App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Flyga långdistans med barn

Jag ska flyga till Thailand direktflyg ca 11h med min son, då kommer han vara 1år 9mån. Någon som gjort en liknande resa? Vad ska jag tänka på innan resan? Under resan? Mat? (han äter ej barnmat eller dricker välling) Hur gör jag det så smidigt som möjligt för mig och honom? 😅

2019-08-13
nnathaliefalk
nnathaliefalk
Barn på 3 år och 8 månader

Lite sent ute kanske att svara på din fråga. Men vi flög 42.t Vietnam- korea- qatar- sverige. Vi vart alltså strandsatta i 4 månader i vietnam pga lockdowns och covid19 stängde gränser överallt i världen. I juni fick vi äntligen tag i resa även fast de va 42 t och vår flicka nyss 5 månader så blev vi tvugna ta den resan. Jag pappan tog hand om barnet mest och allt gick bra o barn service på flyget var toppen. Även i korea så hade vi turen få boka ett transit hotell nära vår gate att sova ut 7-8 t innan nästa flyg gick.

2020-07-21
Tobbetruck
Tobbetruck
Barn på 1 år och 9 månader

Beroende på flygbolag så kommer det vara väldigt olika råd...
Med Thai så har det funkat fint. Särskilt när vi valde ett flyg hem på dagtid. De flesta flyger sen kväll och sover på flyget, så dagflyget var mindre än halvfullt ( fullt till 30% kanske?) så vi hade massor med plats att breda ut oss + flygvärdinnorna hade all tid i världen att skoja med barnet. Det bjöds på dricka, russin, frukt mm hela tiden! Så tiden kändes inte lång.
Annars är det väl det vanliga:
Pixiböcker, ljudbok/ipad/mobil, mindre leksaker tex smådjur i en påse, pigga föräldrar som orkar avleda när tristessen sätter in, utnyttja möjligheten att gå lite i gångarna, håll barnet mätt och torrt, mysgrejor till sovstunden.

2019-08-17
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...