App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sjukskriven och ingen förståelse på jobbet

Måste få skriva av mig lite... Är gravid och sjukskriven 50% för att jag fortfarande mår illa och inte känner mig bra. Graviditeten påverkar även mity psykiska mående till det sämre. Jobbar på förskola och känner att jag inte har någon förståelse alls från mina kollegor gällande sjukskrivningen. De tycker att jag bara är lat och att jag inte mår så dåligt som jag säger för jag ser ju pigg ut. Ska till läkaren på onsdag och diskutera hur vi ska göra med sjukskrivning, förmodligen blir det fortsatt 50 % sjukskrivning. Fick frågan av kollegorna idag om hur det kommer bli framöver med tanke på verksamheten. Sa att jag vet inte och att jag ska till i veckan och diskutera saken. Varpå jag får till svar kan du inte gå upp till 75%, alltså jobba 75% och vara sjukskriven 25% istället? Blev helt paff och ledsen, kändes som luften gick ur mig. Känns som allt fokuserar på verksamheten att den ska gå ihop med schema osv. Ingen frågade ju hur jag mår utan bara fokuserade på verksamheten vilket för mig känns oerhört ledsamt som att man inte bryr sig om varandra.

2019-08-12
Påfågelöga
Påfågelöga
Bebis på 2 månader

Det är ju så att alla är ju sig själv närmast, så din kollegas egen arbetssituation ligger henne närmare än ditt mående. Men bra att du sa ifrån, det hade inte jag vågat. 🙈

2019-08-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Tack för peppen, ska ta det med chefen imorgon efter läkarbesöket!

Blev ledsen på jobbet även idag när kollegan frågade om hur jag tror det kommer gå imorgon. Frågade vad hon menade och fick till svar "det stressar mig att inte veta hur det kommer bli med schemat". Jag blev riktigt sur och sa "det stressar mig när du tjatar hela tiden, det hjälper inte så sluta det är inte din buisness". Kollegan fattade nog piken och gick därifrån och var helt tyst. Tyckte det var så himla dåligt för kollegan är egentligen en person som jag tycker om som person och att jobba med...

2019-08-13
Påfågelöga
Påfågelöga

Vad tråkigt att dina kollegor bemöter dig så. Känner igen det, finns alltid en uns av missunnsamhet och oförståelse hos vissa i ett arbetslag. Nej, graviditet är ingen sjukdom men det är en enorm ansträngning för kroppen och alla mår tyvärr inte bra i sin graviditet. Går inte att jämföra sig med andra. Jag hade möjlighet att kunna arbetade fram till v.38 (blev omplacerad till mindre fysiskt krävande arbetsuppgifter) medans en kollega var sjukskriven mycket tidigare i graviditeten pga hyperemesis och jättebesvär med foglossning.
Låt inte någon ge dig dåligt samvete för det. Tala med din läkare och be om att få ett utförligt sjukintyg. Gör upp en plan med din chef och ansök om havandeskapsledighet. Ibland måste man bara få tänka på sig själv. Ingen som tackar för att man sliter ut sig och mår dåligt. Du ska ju snart vara föräldraledig så då kommer de ju ändå gå en person kort. Chefens ansvar att lösa bemanningen, inte ditt.

2019-08-12
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Usch vad tråkigt! Vad har din chef för inställning? Kanske hen kan samla personalen och förklara läget? Jag tycker inte att man ska behöva stå och försvara varför man är sjukskriven, det är något mellan en själv, läkaren och chefen. Och det är chefens jobb att ta in vikarie, det problemet ska inte personalen försöka lösa på egen hand. Helt fel. Skickar en styrkekram.

2019-08-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...