App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Blöjfri dagtid

Har en kille här hemma på 2,5 år som vi försöker göra blöjfri på dagen först och främst. Har under sommaren låtit han gå utan byxor och blöja när vi är hemma. Om man sätter han på pottan varannan timme så kissar han nästan varje gång. Men han säger aldrig till själv att han behöver kissa. När började era barn säga till att dem behövde gå på pottan? Förstår att man får påminna barnet en lång tid om pottan, men är ändå nyfiken. Sen om ni har några tips om hur man kan hjälpa dem att bajsa på pottan. Har lyckats ett fåtal gånger att få han till att bajsa på pottan men annars kommer det i blöjan. Tacksam för alla tips.

2019-08-05
MizzzJ
MizzzJ
Bebis på 17 månader

Vi hade enväldigt smidig potträning eftersom initiativet kom från barnet självt. Vi hade försökt vid 1,5 års ålder men det resulterade bara i frustration och ett barn som inte kissade alls. Vid 2,5 års ålder så fick han gå utan blöja emellanåt och så en dag så bad han om att bajsa på pottan och då körde vi igång med potträning.

Vårt barn hade också svårt att bajsa i pottan, även om det gick bra att kissa i den, så i början fick han helt enkelt bajsa i en blöja. Sakta men säkert gick det över (minns tyvärr inte hur) och rätt snart bajsade han i pottan. Han tyckte även att det var väldigt roligt att få hälla ut bajset i toaletten och spola ner det.

2019-08-25
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader

Nu hade vi en helt fantastisk blöjträning med vår 2,5åring med totalt tre olyckor(tror jag) dock fortfarande blöja på natten, så har inga supertips som funkade när allt annat inte gjorde det. Men som vi gjorde var att vi tog på trosor och sa att hon var tvungen att gå på toa/potta om hon behövde kissa. Påminde några gånger om att hon måste gå på toa när hon vill kissa men bad henne aldrig gå och sätta sig. Kissade två ggr i byxan första dagen och sen har det rullat på bra. När vi skulle åka bil länge och var lite oroliga fick hon ha trosor under blöjan och då ville hon inte kissa i blöjan för det blir ju blött och obehagligt. Bajset har jag inget tips med förutom att sätta på toaletten efter mat när tarmarna är igång. Vet dock ej hur effektivt det är i blöjträningssammanhang. Nu kanske detta inte var något sensationellt, men för oss släppte det fort när hon fick ta eget ansvar och kissa när hon kände sig kissnödig, och inte kissade för att vi sa till. Lycka till!

2019-08-16
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 4 månader

Här b,lev äntligen vår tjej på 4 år blöjfri på dagarna och då tyckte lillasyster ,19 månader, att hon också skulle sluta. Ibland så märks det väldigt väl att hon vill på pottan eller toa, ibland går hon dit själv och andra gånger kommer det bara. Det kan ju vara jag som inte ser eller hör alla gånger heller men det går framåt. När vi är inne så brukar jag ha henne utan byxor för då blir det inte så mycket tvätt men annars är det mest att sätta henne på pottan med jämna mellanrum.

Om vi ska iväg lite längre med bilen tex så brukar vi ha blöja på henne men då brukar hon alltid säga till om " poppa" så blöjan är oftast torr.

Det här med bajset det fungerar inte alls nästan utan det kommer där det kommer, fast det märks på henne att det är på gång. Men är det inte precis rätt konsistens på det så kan hon inte få ut det på pottan eller toan.

Med äldste sonen så lät vi honom få bajsa i blöjan de första månaderna och sen när han fått koll på att kissa på toan så koncentrerade vi oss på bajsandet på toan. Det var ett bra sätt för oss.

Tror att det är ganska svårt att sitta och bajsa i början. När man har blöja så tror jag faktiskt att de flesta barn står upp när de ska göra det.

2019-08-15
ma78
ma78
Barn på 2 år och 11 månader

Vi har samma problem. Men här fungerar bajsningen men inte att kissa på pottan. Säger alltid till att nu ska jag bajsa men att kissa är jätte svårt. De bara kommer. Så jag antar att de är svårare att känna...

2019-08-15
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...