App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Föräldradagar i jul

Jag börjar jobba i oktober efter 9 månaders föräldraledighet. Jobbar inom vården vilket innebär även kvällar, helger och storhelger. Vet ännu inte hur mitt schema kommer se ut men vill så gärna fira sonens första jul med mina föräldrar som eventuell eventuellt kommer upp till oss då (bor ca 20 mil ifrån dem) Har för mig att det ska till mycket för att man ska bli nekad föräldradagar av arbetsplatsen men är det "okej" att ta ut en veckas föräldraledighet så tätt inpå att jag kommit tillbaka? Ganska ny på arbetsplatsen men tror att det bara är jag som har små barn.

2019-08-06
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 14 månader

DU har fått helt rätt info:
1) SÖk i god tid så får arbetsgivaren inte neka om du följer reglerna
2) Se till att du inte tar ut många småledigheter eftersom du maximalt får dela upp ledigheten i 3 perioder per år. En kortare ledighet tex runt jul = 1 period. Så vill du ha ledigt vid flera tillfällen så får du välja noga! Tex förlänga semestern eller ta ledigt på sommaren för att spara semesterdagarna till andra tillfällen = 1 period, jul = 1 till, så då har du bara 1 period till vilket kan vara en längre deltidsledighet tex jobba 80% hela året eller liknande, eller ta en kortare ledighet till.

2019-08-06
solskensmamman
solskensmamman

för att vara garanterad att få ledigt behöver du söka 3 månader i förväg, vilket du kan göra redan nu. jag tycker det är helt förståeligt att du vill vara ledig under jul och VERKLIGEN okej! bättre också att säga till tidigt så har de möjlighet att ta in annan personal. dock har man bara rätt till att ta ut föräldraledighet 3 gånger per år tror jag det är, vilket kan vara bra att veta till nästa år! hoppas det löser sig!

2019-08-06
annagruvsjo
annagruvsjo
Bebis på 6 månader

Absolut ok! Kör!

2019-08-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Har för mig att söker man 3 månader innan kan arbetsgivaren inte neka dig ledigt 🤔

2019-08-06
19Sandra87
19Sandra87
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...