App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Missed Abortion

Jag hade blodblandade flytningar och blod när jag torkade mig på toaletten och blev orolig så jag kontaktade både barnmorska och kvinnokliniken flera gånger som sa att en liten blödning inte är någon fara, vilket jag vet men jag var ändå orolig. Till slut fick vi komma in för ett VUL som visade att vi fått en Missed Abortion. Jag var då i 13 (12+6) och bebis hade slutat växa i v8 ca. Från dröm till mardröm på en sekund 😭 På sjukhuset fick jag tablett för att stanna av alla gravidhormoner och två dagar senare (lördags) tog jag cytotec 4st på morgonen och ytterligare 2 till efter 4,5 timme) men blödningen kom aldrig igång så 4 dagar senare (i onsdags) fick vi komma in på VUL igen som visade att det inte hänt ett smack. Så nu är jag inbokad för en skrapning på måndag. Min fundering är om det är någon annan som har varit i samma situation? Hur gick det för er och mådde ni? Jag vill bara vakna ur denna mardröm 💔

2019-08-03
Sussan88
Sussan88
Gravid i vecka 16

Beklagar verkligen! Även jag har också varit tvungen att gå igenom ett MA. Förra året i juni på nationaldagen var jag i v 12. Var på jobbet, hade jobbat sen 13.30 och hela tiden haft en liten molande mensvärk men tänkte inte så mycket på det. När jag väl hade rast 18.30 gick jag på toan. När jag torkade mig kom lite blod, men egentligen inget anmärkningsvärt. Men jag kände direkt att något var fel. Ringde min man som ringde in till gyn som sa att vi var välkomna in för att kolla upp det. Så min man åkte och hämtade mig. Jag grät hela vägen in då allt kändes jättejobbigt. När vi väl kom in fick vi träffa en helt underbar bm som tog lite prover och försökte lugna mig med att det säkert inte var någon fara men vi fick vänta på läkaren så skulle jag få ett vul.
Jag kommer fortfarande ihåg när jag låg där i gynstolen och såg skärmen och att inget blinkade. Hon behövde inte säga något för jag visste då. Kände verkligen hur mitt hjärta sjönk till botten. Jag grät och grät hur mycket som helst. Jag fick komma in för en cytotek behandling någon dag senare, tyvärr tog det nästan en och en halv månad innan alla rester av mitt missfall var ute. Och jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv.

Men idag lite över ett år senare sitter jag med min 1,5 månaders lilla kille ❤ och då vet jag att jag tyvärr var tvungen att gå igenom den pärsen för att jag just skulle få min lille kille!
Snart kommer du också få sitta med din bebis! Lycka till och styrkekramar till dig! ❤

2019-08-08
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Jag beklagar verkligen!

Jag var med om liknande förra året i september. Var så förväntansfull och otålig som jag är valde jag att göra ett tidigt VUL i v.9. Det visade två små men inga hjärtljud. Graviditeten hade avstannat runt v.8+4 så jag kunde någonstans trösta mig med att jag inte gick så länge ovetandes.

Jag valde iallafall en skrapning (då jag i yngre dagar gjort medicinsk abort). Tyckte det var mycket smidigare. Alla tog bra hand om mig innan op och efter var jag såklart ledsen men blödde knappt något i 3 veckor efter vilket är stor skillnad jämfört med medicinsk.

Däremot var jag inte alls redo att försöka igen. Jag tog min tid och sörjde. Jag plågade mig själv till och med att kolla varje vecka vart i utvecklingen mina små skulle ha varit.

Idag är jag gravid på nytt i v.7. Jag vågar inte längta lika mycket som förra gången och kommer göra ett tidigt VUL för att få svar snabbt om det blir ett till MA.


Jag vet inte om min berättelse hjälper dig något men du ska veta att du inte är ensam och att jag förstår att det är tufft.

2019-08-08
aasc
aasc
nyfödd bebis

Hej!
Jag har varit med om samma.

Jag hade bruna flytningar i 3 veckor, pratade både med 1177 och bm om att jag var så orolig och ville bli undersökt. Men allt var så himla normalt enligt dom.
En em började jag blöda så vi åkte till akuten.
Blev skickade till kvinnokliniken och de konstaterade att det inte fanns något hjärta som slog och den hade varit död i 3 veckor. Jag var i vecka 10 då och den hade dött i vecka 8!

Blev inlagd dagen efter, och cytotec funkade inte på mig heller så jag låg över och opererades på morgonen.

Detta hände för 3 veckor sen och jag mår fruktansvärt till och från. Det är en jävla mardröm som jag aldrig kommer komma från känns det som ❤️

Jag har inga barn sen innan och att äntligen blivit gravid efter 1,5 år oskyddade var det absolut bästa som hänt oss. Men det slets ifrån oss ganska fort...

Jag är trasig inifrån och ut. Så jag vet hur du mår ❤️
Jag är ledsen

2019-08-08
Cialii
Cialii

Jag beklagar verkligen sorgen 😞 Gick igenom nåt liknande för snart två år sen. Vi var till barnmorskan på kontroll i v.18 men hon hittade inget hjärtljud så skickade oss vidare till ultraljud där det konstaterades att bebisens hjärta slutat slå i v. 16. Jag blev inlagd på gyn över dagen och fick där ta cytotec i omgångar till värkarna kom igång. Det var en vidrig upplevelse och det tog tid innan vi vågade försöka igen men nu har vi en frisk och välmående liten tjej här hemma 💞

2019-08-03
Leiijha
Leiijha
Bebis på 10 månader

Hej! Jag beklagar verkligen, inte roligt att vara med om.. Vi fick också en MA i v. 11. Cytotec hjälpte ej och jag blev inbokad för skrapning precis som du. Den gick jättebra och efteråt blödde jag bara litegrann i ett par dagar. Plussade igen redan efter 3 veckor, men fick tyvärr mensen samma kväll. Sen vid nästa cykel blev vi gravida igen med vår son som nu är 7 mån ❤️ Allt gick jättebra och såhär i efterhand tycker jag främst att det var jobbigt med fördröjningen, att man hade sett fram emot och planerat och sen bara börja om igen.. men det kommer gå jättebra och snart har du säkert ditt plus igen! Kram

2019-08-03
Thereseemlinden
Thereseemlinden

Hej! Förstår verkligen din sorg. Jag var med om ett MA i fjärde månanden i oktober förra året, trodde vi skulle in på ultraljud o få se bebis men de hela byttes mot sorg. Jag bad om att bli skrapad o sövd och valde bort pillrena då de gjorde för ont. Jag vet inte vad jag mer kan skriva än att allt gör ont. Alla runtomkring mig sa att jag måste tänka att just det barnet inte var friskt nog, jobbigt o tänka så i alla dessa tårar men nu i efterhand så kan jag ändå förstå hur dem menar trots att det var oerhört tungt. Men mitt i allt det jobbiga så är jag nu gravid igen, v 16 och positivt ultraljud. Håller alla tummar att operation går bra, att du får läka mentalt och kroppsligt och att ni vågar försöka snart igen. Stor kram❤️

2019-08-03
Linneans
Linneans

Hej! Beklagar ditt ma. Jag var med om liknande förra sommaren. Började blöda i v 11, fick höra att det troligtvis inte var någon fara men efter en veckas blödning fick jag ett vul som bekräftade att graviditeten avstannat i v 5 cirka. Fick Cytotec i 2 omgångar för allt kom inte ut första gången, slapp dock skrapning. Det som kan vara tröstande för dig är att om man känner sig redo så kan man försöka direkt igen, vilket vi gjorde. Jag fick klartecken i september och i oktober blev jag gravid igen och vår tredje dotter är nu 11 dagar. Stort lycka till!

2019-08-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...