App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Oro inför igångsättning av förlossningen

Hej alla! Jag är i vecka 39+4 idag utan värka, bara sammandragningar sedan några dagar. Haft värkar till och från under 3 nätter som avtog hel. Nu är jag på sjukhus ansåg man att jag inte har något fostervatten kvar då pratas om igångsättning. Jag är väldigt orolig är det någon här som haft igångsättning någon😏😏😏😏😏.

2019-08-08
Mami2019
Mami2019
Bebis på 7 månader

Har haft två igångsättningar. En var bf + 11 dagar och det var lite fostervatten så därför blev det så. Kom in på kvällen och fick en Bardkateter som gjorde noll verkan, senare under dagen fick jag nån sorts gele som skulle lösa upp tappen. Vid 17 fick jag massa värkar och hon kom vid 19.42.

Jag hann bara få lustgas för det gick så snabbt, så kroppen hann inte riktigt med men jag sprack ingenting alls.

Med sista barnet var det bf+15 så då blev det igångsättning då med. Fick små shots att dricka med 2 timmars mellanrum och ctg. Gick omkring och försökte få tiden att gå. Inte en värk på hela tiden och när klockan var 22 så sa Bm godnatt. Klockan 23.30 så fick jag värkar och sen badade jag en liten stund. Klockan 01.49 är hon ute.

Väldigt snabba förlopp men andra gången var jag mera förberedd på det.

Lycka till!

2019-08-09
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Uff hoppas det går fortare, jag har frågat massa barnmorskan, tror hon blir trött på mig nu. Jag ska försöka lugna ner mig nu då ska sätta på dropp. Tack för all uppmuntran🙏🙏🙏

2019-08-09
Mami2019
Mami2019
Bebis på 7 månader

Avslappnande och höra, jag har är jätte oroligt. Jag har för lite fostervatten därför vill de sätta igång mig och mycket latenfas utan någon värk sedan vecka 36

2019-08-08
Mami2019
Mami2019
Bebis på 7 månader

Tack för ditt svar, snart kommer de sätta på dropp 🙏🙏🙏

2019-08-08
Mami2019
Mami2019
Bebis på 7 månader

Blev igångsatt i v. 42+1 pga minskade fosterrörelser (men bebis mådde fint därinne). Hade då i princip haft noll förvärkar, sammandragningar - NADA innan! Blev inlagd på en måndag fick 5 ”shots” med cytotec under dagen samt ctg innan varje shot för att kolla bebis. Det hände inget under dagen men vaknade vid fyra på morgonen på tisdagen med lite molvärk som gradvis gjorde ondare men definitivt hanterbart. Vid tio på morgonen tog de vattnet, satte värkstimulerande dropp och knappt 8 timmar senare var bebis ute. Allt gick bra och smidigt. Kände mig extremt omhändertagen under hela tiden och de märktes att de hade koll på mig! Hoppas allt går bra för dig & att du får träffa bebis snart!

2019-08-08
Viiktoriiia
Viiktoriiia

Blev igångsatt på grund av överburenhet i vecka 42+0. Hade ju helst velat att det skulle komma igång spontant men ingångsättningen var inte så illa som jag hade föreställt mig från början. Förr så satte de värkstimulerande dropp direkt innan livmodertappen var utplånad så hade hört en massa hemska historier om det. Jag fick en BARD kateter till att börja med för att reta tappen att öppna sig mer. När katetern åkte ut tog de hål på hinnorna, då kom värkarna igång rejält😅Hade lustgas och EDA som smärtlindring. Dottern kom efter ca 22 timmar efter att ingångsättningen påbörjats. Kan ta väldigt olika tid, får ta latensfasen på förlossningen istället för där hemma. En ingångsättning övervakas lite mer än om det skulle komma igång spontant, alltid en förlossningsläkare som är inkopplad även om det är barnmorskan som är på salen. Så jag kände mig i trygga händer. Skönt att veta att man hade sin plats på förlossningen och att man fick vara kvar där. I början så var vi runt på sjukhusetområdet och gick och åt frukost och lunch. Bra att röra på sig med så barnet sjunker neråt mer. Lyssnade på Babyzpodcast avsnittet om induktion (ingångsättning) innan där de förklarar väldigt bra steg för steg hur en igångsättning går till och varför och i vilken ordning de väljer en viss metod/behandling.
Lycka till!

2019-08-08
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 32

Jag blev igångsatt men p g a andra orsaker, i v 39. Det gick snabbt och smidigt för mig. Oroa dig inte. Kram och lycka till.

2019-08-08
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...