App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Lågt värde på sköldkörtel vid första provtagning

Hej ! Är gravid i v10 nu och var tidigare i veckan på första besök på mvc. Tog ett blodprov sen ska vi göra resten av proverna i v12 när vi ska skrivas in. Barnmorskan ringde idag och sa att jag hade lågt värde på sköldkörteln och behöver komma in och ta nya prover, vilket passade bra då jag har läkartid nästa vecka. Så det verkade inte superbråttom men ja, man blir ju nojig givetvis. Var på jobb med när hon ringde, så hann inte direkt ställa några frågor. Vad kan detta innebära för graviditeten osv? Någon som har haft låga värden som det inte visade sig vara något särskilt? Man googlar ju gärna och lågt värde kunde vara dåligt för fostrets utveckling och ökad chans för MF. Men som sagt vet inte mer än att de va lågt och inte hur lågt.

2019-08-16
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Min barnmorska sa att jag hade lågt värde också när jag var tidigt gravid, men jag gick in och tog nya prover och då var de normala igen. Hon sa att det kan vara tillfälligt bara.
Hon sa också att om värdena är låga efter andra provtagningen så skulle man bara få äta Levaxin :)

2019-08-17
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Jag får hoppas att de räcker att gå dit nästa vecka, hon borde ju isåfall sagt att man måste komma med en gång. Så får hålla tummar och tår

2019-08-17
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Jag har fått äta Levaxin under mina senaste 3 graviditeter (en av de slutade med ma, men jag hann börja med Levaxin i ett par veckor). Mellan graviditeterna äter jag ingen medicin, så det är så min kropp reagerar på graviditet. Så länge du börjar medicinera så fort du får kännedom om det så är det mest troligt ingen fara. Jag har sedan fått gå och lämna prover regelbundet fram till v 25. Har värdet varit stabilt fram till v 25 så har jag inte behövt ta fler prover sen. Efter förlossningen har jag slutat med Levaxin och gått på provtagning 6 veckor senare och då har värdet varit bra även utan Levaxin.

2019-08-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Förstår att du har frågor och känner oro. Jag äter levaxin för underfunktion i sköldskörteln och har två friska barn. Det är viktigt att du snart börjar med levaxin för att dina värden inte ska vara för låga. 💕 Du har ju läkartid snart så det borde inte vara någon fara men ring bm om du vill ta prover tidigare?

2019-08-17
Viktoriak
Viktoriak
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...