App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vändningsförsök eller ej?

Jag är i v35 och lillan ligger i säte ännu konstaterades idag, min bm sa att v36 så ska bebis ha lagt sig till rätta så lite tid finns det ännu:) men jag vill ändå börja tänka i banorna hur jag ställer mig till vändningsförsök, vad är era erfarenheter? Varken vändning eller föda i säte är något jag egentligen har lust med, inte ks heller haha.. Hoppas på att hon vänder sig själv helt enkelt, men just nu känner jag mer för ks OM hon inte vänder sig!

2019-08-05
Yohonney
Yohonney
Bebis på 6 månader

Tråkigt med en sån bm, men heja dig som klarade av det så bra i slutändan iallafall! 🤘

2019-08-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jo det kollades hur hon låg och alla var säkra på att huvudet var ner. Det upptäcktes ca 30 minuter innan hon var ute så då kom det massa folk in till rummet och läkaren utbrast "oj det var ju inte konstigt att du hade så ont".
Hon hade legat med huvudet "ner" sen v 32 enligt bm på mvc så det var ingen som upptäckte att det var i säte. Hade en dålig bm, för jag sa vid flertalet gånger att jag inte tyckte bebis sparkade så mycket men blev bara avfärdad. Och som förstagångsföderska vågade jag inte störa förlossningen.

2019-08-07
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Mandat: måste fråga, kollade man inte hur hon låg när du kom in till förlossningen? Eller gjorde hon ett akrobatnummer mitt i förloppet? Blev det stressad stämning i rummet när det upptäcktes hur hon låg?

2019-08-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag födde min första i säte, dock upptäcktes det inte förrän hon var påväg ut. Det gick väldigt bra för mig, äntligen gjorde mina breda höfter någon nytta ;).

2019-08-07
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Jag gjorde ett vändningsförsök på dottern som låg i säte som misslyckades, så det vart planerat kejsarsnitt för mig. Min vän gjorde ett vändningsförsök samma dag som gick bra. Så det är 50/50.
När jag vart gravid med sonen bestämde jag mig för att inte göra ett vändningsförsök om han låg i säte pga av att jag mådde så dåligt efter brickanylen man får. Mådde dåligt i 2 dagar av den så jag bestämde mig för att inte göra om det om jag skulle bli erbjuden igen. Men som sagt det är bara jag.

2019-08-06
Arleheim
Arleheim
Barn på 1 år och 11 månader

Jag fick reda på i v.36 att vår son låg i säte. Jag fick höra att ungefär 50% av vändningsförsöken lyckas, och att bebisen även kan vända tillbaka till säte om det lyckas. Risken med vändningsförsök fick jag även förklarat att bebisen kan bli stressad, och det kan leda till akut kejsarsnitt. Det gjorde mig rädd och jag valde att avstå vändningsförsök och få ett planerat snitt istället då jag redan var rädd för prematurfödsel.
Sagt och gjort, vår son kom till världen den 12/12 förra året och förlossningen gick hur bra som helst, en riktig drömförlossning!
Jag fick planerat snitt 8 dagar innan BF. De kollade flera gånger innan, sista gången dagen innan snittet, ifall han fortfarande låg i säte. Om han hade vänt sig själv så hade snittet avbokats och jag hade fått invänta att han ville komma ut själv och föda vaginalt 😁

Jag har hört om vändningsförsök som har gått bra och de har kunnat föda vaginalt, men de negativa historierna skrämde mig och gjorde att jag valde planerat KS :)

2019-08-06
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Har inte behövt vända någon av mina bebisar men en av mina systrar gjorde ett misslyckat försök och sen vände sig bebisen själv några dagar senare.

2019-08-06
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Min son låg i sätes och jag gjorde vändningsförsök utan att det lyckas tyvärr så för min del så fick det bli en planerat ja som gick bra. Jag har tyvärr inge erfarenhet om att föda vaginalt, men jag och son har mått bra efteråt.
Önskar er all lycka till 😊❤

2019-08-06
Sussan88
Sussan88
Gravid i vecka 14

Hej! Min son låg också i säte och vi gjorde en vändning som gick bra! Det brukar väl funka i hälften av fallen, så risken är att man försöker men ändå får göra kejsarsnitt. Men i mitt fall funkade det och han föddes två veckor senare en dag efter BF och allt gick hur bra som helst. Jag är glad att ha sluppit KS! Lycka till! :)

2019-08-06
Nicol1a
Nicol1a
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...