App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bebis vill inte äta ur flaskan

Jag behöver hjälp. Håller på att vänja min 8månaders vid flaskan och började att ge vatten ur flaska och det har gått ganska bra, problemet är när jag har något annat i. Har provat bröstmjölk, ersättning och välling men jag bara "leker" med det och spottar ut. Finns det några bra tips för vad jag kan göra?

2019-08-13
Martina98
Martina98
Bebis på 13 månader

Okej tack får prova lite olika 👍🏻

2019-08-13
Martina98
Martina98
Bebis på 13 månader

Testa olika flaskor, be någon annan ge flaskan, prova vid olika tider på dygnet. Har även hört om de som blandat i lite vaniljsocker i ersättningen för att fasa ut den så fort flaskan funkar.

Funkar inget kan man ju även mata med kopp eller pipmugg.

Sedan kan det vara bra att veta att vissa barn tyvärr aldrig tar flaska. Min son vägrade all mat i flaska, men vatten funkade och sedan tog han flaska med välling och ersättning redan dagen efter jag slutade amma.

2019-08-13
elgaroZ
elgaroZ
Bebis på 8 månader

Hej! Vad använder du för typ av napp på nappflaskan? Om du kör ”vanlig” napp, testa att använda en Calma napp som finns på apoteket att köpa. Eller i babyproffsbutiker etc.. Den typen av napp är mer anpassad för ammande barn så att det inte skall skapa lika mycket förvirring mellan bröst och nappning. Calmanappens funktion är mer som ett bröst där barnet måste suga mer för att få maten än att maten rinner direkt ut. 😁 Hoppas det löser sig!

2019-08-13
Sofiamls
Sofiamls
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...