Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Spiral eller p-piller efter graviditet??

Hej, jag har aldrig förr använt mig av varken spiral, p-ring, p-piller eller p-stav. Vad är bäst? Jag är väldigt hormonell i vanliga fall och har stark PMS inför varje mens, så vill helst slippa hormon kaos, samt har lätt för dålig hy så på ngt sätt är jag avskräckt från p-piller. Hade också tyckt det va skönt att vara helt utan mens men vill helst inte blöda i 6 månader heller. Lite tips runt detta?

2019-08-13
Cassandra2019
Cassandra2019
Gravid i vecka 38

För mig har det funkat med p-ring, både innan och efter graviditet :)
Jag väljer att ha i den i 3 veckor och sedan ha en blödning 4e veckan, men man kan också ha i den i 4 veckor och inte blöda alls.
Det är ju dyrare än p-piller, men det är det värt tycker jag! :)
För mig har det varit väldigt få biverkningar (snarare inga alls).

2019-08-14
Marika A
Marika A
Bebis på 8 månader

Tar p-piller UTAN uppehållsvecka för att få "mens". Då håller hormonnivån sig stabil, jämn och ingen mens. Funkar bra för mig:)

2019-08-14
LinaM
LinaM

Har 4 månader kopparspiral ,funkar bra för mig regelbond mens , blöder 8 dagar men inte lika mycke 3 dagar blöder mer sen normal . Tidigare använde också p piller, jag blev galen ock vansinnig som fan

2019-08-14
MamAnwar
MamAnwar
Bebis på 10 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-08-14
MamAnwar
MamAnwar
Bebis på 10 månader

Innan jag fick mitt första barn hade jag mini-piller och det funkade jättebra. Efter graviditeten började jag med samma igen men då gick jag och småblödde i princip hela tiden. Fick sluta med pillren och satte in en hormonspiral istället, även detta funkade bra då jag i princip var helt blödningsfri då. Efter detta har jag även haft kopparspiral, vilket funkar men då har man mens regelbundet och blöder dessutom väldigt mycket. Nu har jag precis fött mitt tredje barn och kommer snart att sätta in hormonspiral igen. En sån kostar 1000 kr, en kopparspiral är gratis. Det kan också vara värt att ta med i beräkningen. Lycka till, hoppas du hittar något som passar!

2019-08-13
MamsanMaria
MamsanMaria
nyfödd bebis

Jag satte in hormonspiral efter graviditeten, det funkade klockrent för mig! Hade lite småblödningar i nästan två månader när jag satte in den men efter det fick jag ingen mens alls och ingen mensvärk heller 😁 asskönt!

2019-08-13
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Gravid i vecka 13
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...