App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Spiral eller p-piller efter graviditet??

Hej, jag har aldrig förr använt mig av varken spiral, p-ring, p-piller eller p-stav. Vad är bäst? Jag är väldigt hormonell i vanliga fall och har stark PMS inför varje mens, så vill helst slippa hormon kaos, samt har lätt för dålig hy så på ngt sätt är jag avskräckt från p-piller. Hade också tyckt det va skönt att vara helt utan mens men vill helst inte blöda i 6 månader heller. Lite tips runt detta?

2019-08-13
Cassandra2019
Cassandra2019
Bebis på 6 månader

Jag valde en kopparspiral eftersom det är utan kostnad. Har ganska regelbunden mens och har inte märkt några andra symptom.

Funderade på att sterilisera mig men sen valde jag spiral för det kändes lättast.

Piller hade inte fungerat för mig, är urusel på att komma ihåg att ta varje dag.

2019-10-01
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Hej! Nu kanske du redan har valt ditt preventilmedel men jag kan ändå berätta om hur det var för mig.. 😊Fick min pmds diagnos för ca 13 år sedan å har sedan dess ätit premalex från ägglossning fram till mens varje månad tillsammans med p-piller yasminelle som funkade bra tillsammans. Har en tjej på 7 år och en liten kille på 1.5 år. Då vi nu känner att vi är klara med barn så var det en långtidspreventilmedel som var tanken.. och jag som du var nervös över att lämna nåt som funkat men vill ändå inte stoppa i mig en massa hormoner och piller varje dag. Jag och min BM kom fram till att jag skulle testa spiralen Jaydess. En liten spiral med mycket liten hormonutsöndring. Tanken var att den skulle vara så lik "mig själv" att skulle känna av pmds iaf så kunde jag komplettera med premalex igen.. men det har gått bra! Håller fortfarande koll på min cykel då ägglossning är i antågande så jag kan se mönster i mående men det är absolut hanterbart! Känns så himla skönt.. så för mig har Jaydess 3 år funkat jättebra! Mådde verkligen skräp innan. Huden reagerade lite just i början men det la sig ganska snabbt. Hoppas du hittar nåt som funkar för dig!!

2019-09-30
lovan
lovan

För mig har det funkat med p-ring, både innan och efter graviditet :)
Jag väljer att ha i den i 3 veckor och sedan ha en blödning 4e veckan, men man kan också ha i den i 4 veckor och inte blöda alls.
Det är ju dyrare än p-piller, men det är det värt tycker jag! :)
För mig har det varit väldigt få biverkningar (snarare inga alls).

2019-08-14
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Tar p-piller UTAN uppehållsvecka för att få "mens". Då håller hormonnivån sig stabil, jämn och ingen mens. Funkar bra för mig:)

2019-08-14
LinaM
LinaM

Har 4 månader kopparspiral ,funkar bra för mig regelbond mens , blöder 8 dagar men inte lika mycke 3 dagar blöder mer sen normal . Tidigare använde också p piller, jag blev galen ock vansinnig som fan

2019-08-14
MamAnwar
MamAnwar
Barn på 1 år och 6 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-08-14
MamAnwar
MamAnwar
Barn på 1 år och 6 månader

Innan jag fick mitt första barn hade jag mini-piller och det funkade jättebra. Efter graviditeten började jag med samma igen men då gick jag och småblödde i princip hela tiden. Fick sluta med pillren och satte in en hormonspiral istället, även detta funkade bra då jag i princip var helt blödningsfri då. Efter detta har jag även haft kopparspiral, vilket funkar men då har man mens regelbundet och blöder dessutom väldigt mycket. Nu har jag precis fött mitt tredje barn och kommer snart att sätta in hormonspiral igen. En sån kostar 1000 kr, en kopparspiral är gratis. Det kan också vara värt att ta med i beräkningen. Lycka till, hoppas du hittar något som passar!

2019-08-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag satte in hormonspiral efter graviditeten, det funkade klockrent för mig! Hade lite småblödningar i nästan två månader när jag satte in den men efter det fick jag ingen mens alls och ingen mensvärk heller 😁 asskönt!

2019-08-13
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...