App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur mycket väger era 3 åringar

Hej! Jag har en kille på 3,5 år. Han väger ca 13 kg och är ca 92 cm lång. Han ligger två sträck under medelkurvan men enligt Bvc har han ” skapat sin egen kurva” och enligt dom följer han sin kurva. Jag och pappan är lite mindre än medel. Han äter ganska bra mellan 6 till 7 mål om dagen. Finns det fler som har ” små barn”? Som vill dela sina känslor och tankar?

2019-07-31
Jane_89
Jane_89

Jag kan oroa mig lite för vårt äldsta barn ibland. Han fyller fyra år i oktober och väger drygt 15 kilo. Längdmässigt följer han normen men viktmässigt ligger han -1,5 på kurvan. Han äter väldigt dåligt men är pigg och glad (oftast) och har oväntat mycket energi så det är väl inget fel. På min mammas sida är vi rätt långa och smala så det är väl därifrån det kommer.

2019-08-25
Iowhannah
Iowhannah

Jag har en son som alltid legat 1-2 sträck över medel men alltid följt sin kurva fint, dock drar han då o då iväg rejält på längden.
Han är snart 2 år och 11 månader och väger strax över 16kg till sina 105cm så en väldigt lång kille och pga längden ser han oxå mkt smalare ut..

2019-08-13
Dize89
Dize89
Barn på 2 år och 10 månader

Ma78 tack för att du delar med dig! Viktigast är att dom faktiskt mår bra, pigga glada, sover gott osv.
Jag tror att BVC och dess kurvor ibland ställer till det lite, det är självklart bra att det finns en riktlinje men man kanske inte behöver stirra sig blind på den som min BVC sköterska gjorde under en period och satte in extra kontroller varannan vecka.. för sekunden hon skrev in mig och pappan så låg han helt plötsligt bra till. Så fint stöd jag känner jag fått här i från, tack alla fantastiska mammor! Tillsammans är vi starka 👊🏼

2019-08-01
Jane_89
Jane_89

Ja, under den perioden jag var aktiv här var det ganska mycket negativ energi, kom någon med ett tips tillexempel fick dom minsann höra hur dåligt det var osv.. men du var alltid så trevlig och snäll!
Det ligger ju i vår natur att föda våra barn så dom växer och blir stora och starka och kan klara sig själva, äter dom inte eller ” växer som ska” känns det som ett mindre misslyckande även om man gör allt i sin makt.

2019-08-01
Jane_89
Jane_89

Har en 4 åring som är ca 100 cm och väger ca 15 kilo. Väldigt smal och spetig men hon mår bra.

Hennes lillasyster är 1,5 år och väger 14,2 och är 79 cm. Hon följer iaf sin kurva och det gör ju storasyster med så varför oroa sig.

Äldste sonen var en liten knubbis som liten och nu som snart 6-åring väger han 21 kilo och är 113 cm ungefär så det löser sig alltid.

2019-07-31
ma78
ma78

Tack! Och vad roligt att du minns en gammal räv som mig. 😆 Min åttaåring har följt sin kurva nu i flera år, men fortfarande är det konstant snack om att hon måste äta (från vår sida, helt fel men man kan inte behärska sig). När jag var nyfödd var mamma inlagd med mig pga att jag bara kräktes och inte fick behålla nåt. 34 år senare är hon fortfarande glad när jag äter, hahaha. Så tyvärr kanske den känslan sitter kvar hela livet.

2019-07-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Hej mamsanmaria! Jag minns dig med värme sedan några år tillbaka här på libero! Grattis till nya bebisen!
Tack för ditt svar, jag förstår vad du menar, det var efter hon skrev in våran längd som extra kontrollerna upphörde men som sagt så är ju oron där då och då. Han fick höstblåsor för några veckor sedan och gick ner ett helt kilo och det ser så mycket ut på dom där fjuttiga 13 kg men han är i konstant rörelse och bra ämnesomsättning antar jag, sover gott och är ett allmänt glatt barn.

2019-07-31
Jane_89
Jane_89

Min mellantjej fyllde 3 i mars och hon väger 15 kg och är 99 lång.

2019-07-31
8kee6
8kee6
Gravid i vecka 32

Hej! Jag har 3 döttrar på 8 år, 4 år resp 1 vecka och det är ffa 8-åringen som orsakat oss mycket oro från två års ålder. Vuxit dåligt och varit liten. Dock beror detta på att hon alltid ätit väldigt lite och har inget driv i att äta, upplevs sällan som hungrig. Min mellandotter är tyvärr också svår med maten men har hittills lyckats hålla sig ganska bra på sin kurva. Ironin i det hela är att jag är dietist, haha. Jag vet dock din oro, den är skitjobbig! Bvc:s kurvor är ju en bra fingervisning men jag tror att det är viktigare att se till helheten, hur mår barnet. Sen är det inte alls bvc-ssk som kollar på kurvan som man får fram om man fyller i mammans och pappans längd. Då får man fram en förväntad längd för barnet och utifrån den kurvan anses det ok att barnet avviker +-1,5 kurva. Så om ni är lite små så kanske ert barns förväntade längd hamnar på 1 kurva under och då är det ok om han ligger 2,5 kurvor under. Hoppas du förstår hur jag menar.

2019-07-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Det blir ju ofta så, är man stressad och orolig själv så märker ju barnen det. Skönt att höra att det är mera avslappnat kring maten nu! 😊

2019-07-31
Mammagånger4
Mammagånger4

Åh tusen tack för ditt svar mammagånger4! Det känns så bra att höra av fler som är i samma sits, innan dom ” kom på ” att han var liten naturligt fick vi gå på massa viktkontroller och jag var så stressad inför varje besök, lagade bara mat med massa grädde osv... vilket resulterade i att han också blev stressad kring matsituationen. Men nu är det bättre.

2019-07-31
Jane_89
Jane_89

Min kille på 4,5 år väger drygt 14 kilo, så jag förstår dig precis! Jag tror det var på 3-årskontrollen som BVC-sköterskan tyckte att han vägde väl lite, men samtidigt så menade hon att han ju verkade må bra och utvecklas fint i övrigt.
Min äldsta son har också alltid varit liten viktmässigt, och när han var bäbis kände jag en otrolig stress över det. Så jag vet hur det känns! Men så länge dom följer sin egen kurva och verkar må bra så är nog allt i sin ordning! 😊
Men jag håller med dig om att när dom blir sjuka så önskar man helt klart att dom hade lite mer att ta av! 😅

2019-07-31
Mammagånger4
Mammagånger4

Tack ledis mamma, ja jag försöker tänka så, superglad kille som dessutom aldrig sitter stil. Men man känner ändå en liten oro, framför allt när han blir sjuk och inte vill äta.

2019-07-31
Jane_89
Jane_89

Okej nu är inte min 3 åring men eftersom min väger lika mycket så valde jag dela med mig det

2019-07-31
Leab
Leab

Jag kan bara säga att så länge han äter sover och mår bra så skönt och att han växer i sin takt. min pojke 14 månader väger 13,7 kg. Är 86 cm lång.

2019-07-31
Leab
Leab
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...