App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Berätta för barnen, hur

Jag har 5 barn, men fick de så tätt att de var så pass små när ett syskon blev till att det aldrig behövdes berätta och förklara särskilt ingående om vad som var på gång... Nu är yngsta 5 år och äldsta fyller snart 12 år. Och jag är gravid. Dock bara i v.7. Fullt medveten om riskerna för mf, även om det aldrig hänt mig hittills. Men saken är att jag börjar bli trött och har växtvärk i magen samt ont i brösten osv, allt som hör till... barnen börjar ana att något inte stämmer. Yngsta klappade magen häromdagen och frågade om jag kunde få en bebis, för det önskar hon sig. Jag tänker att vi borde berätta så de inte oroar sig och tror att det är något annat. Men tänk om det händer något sen, som mf. Vidare tänker jag.. OM vi nu berättar imorgon... Hur? Vill isf göra det på ett kul sätt... som ledtrådar, eller en gåta... tipspromenad eller något sånt. Särskilt tre av barnen har tjatat mycket om en bebis till... vet att det tas mycket positivt. Men ändå orolig ifall... Hade planerat vänta till ultraljudet, men... eller borde vi vänta ändå, och jag kämpar igenom tröttheten och låtsas som inget...

2019-07-27
zmiley
zmiley
Bebis på 2 månader

Hej! Ja, jag var rätt aktiv 2007-2011/12 men sen mer sällan, fick mindre tid till dator med flera små, haha..
Vi berättade igår med en tipspromenad, det blev bra. Jag förklarade också att jag behövde berätta detta för att vi ska kunna ha förståelse och hjälpas åt, och att bebisen fortfarande kan stötas ut ifall den är sjuk. "Ja, men då är det ju så det är, men då kan ni väl bara göra en ny!?" Haha.. bara och bara...
Men alla förstod hur det ligger till.
Jag trodde äldsta skulle bli lite snopen då han alltid sagt nej när vi har skojat om fler syskon... han blev mest taggad av alla. Han tyckte spjälsängen kunde ligga i hans rum. Han längtar till tjocka kinder och alla roliga och tokiga saker de små hittar på.
Hoppas nu bara att det blir lika bra denna gång som innan..

2019-07-29
zmiley
zmiley
Bebis på 2 månader

Hej! Grattis till graviditeten och fantastiskt att du sluppit mf med så många barn! 🤗 Det känns som att jag minns dig från yesteryears, var du aktiv här 2011 el 2015...? Hursomhelst, jag tror att som tidigare skrev så är det nog bra att berätta för de stora nu (de har säkert redan misstänkt nåt) och vad gäller de små så har de väl ofta en ganska rak och avslappnad inställning till sjukdom och död. De flesta barn har väl kommit i kontakt med död genom någon gammal släkting och sjukdom lever de ju runt hela tiden med förkylningar, vattkoppor etc. Jag tror alltså inte att det är så svårt att förklara för en femåring att bebis i magen var sjuk och finns inte mer. OM nu detta skulle hända, men det hoppas vi ju verkligen inte. Lycka till både med barnen du redan har och barnet som är på väg. 💗

2019-07-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader

Tack för svar.
Ja, barnens mormor har en historia av bröstcancer, och hon blir trött av medicinerna... jag är lite rädd för att de kanske drar den parallellen till min trötthet, och att barnen får kramas försiktigt på morgonen pga ömma bröst.
Tänkte också ifall vi bara berättar för de tre äldre, men kanske lika bra att berätta för alla, ifall någon råkar försäga sig... Vi utgår ju såklart ifrån att allt går bra.

2019-07-27
zmiley
zmiley
Bebis på 2 månader

Jagtycker nog att du kan berätta redan nu om du redan är väldigt trött och påverkad av graviditeten, de äldsta kan man ju berätta om att det kan hända något med barnet i magen även om det inte alls behöver hända.

Man kanske kan göra en liten tipspromenad och sen ha ett litet bebisplagg i slutet där det står något om att den här storleken på vissa plagg koommer det att finnas här hemma om ca 7 månader.

För de äldstas skull så kan det vara bra att berätta redan nu så de inte inbillar sig att du fått någon sjukdom eller annat hemskt.

Hoppas att du kommer på ett bra sätt att berätta det på.

2019-07-27
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...