App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravidförsäkring?

Hej, Vad har ni för försäkring för er mammor? Har tecknat två gratis som tillägg till vår vanliga men ska ev lägga till betalningsvarianten eller välja ytterligare en som ska övergå till barnförsäkring sen. (funderar på folksam istället för det vi har om någon har erfarenhet av dem?) Har också sett så mycket reklam för moderna försäkringar och mammastygn. Vad tycker ni om den? Är det någon som tecknat och behövt använda eller har tecknat? Den är ju ganska dyr så vill gärna veta hur andra tänker. :)

2019-07-29
0002
0002
Bebis på 2 månader

Jag hade länsförsäkringar förra gången och de tänker inte om man blir sjuk efteråt. Jag fick livmoderinfektion 1 v efter förlossning o fick ingen ersättning för de. Plus krångel när jag fick ligga inne under gravitideten med. Så nästa gång blir de annat! :)

2019-08-09
Moahell
Moahell
Bebis på 1 månader

Tips! Trygg hansas betalförsäkring är bra för då får du den summan du betalar i rabatt på barnförsäkringen :)

2019-07-31
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 2 månader

Jag vet att gravidförsäkringen inte övergår till barnförsäkring automatiskt och att det är bra att göra det så fort som möjligt! Vet att man kan missa ersättning om man inte gör det så snabbt man kan när barnet är fött! Så tänk på det ❤️
Men det kanske är en fördel att ha gravid och sen barn på samma försäkringsbolag? Eller tänker jag fel?

2019-07-31
0002
0002
Bebis på 2 månader

Tack för svar!
De vi har gratis idag är just länsförsäkringar och trygg-hansa så det låter som om det är värt att gå upp i nivå på någon av dem då och det har vi tänkt att göra.
Tycker det är så svårt att veta vad man ska välja men antar att de är ganska lika..?

2019-07-31
0002
0002
Bebis på 2 månader

Dom stora försäkringsbolagens gravidförsäkringar täcker barnet de första 6 mån. Gravid försäkringar går aldrig över till en barnförsäkring, utan barnförsäkring ska tecknas så snart man kan. Däremot så får barnet "dubbelt" skydd om man både ha gravidförsäkring samt tecknar barnförsäkring.

2019-07-31
Louloudi
Louloudi
Bebis på 6 månader

Jag hade enbart gratisförsäkringen under båda graviditeterna, men jag har heller aldrig haft några komplikationer under förlossningarna. Är dock bara 25 år så hade definitivt betalat för försäkring om jag vore 30 eller äldre då jag tror riskerna blir större

2019-07-30
illusiona
illusiona

Hade Folksams gravidförsäkring som även täcker barnet upp till ett halvår har jag för mig, tecknade dock väldigt snabbt en barnförsäkring ändå. Är väldigt tacksam att jag valde att skaffa försäkring, uppmuntra alla kompisar som är gravida att skaffa en gravidförsäkring även om man inte vill betala så åtminstone en gratis försäkring.

Jag blev förlöst med akutkejsarsnitt, fick havandeskapsförgiftning samt fick ligga kvar på sjukhuset så försäkringen täckte en heldel.

2019-07-30
Ostbåge91
Ostbåge91
Gravid i vecka 22

Vi tog en gravidförsäkring på länsförsäkringar och tog sen betalvariationen. Väldigt skönt nu när våra små valde att komma ut betydligt tidigare än planerat och det blir en lång tid på neo. Ersättning nog för att vi inte ska förlora så mycket på att vabba under hela tiden :)

2019-07-30
MatildaW
MatildaW
Bebis på 9 månader

Gravidförsäkring har jag helt missat! Men däremot barnförsäkring tycker jag är ett måste! https://www.insplanet.com/forsakring/barn/

2019-07-30
Eliasson99
Eliasson99
Bebis på 4 månader

Jag tog Gravidförsäkring med utökat skydd från Folksam 😊 det var självklart för mig att ta den utökade! Även om den kostar mer är det en engångs summa 😊 Den kom till användning efter komplikationer under och efter förlossningen och fick även lite för sjukhusvistelsen.

2019-07-29
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Jag hade länsförsäkringar då jag har dem till annat och tog den med tillägg. Guld värt när jag sen fick en massa komplikationer, man önskar ju alla en bra förlossning/graviditet men ibland blir det inte som man tänkt sig...

2019-07-29
Johannaske
Johannaske
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...