App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svärmor går mig på nerverna

Jag och min sambo väntar vårt andra barn, bf om 3 veckor. Vi har en flicka på 1,5 år och denna gången har vi valt att inte ta reda på könet. Jag ångrar mig inte alls utan ser fram emot att få reda på könet vid förlossningen. Nu är det så att ända sedan vi valde att inte ta reda på könet har min svärmor dränkt mig i kommentarer VARJE DAG om att det blir en liten pojke. Det kan låta " lilla prinsen kommer snart" " snart blir ni föräldrar till en pojke" "om några veckor gör prinsen entré" "snart blir prinsessan storasyster till en lillebror" " lillebror kommer tidigare" " Det där är definitivt en pojkmage" osv. Hon pratar med alla hon träffar om hur vi med 100% sannorlikhet kommer att få en pojke nu. Dessutom skickar hon massa blåa hjärtan hela tiden. Detta gör mig fullständigt galen. Man kan spekulera i vad det är för kön, det gör vi med såklart, men att lägga det på denna nivån... det förstör hela grejen för mig. Vi bryr oss inte ett dugg om vi får en underbar dotter till eller en pojke som kommer och förgyller vårt liv. Men hennes kommentarer gör mig jätteledsen och får mig att känna att om vi får en flicka så är hon inte välkommen. Det har nästan kommit till den poängen att jag hellre vill ha en flicka till bara för att slippa få höra "vad var det jag sa, jag hade rätt" Jag kokar snart över och kommer förr eller senare explodera. Gravidhormonerna gör det inte bättre heller. Vad hade ni gjort? Jag har inte velat säga ifrån och bli ovän med henne men snart bryr jag mig inte längre.

2019-08-02
Danijess
Danijess
Bebis på 7 månader

Hade, precis som andra skriver, också blivit galen. Jag tycker inte att du hör något fel om du säger ifrån ordentligt, du får väl bara vara noga med att förklara att det verkligen är jobbigt för dig att gå och få det berättat för dig när du INTE VILL veta!
Jag fick höra av många att vi skulle nog allt få en liten pojke! Trots att vi inte ville veta. Till och med min bm sa till mig vid ett tillfälle.
”Ni ville inte veta könet? Nej vad spännande... Jag är nästan 100 på att det blir en pojke! Av min erfarenhet så låter detta hjärtat som en pojkes. Och han blir nog runt en 4kg åtminstone! Inte så gigantisk att vi behöver kolla upp det, men HAN blir stor!”
Jag bara blängde, så arg man blir, det förstör ju allt när man INTE VILL veta!!

Ut kom förresten en helt underbar flicka på 3,5kg... Så tji fick hon.
Hade såklart blivit glad även om det blev en pojke men ja, som du skriver så blir det nästan som att man hoppas på en flicka!
Jag håller tummarna för en grabb nästa gång, men det blir såklart underbart oavsett!

Tillbaka till dig då - säg ifrån! Jag ångrar att inte jag gjorde det.

2019-08-04
EveOl
EveOl

Säg ifrån på skarpen och kan/vill du inte själv så be din partner säga till henne. Förstår din känsla till viss del, fast jag inte alls upplevt någon som tjatat öronen av mig.

Lycka till med slutspurten och det lilla miraklet som ska titta ut snart.

2019-08-03
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Jisses! Vad är hon ute efter?? Det är ju inte som att hon kan påverka könet på ert barn enbart genom att vara "säker" på att det är en pojke. Pojkmage...wow vad vetenskapligt. Vad säger din sambo? Jag är alldeles för konflikträdd för att kunna säga ifrån så hade det varit min svärmor hade jag definitivt sagt till min man att prata med sin mamma. Man måste ju inte svära och ta i från tårna, man kan ju sakligt förklara att man faktiskt inte kan veta könet och att ni blir glada vad det än blir.
Och en parentes: jag fick min tredje dotter för 10 dagar sedan och kunde inte varit lyckligare än vad jag är över mina "prinsessor"/systrarna/tjejerna så får du en dotter till så kan jag garantera att den enda som möjligen blir besviken är din kära svärmor.

2019-08-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Herregud vet inte vad jag ska säga.. all styrka till dig. Jag har också varit i liknande situationer där jag känner att jag kokar över. Jag satte mig ner med min man och hade ett allvarligt snack. Förklarade varför detta irriterar mig och förklarade också vad som kommer hända med min och svärmors relation om inte han tar ett stort snack med henne. Han förstod vad jag menade till 100% och tog därför snakket med henne. Det har absolut blivit bättre, inte underbart, men Bättre. Han är också duktig på att säga ifrån med en gång nu om Hon skulle falla tillbaka lite i dom spåren. Så mitt tips, snacka med din partner och låt hn ta pratet med sin egen mamma.

2019-08-02
JaAj
JaAj
Bebis på 17 månader

Jag hade definitivt sagt ifrån. Min svärmor har varit lite likadan, men hon tjatar om att vår bebis namn "klart hon ska heta *****" osv. Jag blev så jävla förbannade en dag att jag sa till henne att "vi får väl för fan välja namn på vårt barn själva" (dessa härliga gravidhormoner..). Det hjälpte och hon backade. Min svärmor är en fantastisk kvinna och min bebis kommer ha världens bästa farmor, men hon kan gå mig på nerverna ;)

2019-08-02
CarolineP
CarolineP
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...