App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mamma 40 plus

Hej. Jag är över 40 år, gravid i v15 med barn nr4 och känner mig lycklig stark och allt däremellan. Visst, första tiden tvivlade jag och tyckte själv att jag är för gammal, men so what, jag är inte 20 och dömer ingen annan för när de är gravida i livet, därför skulle jag inte bry mig om nån dömer mig för det, problemet ligger då hos den som dömer. Däremot förstår jag riskerna och har valt att gå på extra ul i v14 och 17 och extra prover om det bedöms behöva efter det som syns på ul. Mår prima och bebisen verkar må bra, så just nu är jag mest tacksam. Hur har ni det, ni andra som är gravida av olika anledningar lite senare i livet??? Kram.

2019-07-25
Nannah S
Nannah S
Bebis på 12 månader

Nannah S: Ja det blev ett namn på M här till sonen. Då hoppas vi bebisen stannar så länge som möjligt i magen och så ser vi ved det blir för någon liten krabat...Kul att tjejerna gör lite forskning på egen hand🤪
Take care🌸

2019-08-19
L_E_V_A79
L_E_V_A79
Bebis på 17 månader

L_E_V_A79... så fina namn, tyvärr ä båda M namnen upptagna, de är bara sååå fina. Men jag tror jag har nu hittat ett namn jag gillar om det är en grabb... men flickorna i huset är övertygade att det är en tjej, de har googlat alla myter o tester 😄.

Jo, har fått våra i v32, 34, 34 så minns att de i efterbesöket nämnde att jag får räkna med att det bara är så, rent biologiskt. Men det återstår att se... men hoppas av hjärtat att h*n håller sig till v 28 och framåt. Varje vecka är viktig o så mycket enklare i magen än utanför 😊.
Sköt om er o varandra alla blivande o nya mammor. 💓

2019-08-19
Nannah S
Nannah S
Bebis på 12 månader

Hej. Ja när det väl har varit dags så har alla mina 3 haft bråttom ut😁
Namnet är bestämt👍🏼 Finns ju så många namn men detta var nog den gång som var svårast faktiskt.
Pojknamn som jag gillar:
Melvin
Milo
Sander
Milton
Wille
Love
Mattis

Härligt att höra att du håller igång🏃🏼‍♀️ Du har fått dina barn några veckor innan BF. Hur känner du nu inför denna förlossningen? Är det troligt att du får innan denna gång oxå eller det vet man kanske inte?! Hur som helst hoppas jag att allt går jättebra. Vi hörs😃🌸

2019-08-18
L_E_V_A79
L_E_V_A79
Bebis på 17 månader

SofiaMamma, jaaaa, tänker precis i samma banor som du... 😊
Nu råkar jag även jobba med barn, så lite omvänt tror jag också att man naturligt håller sig aktiv när man har barn omkring sig😄... om man bara själv vill det.
Det jag iaf lärt mig med barnen är att det stämmer som man säger, att barn gör som du gör, inte som du säger. Så, jag väljer mobilfritt själv med de äldre barnen nån stund dagligen, och går ut och gör nåt aktivt, ut med hunden, badhuset, spelar fotboll en stund... 😄😊...sen kan vi lata oss igen.

2019-08-17
Nannah S
Nannah S
Bebis på 12 månader

Helt rätt inställning! Problemet är hos de som dömer!

Jag var inte speciellt gammal när jag skaffade barn, så jag kan inte svara av egen erfarenhet. Men vad jag sett av släktingar och vänner som fått barn på äldre dagar, så har det gått bra. Mitt råd är att leva ett aktivt liv, så att du är fit även om 10 år.

En del äldre föräldrar tenderar att vara ganska sparsamma med sin energi. Sällan ser jag dem spela fotboll eller springa med sina barn, utan oftast sitter de och läser eller pratar på parkbänken. Eller ja, det kan väl sägas om de flesta föräldrar nuförtiden, tyvärr.

Men mitt råd är att det är viktigare nu än tidigare att hålla dig fysiskt i trim. Du vill kunna kasta boll, jogga, klättra och leka med barnen om 10 och 15 år.

2019-08-15
SofiaMamma
SofiaMamma

Men ååå.... så underbart att läsa att allt är bra för er. Han hade bråttom till slut, för mig låter 4t snabbt 😊 iaf i jmf med min förra förlossning som drog ut på tiden (hela natten lång) även fast de kom prematura.
Men just det, sömn... det är ett underskattat lyx tills man får för lite av det... 😄🙂 men vila och slumra när han bestämt sig för det om du bara kan. Har nog förträngt hur lite det kan bli vissa nätter med dessa små 😄🙂. Har ni hittat ett namn som passar för lillen? Jag har en lång lista med vackra flicknamn men just inga för en grabb... har en pojke nu och han fick det som jag hade...🙂 så det blir att tänka till om det blir en pojke. Dela med dig om du har några pojknamn över. Varma kramar till er båda. Hörs. 🤗
Nästa vecka ul. Pirrigt. Men det känns bra, känner iaf lillen sprattla på och mår själv rätt bra i övrigt. Ännu orkar jag småjogga om mornarna, vilket jag mår såå gott av men ska börja simma så småningom när det börjar kännas tungt. Maten är väl sisådär vissa dagar, känner inte mig inte så hungrig varje dag, men äter lite för att orka...
Allt gott/

2019-08-15
Nannah S
Nannah S
Bebis på 12 månader

Tack🌺 Ja det är en liten kille. Nästan 4 kg och 54 lång. Allt gick fort men bra. Sipprade fostervatten och blev igångsatt. Mindre än 4 timmar senare var kan ute. Han var lite tagen i början och fick hjälp att andas rätt den första kvarten, kontrollen efter en timme såg jättebra ut och behövde inte fler sen.....fantastiska människor på förlossningen👍🏼💕
Jag mår bra, har du någon timmes sömn så kan du ju alltid skicka det😂
Ser fram emot att höra hur det gick för dig när det är dags, så spännande🌸🌼

2019-08-04
L_E_V_A79
L_E_V_A79
Bebis på 17 månader

...du skrev ju han, ser jag nu... 🙂

2019-08-04
Nannah S
Nannah S
Bebis på 12 månader

L_E_V_A79: Men så underbart!!! Vilken lycka. Varmt Grattis till er, mys och må bäst. 🤗🌼💕🍰
Flicka eller pojke? Hur liten eller stor? Berätta så mycket du vill. Hur mår du? Njut! Oj, vad jag längtar dit... men än är det många tjocka veckor kvar för mig. 😄.
Kram.

2019-08-04
Nannah S
Nannah S
Bebis på 12 månader

Hej. Nu är han äntligen här🥰 igår natt tittade han ut. Lycka till när det är er tur😃

2019-08-02
L_E_V_A79
L_E_V_A79
Bebis på 17 månader

ma78, du hann före 40 😄🤗.
Härligt att ha barnen tätt, men det får ju framtiden visa hur ni väljer om det blir fler små 🙂🤗. Vi bor i en lägenhet med tre och en fjärde på väg 😄 och vi ryms bra, kräver lite förståelse och ömsesidig respekt men det är mysigt. Ha det bra med dina nära kära. 🤗

2019-07-29
Nannah S
Nannah S
Bebis på 12 månader

Momto4, så långt redan... bra kämpat, du är så stark 👍🙂 Jag har fått mina tre lite tidigt och vet egentligen inte hur sista väntan är, och räknar med att kanske den här också har bråttom till världen... hope-not, men allt efter v33 är ok. Mina föddes 32 o 34/34 tvilling, var små men mådde bra efter nån vecka. Jag är själv starkare nu än med barnen innan, tror jag känner mig lugnare och försöker träna för att hålla mig stark. 😄🙂 däremot är magen rund som en månad framåt mot i första graviditet 😄😎 Ha det gott och uppdatera gärna 🙂 Jag ska på ul om några veckor o då ska det mätas och kollas lite extra. Kram till er alla.

2019-07-29
Nannah S
Nannah S
Bebis på 12 månader

Åh. Grattis, du är sååå nära... eller nu hoppas jag du är rätt i uppdateringen och att ni fått eran lilla skatt, eller när som helst nu. Berätta hur ni har det. All lycka och glädje till er!! 🤗 Bra kämpat 👍🤗😄

2019-07-29
Nannah S
Nannah S
Bebis på 12 månader

Hej igen. Det går säkert bra😊 Det står nyfödd bebis under på mig, vet inte hur man ändrar men han har inte tittat ut än. Just nu är jag 2 dagar förbi BF, så han får komma precis när som helst nu😂 Lycka till med era graviditeter🌸

2019-07-26
L_E_V_A79
L_E_V_A79
Bebis på 17 månader

41 år och gravid med sladdis, barn nr 4 i v 32. Kroppen känns nästan bättre än senaste gången för 11år sedan, men vääldigt trött just nu och flåsig.
Lite orolig för hur kroppen kommer att stå emot förlossningen, men kan ju intd kliva av tåget nu.

2019-07-26
Momto4
Momto4

Jag fick alla mina tre innan 40 men med det första var jag 35 när han föddes. Sen ville jag gärna ha ganska tätt mellan barnen och efter tre är jag nöjd. Saknar lite att inte vara gravid flera gånger men det finns inte så mycket plats här för flera barn och vi kan inte flytta eftersom vi har bondgård.

Jag hade några extra kollar på sista graviditeten men det var för att mellanbarnet hade haft lite lite fostervatten runt sig i slutet.


Grattis till bebisen!

2019-07-25
ma78
ma78
Barn på 3 år och 1 månader

Grattis, så underbart.
Detsamma, jag har bara hört positivt (rakt på iaf) och egen inställning är nog viktigast ändå 🙂🤗. Några av mina vänner drömmer om och längtar efter barnbarn, men det är saksamma, bara man har drömmar. Vi fick första vid 30, så lite tröga med starten... 😄.
Hoppas du får må gott och känna dig stark under resten av graviditeten!! Jag tränar ännu som vanligt men lite lugnare tempo och det har hjälpt mig att känna mig stark o piggare. Är nu i v 15. Hur långt har ni hunnit?? Ha det bäst 👍🤗

2019-07-25
Nannah S
Nannah S
Bebis på 12 månader

Hallå. Jag är inte 40+ men 40 detta året. Väntar en sladdis...3:e barnet vilken dag som helst (hoppas jag)😁
Först hade jag nog lite samma tankar som dig, men kände att jag är nog mest lugn och bekväm med mig själv just vid denna graviditet. Nä det känns att man inte är 25 kroppsligt men har ändå haft en väldigt bra och smärtfri graviditet. Inte hört annat än positivt av folk runt omkring mig.
Detta är ju ditt 4:e så jag säger som du själv...so what.
Känner man själv att det känns rätt, och om det någon som stör sig och vill slänga ur sig en kommentar så har de nog mest bekymmer själv😂
Go for it girl👍🏼

2019-07-25
L_E_V_A79
L_E_V_A79
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...