Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

RESA MED BARN

Hej! Jag och min sambo ska åka utomlands med våran dotter, det blir första gången för henne. Vi blir borta i en vecka och flygresan är ca 4 timmar. Har ni några tips för att flygresan (framförallt startat & landning) ska gå så smidigt som möjligt? Hon är 2 år och väldigt aktiv. Tar även gärna emot tips på vad vi INTE bör glömma att packa i hennes resväska! Tack på förhand =)

2019-08-11
msmatilda
msmatilda
Barn på 2 år

Flög nyss med våran lilla ca 3h och hon hade inga problem alls med värk i öronen. Vi gav Alvedon i förebyggande syfte, nässpray, napp och sen åtvi klämmis under tiden. Vi försökte tajma så hon sen hade vilan uppe i luften så det var skönt. Med större barn finns kanske inte nån vila så då skulle jag packa ner padda med favvofilmer nerladdade, böcker och leksaker. Något att pilla med, kanske klistermärken eller plockig mat. Pennor kan tappas o rulla överallt så det kan bli körigt hehe.. vår lilla blev sjukt rastlös och då var det bara att gå runt runt tills det va dags att landa. Men en 2åring är kanske lättare att underhålla?

2019-08-12
EB00
EB00
Bebis på 12 månader

Jag gav sonen en flaska med vatten och såg till att han drack flera gånger vid start och landning, så han kände inte av något i öronen. Annars var han helt lamslagen av att motorerna började låta så han sätt stilla tills vi var uppe i luften iallafall xD

2019-08-11
illusiona
illusiona

Ett tips är att åka då barnen är som tröttast och sover iallafall halva resan. Ett underlättande för dig

2019-08-11
Ledis mama
Ledis mama
Bebis på 15 månader

Har inte rest med småbarn men har funderat på att göra det. Avvaktar nog också tills dottern är runt 2 år. Har läst på lite restips med barn på nätet. Flyg- och resebolag har en del tips på sina sidor. Känner en flygvärd på SAS som berättar att de brukar hjälpa barn som riskerar att få ont i öronen under start och landning med koppar med varmt vatten och tussar i att hålla för öronen som ska jämna ut trycket. Vet inte riktigt helt hur det går till men det ska tydligen vara effektivt.

2019-08-11
Sahra11
Sahra11
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...