App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sysselsätta storasyskon när man är gravid med nr 2

Jag är gravid i v 35 nu och har en tjej på 1 år och 9 månader hemma som jag har lite svårt att sysselsätta. Eller - jag har inte energin, tålamodet och orken att leka på dygnets alla vakna timmar. Hon leker gärna, älskar att vara ute och uppskattar det mesta som innefattar lek/aktivitet. Men HUR orkar man som gravid? Blir lätt att jag tar till iPad/tv för att själv få vila eller göra något annat än leka. Får så dåligt samvete över hela situationen. Hennes pappa har varit hemma hela tiden jag var föräldraledig och från att hon var 6 månader var han hemma själv medan jag jobbade 100%. Har alltså aldrig varit ”ensam” föräldraledig tidigare. Han är så duktig på att hitta på saker med henne och hålla henne sysselsatt - utan skärmen. Vilket ger mig ÄNNU sämre samvete nu när han börjat jobba.... Vad ska man göra? Hur gör ni?

2019-08-06
annagruvsjo
annagruvsjo
Barn på 1 år och 10 månader

Leka doktor, eller rollekar över lag för då kan man sitta i soffan och slippa röra sig så mycket. Vi har inhägnad trädgård så jag intar plats i solstolen bredvid sandlådan och medverkar därifrån. Man får göra det lätt för sig och det är absolut inget du ska få dåligt samvete för. 😊

2019-08-07
sofiejonsson
sofiejonsson

Du kanske känner någon annan mamma som du kan träffa och låta barnen leka tillsammans med.

Kanske finns någon släkting eller annan kompis som kan rycka in nån timme eller så för att vara "lekkompis".

Själv har jag haft förmånen att ha barnens farbror bara ett samtal bort om jag ville/behövde lite avlastning i slutet av tredje graviditeten. Jag hade väldigt dålig nattsömn pga värkar så det var tacksamt med sömn eller vila en stund varje dag.

Men tvn är en bra barnvakt den med vid behov och det kan det finnas mycket av när man är gravid.

2019-08-06
ma78
ma78

En graviditet är 9 månaders undantagstillstånd tycker jag, dvs platta och tv kan vara på mer än vanligt. Gillar hon stillsamma aktiviteter, typ Duplo etc? Allt måste ju inte vara högintensivt. Har du någon avlastning, isåfall kanske hon kan leka av sig med någon annan, plus att du får lite mer energi att sysselsätta henne sen. Jag har precis fått min tredje dotter men jag har 4 år mellan alla mina så 4-åringen och 8-åringen leker med varann hela dagarna medan jag kan ägna mig åt tvåveckorsbebisen.

2019-08-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...