App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dotters underliv livmodertappen

Hej. Min dotter föddes natten till lördagen. Alltså den 3e aug. När jag ska byta hennes blöja ser jag att det är något som sticker ut från underlivet. Jag torkar och tror att det kanske är slem eller något kletigt. Men det sitter fast. Jag frågar barnläkaren sen på hennes kontroll. Då säger de att det är hennes livmodertapp som hänger ut en bit. Och enligt dom så kommer den att åka uppåt ju äldre hon blir. Att den inte kommer att vara lila synlig. Är det någon som har varit med om detta?

2019-08-04
Madelin88
Madelin88
Bebis på 7 månader

Hej alla. Jag var på 2 dagars kontroll idag, och tog upp det igen pga jag är lite nojig över det. Det är tydligen nån slemhinnaflik som hänger ner. Och att den förmodligen sjunker in tillbaka eller så e den kvar. E den kvar så kan man operera bort den, sa barnmorskan

2019-08-05
Madelin88
Madelin88

Det är inte bara en hudflik? Allas underliv ser olika ut och en del har en eller flera hudflikar som sticker ut. Hör med bvc vad de säger.

2019-08-05
emc85
emc85

Jag har 3 döttrar och har aldrig varit med om detta. Skulle vara intressant att höra vad bvc säger och hur detta utvecklar sig, men om läkaren hade en förklaring så stämmer säkert detta, annars hade de nog skickat en remiss till någon specialist.

2019-08-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Grattis till din lilla dotter! Har inte hört talas om att livmodertappen kan sjunka ner hos bebisar men nyfödda kan ju vara påverkade av mammans hormoner. Kan det ha med det att göra kanske? Pojkar och flickor kan få svullna bröstkörtlar och flickor kan ha flytningar och tom ”mensblödning” från underlivet (ovanligt). Min dotter fick kinderna fulla med hormonplitor en tid efter födseln. Ta upp det med BVC så de kan hjälpa er att följa upp det.

2019-08-04
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...