App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tips ang regnkläder

Hej. I september ska dottern börja i förskola. Och jag sitter och funderar på det här med regnkläder. Och jag är lite kluven. Hur har ni gjort det med storlekar? Funderar på om man ska köpa lite större storlek som hon kan ha längre, men som då kanske sitter lite dåligt då det kan vara för stort eller ska man köpa i den storleken hon har och då kanske behöver köpa ett till set då hon kanske har växt ut det? 🤔 Även det här med pris. Ska man satsa på att köpa ett lite dyrare set som förhoppningsvis ska hålla länge? Dottern älskar att hålla på och klättra och sånt så kan tänka mig att hon kommer slita ut saker ganska snabbt. Som hon har gjort med sina vanliga kläder 😋 Eller ska man satsa på begagnat? Kom gärna med tips på märken på regnkläder och även bra gummistövlar. 😊

2019-07-24
Arleheim
Arleheim

Vi har provat både begagnat och nytt (inte märkes/lika dyrt). Båda har fungerat fint! Vi har alltid köpt lite större i storleken. Så att mitt barn fått plats med lager på lager kläder under. Och under den slaskiga och blöta vintern har vi dragit på galonbyxorna ovanpå overallen vid behov. Har varit super!

2019-07-24
Okonkret
Okonkret

Det kan ju vara större än att det går att leka i. Risken med att köpa för stort är att det passar som bäst mitt i vintern när de inte använder det.
Jag gillar skalklöder som andas t ex Polarn och pyret emmer Gneis.
Våra barn svettades så mycket så galonkläder funkade inte så bra.

2019-07-24
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Ska med skola in i september, både min son på 3år och min dotter på 1.5 år. Jag har köpt ofodrat regnställ till dem, och köpte även fleece jacka och fleece byxor till dem, som de kan ha på förskolan. Tänkte det kanske är smart, så kan man nyttja regnstället både med och utan fleece, varms och kalla dagar, och kanske kan använda det på flera sätt då.
Köpte även regnmössa o gummistövlar. Jag har handlat en del av det på stadium outlet, blev ca halva priset på ena regnstället som annars kostar 600kr. Men visst, det blev en del pengar i slutändan med regnställ, fleeceställ, regnmössor och gummistövlar till båda! Jag köpte dubbelstorlek till dottern 86/92, då har hon lite utrymme att växa i det också. Försöker köpa lite neutrala färger ibland till min son, med förhoppning att dottern kan ärva sen! Men begagnat i bra skick tycker jag också kan va värt att titta på :-)

2019-07-24
Evanima
Evanima

Vi funderade på samma strax innan sommarn då vi kanske kommer ha sonen på förskola enstaka timmar till hösten och då måste man ju vara beredd på regn och slask.
Vi tittade först på begagnat, Sellpy gillar jag. Men vi hittade inte riktigt passande set då vi behövde jacka och galonisar. Annars är jag pro-begagnat 😁👌
Så vi köpte på lindex superrea. Tror vi betalade 250;- för ofodrad regnjacka och galonbyxor. Vi valde för stort, alltså en stl sonen förmodligen kommer kunna ha i början på nästa år också. Jackan blev mer som en lång kappa, får plats med fleece undertill, och eftersom det är mudd i ärmarna kan man dra upp ärmarna trots att de är lite långa. Byxorna justeras i remmar på axlarna och de gick även att dra åt i midjan så de blev perfekta trots en stl för stort. Bara att släppa ut dem senare när han vuxit.
Gummistövlar köpte vi på intersport. Deras egna märke. Var 2 för 1 så vi köpte en stl som passat nu till regndagarna och sen en stl större till hösten ev nästa år. Plus att de har öppetköp ett år???! Så är de större (och ännu oanvända) för små i höst byter vi till ännu större. Sjukt bra deal.
Vi valde ofodrat där med för att sonen är varm av sig och kompletterar med kängor till kallare väder om det behövs. De kostade 199:-.
Sen la vi lite krut på vinterställ. Men lyckades hitta på 70% på åhléns. Så vi försökte höfta stl och gjorde bra affär där med. Köpte ett dyrare märke men gav ju nästan ingenting då det var på sån bra rea.
Men även där skulle jag rekomendera Sellpy. Har hittat bra barngrejer där, speciellt om man köper kvalite. Blir mycket billigare än nytt och ofta i fint skick.
Lycka till!

2019-07-24
Premiemamma
Premiemamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...