 2 veckor i sommar och det var likadant där) Finns det någon här som varit med om liknande och har någon idé om vad det kan bero på, eller som har tips om hur vi ska motverka det eller om vi kan göra nåt annorlunda? Alla tips eller funderingar är välkomna!

2019-08-17
Lina Stenborg
Lina Stenborg
Bebis på 14 månader

Min tjej var täppt nästan varje dag från födse till ca 5 månader. Använde aldrig nässug men Renässans näsdroppar (saltlösning) när det var som värst. Sen köpte vi en luftfuktare för vi har rätt torrt inomhusklimat hos oss och det hjälpte rätt mycket. Skönare för oss föräldrar också :)

2020-05-30
Mikros
Mikros
Bebis på 10 månader

Vår dotter är drygt 2 månader och har varit täppt sedan ca 1vecka gammal. Vår äldre dotter var aldrig täppt så vi tycker inte det känns bra att behöva spola näsan 2-4 ggr per dag med koksaltlösning. Jag försöker att inte använda sugen men det är ofta som snoret varken åker ner i svalget eller ut Genom näsan. Man ser liksom att det sitter i näsan och är i vägen för andning. Snoret är lite segt. Så om jag inte suger ut det när det sitter kvar, behöver jag spola näsan strax igen. Jag hittar inte så mycket om detta på nätet. Är det något fel? 🤔
Det känns dock inte som att det blir värre, men inte bättre heller

2020-05-28
SoleilA
SoleilA
Bebis på 3 månader

Löste det sig? Min bebis har varit täppt sen födsel (7v snart) och blir bara värre och värre är så rädd att hon ska få lunginflammation

2020-05-20
Linafeliciaa
Linafeliciaa
Bebis på 3 månader

Använd inte nässugen så ofta. Den kan typ göra bebisen täpptare. Det kan räcka med att använda saltspray i näsan så snoret rinner ner i svalget. Om det fortfarande är snor i näsan så kan man använda sugen. Min dotter var också täppt konstant men när jag sluta använda nässugen varje dag så försvann nästäppan.

2019-08-28
Satsumahead
Satsumahead
Barn på 1 år och 7 månader

Vår son hade det likadant. Han blev dock sjuk första gången när han var drygt 1 vecka och syrran hade varit lite snorig vid hans ankomst. Första nästäppan höll i sig 4 veckor, sen har det varit så fram och tillbaka. Längsta nästäppan var på 7 veckor, kändes så hopplöst. Men, det jag ville fö sagt var att han hade tränga näsgångar och de blev bättre när han var ca 1 år och 3 månader.

2019-08-17
moaeg
moaeg
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...