App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Pumpa och flaskmata. Tips? Vilken flaska?

Hej! Vår lilla kille är 2 och en halv vecka och får i sig mycket luft när han ammar, och mycket mjölk på en gång då jag har mycket mjölk som rinner till. Han ammar från amningsnapp vilken han inte vill släppa, och säkert är en bidragande orsak till problemet.. Han får mycket gaser och skriker av magont efter varje amning. Funderar på om det skulle hjälpa att pumpa och flaskmata för att minska luftintag och mjölkflödet. Någon som haft samma problem? Vilken pump och flaska rekommenderar ni? Och vet någon om det finns en nappflaskevärmare som fungerar till twistshake? Hur mycket när man räkna med att dem behöver få i sig i ml? Tacksam för tips!

2019-07-24
Bebis på 7 månader

Medelas Calma napp, kommer inte lika mycket luft i magen, barnet får suga mycket mer själv och det rinner inte bara från flaskan.

2019-10-22
Sofiamls
Sofiamls
Bebis på 12 månader

Använder medela swing och är supernöjd. Rekommenderar även medela calma som är en sugpip till deras flaskor, passar väldigt bra när man växlar mellan flaska o bröst, upplever att den stör amningen mindre än andra flaskor vi provat!

2019-10-22
Ollisson
Ollisson

Jag upplevde att det tog 1-2 månader innan amningen funkade klockrent. Om du orkar, ge amningen några veckor till. Det är ju otroligt smidigt om man får det att funka.

2019-07-24
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Fast amningsnappen gör väl att det kommer saktare? Prova släppa lite på trycket innan du ammar så borde flödet bli lite långsammare, annars är det väl bara försöka jobba bort nappen så kommer nog lillen svälja mindre luft också. Tipsar om amningshjälpens slutna grupp på fb också!

2019-07-24
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Barn på 1 år och 8 månader

Är ni säkra på att han sväljer luft? Om du har en kraftig mjölkproduktion så kan det vara så enkelt som "magknip av översättning", då lillen får i sig massor mat snabbt och det gör att tarmarna arbetar som galna, och bebis blir ledsen och gosig (ofta också lös i magen). Om du vill fortsätta amma kan ett tips vara att pumpa ur lite innan amning, så att mjölken inte står som ur en brandslang ut. Borde göra måltiden lite lugnare :) Kan tipsa om att det finns info om detta på amningshjälpen, och i Elisabeth kylbergs bok om amning :)

2019-07-24
Mandamamman
Mandamamman
Gravid i vecka 31

Jag har pumpat otroligt mycket då jag haft en väldigt hög produktion och kan verkligen rekommendera att köpa en elektrisk pump om du tror att du kommer att pumpa mycket. Jag ångrar så att jag slet på mina bröst med en manuell pump så länge innan jag köpte en elektrisk. Jag upplever att den elektriska är mycket mer skonsam mot brösten då den efterliknar bebisens sugmönster. Jag använder Medela Swing och är supernöjd med den.
Ang att bebisen får mycket gaser, har ni provat att ge Minifom innan varje amning? Det var verkligen räddningen för oss när vi hade samma bekymmer med vår dotter.
Lycka till!

2019-07-24
Alvida
Alvida
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...