App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid vecka 8 - mår skit!! Tips?

Är gravid i vecka 8 (7+6) och mår rent ut sagt skit från morgon till kväll sedan en vecka tillbaka. Vaknar varje morgon med ångest (har ångest sedan innan men inte på denna nivån..) mår sedan fruktansvärt illa, har ont i magen, frossar, känner mig vrålhungrig samtidigt och omvartannat precis hela dagen. Har sjukskrivit mig från jobbet närmsta dagarna men sen då? Får man beviljat sjukskrivning? Har ni några andra tips på vad man kan göra? Blir tokig av detta det tar så enormt på psyket..

2019-08-16
Annis27
Annis27
Gravid i vecka 39

Så jag ska ringa till den barnmorskan som ska skriva in mig? Tänkte att eftersom jag inte är inskriven ännu/varit på första besöket att jag inte kan vända mig dit..

2019-08-20
aasc
aasc
Gravid i vecka 39

Du ska absolut inte vänta!! Ring omedelbart till din barnmorska för att få hjälp!

2019-08-20
Annis27
Annis27
Gravid i vecka 39

Hej!
Jag är gravid i v 7+2 och känner igen mig i allt det du skriver. Har också varit hemma från jobbet för att jag mått skit. Illamående tar kål på mig! Förstår inte om det är meningen att jag ska vänta tills att jag träffar barnmorskan första gången i v.11 som jag ska be att få hjälp med medicin/sjukskrivning?
Nedstämd och känner för tillfället att jag fattar inte hur jag ska orka ta hand om ett barn om jag är så här trött..

2019-08-17
aasc
aasc
Gravid i vecka 39

Hej! Jag är i vecka 18 nu men har mått skit i princip hela tiden till och från, med supermkt ångest. Mitt tips är att försöka att fe dig själv lite andrum, däm inte dig själv och var inte härd mot dig själv. Det är okej att vara nere och ledsen. Det finns hjälp att få från i form av ex samtalsstöd från barnmorskan, du behöver själv ligga på så du får din vård du är värd. Stå på dig om du förtjänar känna såhär! Men försök att unna dig saker du gillar, något varje dag som ger dig glädje. Ta en promenad och gör saker som ger energi, om ens en lite gnutta. Hoppas du känner dig bättre snart!

2019-08-16
ITMalin
ITMalin

Tack för ditt svar

2019-08-16
Annis27
Annis27
Gravid i vecka 39

Hej!
Jag fick reda på att jag var gravid i vecka 6 och de första dagarna var jag upprymd och lyrisk. Men efter någon vecka kom ångest och jag blev extremt nedstämd. Vi hade försökt i tre år att bli gravida och äntligen lyckades vi. Men varför mådde jag skit? Mitt tips är att trots illamående etc försöka komma ut i den friska luften. Du behöver inte gå, bara sitt ute och andas. Skuldlägg inte dig själv för du mår dåligt, för jag lovar att du kommer komma in i rollen som gravid så småningom. Prata om det, berätta hur du mår. Jag grät och grät och pratade med min pappa en hel del som lugnade utan att döma mig. Jag började skriva ”dagbok” också och antecknade lite smått vecka för vecka hur jag mådde. Då kunde jag dessutom se att det sakta men säkert blev bättre. Ring vårdcentralen och beskriv hur du mår, dom kanske kan hjälpa dig med sjukskrivning. Jag lovar dig att det kommer bli bättre med tiden. Lägg ingen press bara!

2019-08-16
Linfra90
Linfra90
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...