App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ersättning

Vilken ersättning gör så att bajset blir mindre hårt? Min bebis på 5 veckor har svårt att bajsa och trycker väldigt mycket. Han har inte bajsat själv på ca 2 veckor utan vi får hjälpa med pysventil så han får bajsa varje dag. Vi hade först Semper1, sedan Semper lemolac sensipro och nu har vi nan sensitiv. Har testat alla i ca 2 veckor. Nan sensitiv har varit bäst men tycker ändå att det borde vara bättre. Bajset är som tandkräm ungefär men han har väldigt svårt att få ur sig det. Vi har testat laktulos men han fick mycket ondare i magen av det och blev gasigare så vi slutade med det. Han har även Semper magdroppar och bifibaby. Innan körde vi med minifom men tycker det slutade ge effekt på gaserna efter någon vecka. När han äter så trycker han väldigt mycket och har svårt att ligga still och äta. Jag vill inte byta ersättning än då det känns som att det blir lite bättre sakta men säkert och vill inte störa hans lilla mage för mycket. Men tycker så synd om honom. BVC gav oss en burk althera mjölkfritt men vi har inte öppnat den än. Självklart kör vi magmassage några gånger varje dag. Har ni några tips?

2019-07-23
SaraVS
SaraVS
Bebis på 7 månader

Hipp var det enda som fungerade klockrent.
Sen är det bra att ge lite olja tex ekologisk kallpressad rapsolja eller kokosolja på tesked före matningen. Lägger man det i flaskan så kladdar det bara runt och blir svår att diska + att man inte vet om de fått i sig oljan eller ej. Tänk på att det är lite olja som gäller, hellre bara några få droppar men före varje matning.
Såklart ska man blanda korrekt med. Inte pressa in pulvret i måtten utan fluffa upp ersättningen och sedan ta nätt med skopan så den blir full och skrapa av med fingret som man ska göra när man tar mjöl. Jag vägde alltid ersättningen istället för att mäta upp, det stod på paketet hur många gram som 1 skopa vägde och vi har en sjukt bra våg. Så jag vägde upp 3 omgångar i en tupperware vällingdispenser och hade den redo för matningarna.

2019-08-06
solskensmamman
solskensmamman

Vi körde Babysemp lemolac 1 (den med grön text) till vår lilla tjej och det funkade utmärkt! Sen körde vi också med magdroppar lite då och då när hon verkade ha det riktigt jobbigt, annars tyckte jag ersättningen funkade bra samt att massera hennes mage lite varje kväll så den kom igång

2019-08-05
alesslouise
alesslouise

Låt de gå 2-3 dagar också och se om bebisen kan själv, ibland behövs de bara lite mer tid med

2019-08-05
Chuckie45
Chuckie45

Nan HA absolut!
Vi fick hjälpa vår son i över 4mån innan han kunde sköta magen själv. Pysventil och termometer.
Runt 5 mån så kunde han själv. Innan dess så var det som du säger som tandkräm.
Nu är han snart 11mån och vi byter bajsblöjor ca 4-6gånger om dagen.
Fick rekommemdation av en 9barns familj att röra ut lite socker i vatten och ge och de fungerade med men gavs bara i yttersta nödfall.

2019-08-05
Chuckie45
Chuckie45

Själv använder jag hipp. Den här funkat jätte bra. Jag har även läst att det rekommenderas hipp när deras små är hårda i magen.

2019-08-04
Madelin88
Madelin88

Nan Ha har räddat hårda magar på båda mina grabbar😀

2019-07-30
Willemamman
Willemamman

Vi har använt NAN HA sen vår dotter var nyfödd.. hon har aldrig haft förstoppning, har funkat bra för oss👍

2019-07-29
Mamma Bella
Mamma Bella

Är det bra att ge det till så små? Han är ju bara 6 veckor

2019-07-29
SaraVS
SaraVS

Vi använde pro naan 1 sensitive och det fungerade jättebra. Ni kan hälla i en skvätt katrinplommonjuice i ersättningen, börja med lite och sen upp till 15ml. Det sätter igång magen bättre än pureer men ta det lugnt för magens skull.

2019-07-29
Selken
Selken
Gravid

Funderar på att antingen byta till hipp och testa eller börja med laktulos igen och dela upp dosen. Men det är ju så svårt. Samtidigt vet man att deras små magar och tarmar måste få vänja sig och tillslut blir det bra. Men tycker så synd om honom. Vi har ju althera som är mp fritt att testa men vet inte om vi vill hålla på att testa så mycket. Han blir 6 veckor imorgon så det borde inte hålla på i så många veckor till kan jag hoppas.

2019-07-27
SaraVS
SaraVS

Ska nämna också att vi gett honom nan sensitive pro och ibland Semper.

2019-07-27
Emilie1234
Emilie1234

Vi har haft exakt samma problem med vår lille son. Dock var vi tvungna att ge honom järndroppar också vilket orsakade ännu mer förstoppning. Men vi delade upp lactulosen på varje/varannan måltid istället för att ge hela dosen samtidigt. Då fick han mindre gaser. Dessutom fick han 10 droppar minifom innan varje måltid och även 5 droppar madgroppar per dag. Detta hjälpte till slut.

Vår barnläkare sa också att vi skulle låta tarmarna få arbeta utan att fylla på med ny mat för ofta. Trösta inte med mat. Så vi hade strikt 3 timmars schema mellan måltiderna och det funkade jättebra. Dessutom minskade vi mängden ersättning, stoppade in nappen direkt när flaskan var slut så då var han nöjd. När han blivit 3 månader var alla magproblem borta!

2019-07-27
Emilie1234
Emilie1234
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...