App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Prata vikt hos MVC

Hej! Jag är gravid med vårt första barn och om ca två veckor ska vi ha vår inskrivning. Jag har alltid varit en person som pendlar i vikt men har aldrig varit överviktig (enligt BMI). Senaste 1,5 året har jag haft stora problem med min rygg vilket resulterat i att jag inte kunnat röra mig normalt, haft stora smärtor och från och till varit deppig kring min situation. Detta har gjort att jag lagt på mig och har i skrivande stund aldrig varit såhär stor. (BMI 28). Jag mår redan dåligt över detta och har sedan jag blev gravid tagit tag i min kost och börjat röra mig mer än tidigare. Jag äter inte särskilt dåligt och småäter inte. Försöker följa de rekommendationer som ges. Jag har smått ångest över att väga mig hos BM och att det ska fokuseras på min vikt. Har en kompis som under sin graviditet blev väldigt illa bemött just angående vikt hos sin BM (trots att hon inte var särskilt stor). Jag har redan ångest över min vikt, jag vet att jag är stor och jag vet att jag ska hålla koll på vad jag äter. Kan man be BM att inte lägga så mycket fokus vid vikten? Jag är rädd att oron över vikten bara kommer smitta över till lilla bebisen i magen. Hur har det varit för er hos er BM?

2019-07-25
Förstabarnet2020
Förstabarnet2020
nyfödd bebis

Stort tack för alla tips! Kommer lägga korten på bordet och hoppas på att bli lyssnad på :)

2019-07-26
Förstabarnet2020
Förstabarnet2020
nyfödd bebis

Hej! Jag har alltid haft ångest över just vikt, jag själv är lång och väger ganska mycket men ser inte överviktig ut. Men hade bestämt mig redan innan mitt första besök att jag inte vill veta vad jag väger, skapar bara onödig ångest vilket inte är bra för bebben. Min barnmorska var väldigt chill med det och sa men vänd dig mot mig å väg dig, du behöver inte veta jag skriver bara ner det så har vi det. Bara att vara tydlig att du inte vill veta:) lycka till med bebbe och inskrivning, kommer gå galant

2019-07-26
Linneans
Linneans

Försrår hur du menar, tror det beror på vilken bm man får spelar stor roll. Men sen har det kommit nya riktlinjer i allafall i mitt län för alla som har bmi över 30 eller ligger på gränsen till det. Vilket innebär att man blir extra ifrågassatt angående vikt :(

2019-07-25
Påfågelöga
Påfågelöga

Under min graviditet nämndes aldrig min vikt och hade väl bmi på kanske 26 kanske. De kollade alla andra grejer mer istället. Tror det handlar om vilken barnmorska man hamnar hos och hur ens värden är i övrigt.

2019-07-25
Lollo86
Lollo86
Bebis på 10 månader

När ja väntade dottern så va vikten de viktigaste verkade de som enligt bm. Ja mådde skit varje gång ja gick dit. O fick i princip höra att ja va oansvarig gällande vikten o då kanske ja hade 4 kg övervikt så inte överdrivet mycke. Denna grav är ja rädd. Så kroppen är inte alls min vän just nu. Mår illa av mig själv och vill bara bli av med magen o allt

2019-07-25
Ananas94
Ananas94

Mitt tips är att vara ärlig på mötena. Är själv överviktig och tycker att det äf jobbigt att väga mig framför andra människor. Vägde mig därför alltid hemma och uppgav ärligt den rätta vikten på varje möte. Vikten används till att kunna följa hur bebisen växer i magen.
Min barnmorska var alltid väldigt motiverande och brydde sig inte alls om vad startvikten var, utan bara hur mycket jag gick upp under graviditeten. Fortsätt att äta hälsosamt och se till att njuta av graviditeten, så sköter kroppen resten. Du har absolut ingenting att oroa dig för!

2019-07-25
Sunderling
Sunderling
Bebis på 8 månader

Tycker ändå att det kan va bra att ta i frågan, se till att du hamnar hos en barnmorska du trivs med och som bemöter dig på ett bra sätt (byt hejvilt annars). Annars bara säg som det är så förstår dom säkert :)

2019-07-25
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 2 månader

Så strunta i att väga dig där? Det är inget tvång, allt med dem är frivilligt. Jag vägde mig aldrig med andra barnet då jag under första graviditeten dubbla min vikt och mvc vägrade hjälpa mig stoppa det.
Du väljer ju själv vad du vill ta upp där och kan säga nej. Fortsätter hon tjata så är det bara att byta bm.

2019-07-25
illusiona
illusiona
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...