App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Operation under grav (v.18)

Hej Har fått en operationstid i sep. för knät. Det är en korrigering av fg. operation (3+ år sedan) då knäskålen hamnade snett. Som ni kanske förstår har jag ganska ont i dagsläget och vill väldigt gärna göra denna operation efter all väntan. Dilemmat är graviditeten. Är det farligt med narkos för bebis? (Beräknas ta 60-90 min, 2 läkare) Finns det andra metoder för sövning/bedövning? Jag pratade med operationskoordinatorn i april och av ren nyfikenhet frågade jag vad som skulle hända om jag blev gravid. Hon svarade då att de skjuter upp op. till efter amning... Kan de verkligen neka mig den tid jag fått? Om jag är villig att ta den ev. risken finns?... Ingen som varit med om liknande eller har kunskap i ämnet? Kluven till tusen.

2019-07-26
AsvEr
AsvEr
Bebis på 1 månader

Ta kontakt med koordinatorn igen och be att få tala med en anestesiläkare, operatören. Har vårdat några gravida kvinnor postoperativt (efter operation) och läkarna har då varit väldigt restriktiva med ge vissa smärtstillande läkemedel. Graviditet och operation ger också en ökad risk för blodpropp. Senare i graviditeten kan du ju bli mer inaktiv med tex foglossning som inte är bra för rehabiliteringen efter knäoperationen. Så be att få diskutera för-och nackdelar med din operatör.

2019-07-26
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Generellt avråder man kvinnor att bli sövda under en graviditet om det inte är medicinskt nödvändigt. Detta grundar sig på att alla läkemedel man ger även går över till barnet.
Samtidigt finns det ju situationer där det är ett måste med sövning av en gravid kvinna. För sådana finns det ändå en rad väl beprövade läkemedel att använda, som inte skadar kvinnan eller barnet, och som kan användas ifall graviditeten är normal och kvinnan frisk för övrigt. En fördel är dock om det inte blir någon långdragen operation eftersom mängden läkemedel som tillförs är av betydelse. HITTADE PÅ NÄTET. Lycka till

2019-07-26
Daian
Daian
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...