Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Trög mage av smakportioner

Sonen på drygt 6 månader har fått smakportioner ett tag vilket funkar bra. Nu får han lite gröt, välling och små portioner mat viket enligt BVC är okej men nu har han inte bajsat på några dagar. Har gett hobom katrinplommonpurè och hållt uppe med gröten men än har det inte hjälpt. Hur mycket plommonpure ska man ge och ska man ge vatten när de börjar med smakportioner? Inget som BVC sagt men kanske bra ändå? Eller annan osötad dryck? Tar gärna emot tips

2019-07-28
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 7 månader

Det är samma med våran 6 mån o har varit så till o från sen innan han började med smakportioner. Det som funkar att få igång magen hos honom är rivet päron.
Han helammas men skiter ibland inte på flera dagar. Att ge vatten till smakportionerna är oxå viktigt. Något vår bvc inte upplyste om först. Om inte bebis har ont i magen så är det nog inte någon fara att det är lite ”trögt”. Trögheten kan ju vara att det mesta förbränns o inte blir till så mycket avfall.

2019-07-30
Entillmamma
Entillmamma

Tack för svar! Jag ammar honom och nu när det är så varmt här han fått oftare..

2019-07-29
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 7 månader

Min son blev likadan, vi fick börja om från början och ge mindre portioner. Ger du ersättning ska han fortfarande dricka runt 600-700 ml per dag. Erbjud vatten till varje måltid så ska du se att magen kommer igång igen. Jag ger ca 1 matsked katrinplommon varje dag och det verkar funka för oss.

Läste ett bra "ordspråk" som jag försöker tänka på då vi hade lite bråttom med mat: "food under one is just for fun". Mjölk/ersättning är fortfarande huvudfödan för de små

2019-07-28
xMariax
xMariax
Bebis på 9 månader

Jag gav nog nästan en hel burk om det gick flera dagar. Grodhålla och hjälpa till att cykla med dom små benen kan också hjälpa lite :)

2019-07-28
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Gravid i vecka 17

Det där med att bebisar kan bajsa var tionde dag utan att vara förstoppade gäller de bebisar som helammas!

2019-07-28
Sandrakej
Sandrakej

Tack :)

2019-07-28
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 7 månader

Vatten är bäst till allt. Och barn kan bajsa från 10 gånger dagligen till inget på 10 dagar. Fortsätt lite med massage på magen , plommpure slm su ger vatten sä kommer det :)

2019-07-28
Ledis mama
Ledis mama
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...