App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Frenetiskt kliande handflator och fotsulor?! Vad är detta!?

Igår kväll efter att jag kom hem från jobbet runt 12.00 på kvällen så upptäckte jag att mina fotsulor började klia frenetiskt när jag skulle sova? Det kliade inte bara utan gjorde även ont så det var svårt att somna, 3 timmar senare vaknar jag av att jag har jätte ont i fingrarna och inser att händerna och fötterna svullnat upp ganska mycket och att ringarna stoppar blodet. Är det någon som haft likadant? Att det kliar,är svullet och gör ont? Nu på morgonen känns det lite bättre, inte lika svullen men det känns konstigt och det gör ont att gå :/ Dum som man är så googlar man ju på allt... och världens hemskaste scenario spelar upp sig i huvudet med leversvikt och förtidig förlossning ... bör man ringa barnmorskan eller är detta normalt och jag bara nojjar som man gör med så mycket annat??

2019-08-13
Jonnis
Jonnis
Bebis på 2 månader

Jag fick liknande symptom, extrem klåda på händer och fotsulor. Det spred sig sen till benen och magen (magen kan dock ha varit pga bristningar) men det blev liksom över nästan hela kroppen. Det visade sig vara gravidklåda tillföljd av ökade gallsyrenivåer. Det blev aldrig helt ohållbart så det gjordes inget åt det men kontrollerades ändå några ggr. fick tips på mvc att prova sån där kylbalsam innan läggdags och det hjälpte. Allt detta skedde i samband med att jag la på mig massa vätska och fick sen också Havandeskapsförgiftning. Prata med din barnmorska och be dom kolla gallsyrenivåer. Lycka till!

2019-08-14
Adlit
Adlit
Gravid i vecka 10

Tack för alla råd :)
Har ringt MVC och väntar fortfarande på att få prata med någon :/
Det är så synd att man måste ringa och boka tid för att få ställa en enkel fråga XD

2019-08-13
Jonnis
Jonnis

Som förgående skrev, ring MVC förklara dina besvär och be om råd. Det kan vara tecken på gravidhepatos men det är ovanligt. Mycket bättre att kolla upp det än att gå och vara orolig. Synd om dig att inte få sova på nätterna pga klåda, kanske kan få någon antihistamintablett som dämpar klådan? Ring MVC!
Om det är krångligt att komma från jobbet för besök så tänk på att man har rätt till 2 lediga heldagar för mödravård och föräldrautbildning

2019-08-13
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Det är så lätt att ringa och fråga bara! Hellre en gång för mycket :) det kliade mycket på mig när jag var gravid men svullnade inte som du skriver. Ring och hör efter 😊

2019-08-13
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

Kollade precis på 1177.se och rekommendationerna därifrån är att kontakta din BM, så det skulle jag göra. 😊
Jag rekommenderar att du tar av dig ringarna helt, risk finns att du får klippa av dom dina händer /fingrar svullnar.
Hoppas det löser sig och lycka till! 😊

2019-08-13
Sophira
Sophira

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-08-13
Sophira
Sophira
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...