App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

RESA MED BARN

Hej! Jag och min sambo ska åka utomlands med våran dotter, det blir första gången för henne. Vi blir borta i en vecka och flygresan är ca 4 timmar. Har ni några tips för att flygresan (framförallt startat & landning) ska gå så smidigt som möjligt? Hon är 2 år och väldigt aktiv. Tar även gärna emot tips på vad vi INTE bör glömma att packa i hennes resväska! Tack på förhand =)

2019-08-11
msmatilda
msmatilda
Bebis på 5 månader

Vet du. Jag upplever det som lättare att flyga med barn än utan. Vi har en 18månaders som pga pappans jobb flugit sen han var 2 månader. Personvalen är alltid hjälpsamma och du får gå på före alla andra. Oftast får man även bättre platser. Första åtta månaderna är det inga problem, man får oftast en sån liggdel längst fram i planet som bebis kan sova i. Och dom sover för det mesta hela större delen av tiden pga motorernas lugnande ljud :) Efter åtta månader måste man underhålla lite. Men jag frågar alltid personalen om planet är fullt och om inte så får vi ofta ett tresitsitssäte för oss själva. Då kan man ha lite leksaker på sätet i mitten eller en padda. 9 av 10 gånger är det alltid nån snäll medpassagerare bredvid/bakom som gillar att leka tittut eller liknande. Det jag vill komma till är att det är inga problem! Åk om ni vill och njut av resan

2019-08-22
Lina1234
Lina1234
Barn på 3 år

Flög nyss med våran lilla ca 3h och hon hade inga problem alls med värk i öronen. Vi gav Alvedon i förebyggande syfte, nässpray, napp och sen åtvi klämmis under tiden. Vi försökte tajma så hon sen hade vilan uppe i luften så det var skönt. Med större barn finns kanske inte nån vila så då skulle jag packa ner padda med favvofilmer nerladdade, böcker och leksaker. Något att pilla med, kanske klistermärken eller plockig mat. Pennor kan tappas o rulla överallt så det kan bli körigt hehe.. vår lilla blev sjukt rastlös och då var det bara att gå runt runt tills det va dags att landa. Men en 2åring är kanske lättare att underhålla?

2019-08-12
EB00
EB00
Barn på 3 år och 2 månader

Jag gav sonen en flaska med vatten och såg till att han drack flera gånger vid start och landning, så han kände inte av något i öronen. Annars var han helt lamslagen av att motorerna började låta så han sätt stilla tills vi var uppe i luften iallafall xD

2019-08-11
illusiona
illusiona

Ett tips är att åka då barnen är som tröttast och sover iallafall halva resan. Ett underlättande för dig

2019-08-11
Leab
Leab
Barn på 3 år och 5 månader

Har inte rest med småbarn men har funderat på att göra det. Avvaktar nog också tills dottern är runt 2 år. Har läst på lite restips med barn på nätet. Flyg- och resebolag har en del tips på sina sidor. Känner en flygvärd på SAS som berättar att de brukar hjälpa barn som riskerar att få ont i öronen under start och landning med koppar med varmt vatten och tussar i att hålla för öronen som ska jämna ut trycket. Vet inte riktigt helt hur det går till men det ska tydligen vara effektivt.

2019-08-11
Sahra11
Sahra11
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...