App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nattning av 11 månaders och uppåt ?😴

Ja hur gör ni andra med nattningen av era små? Har ni någon speciell rutin? Hur lång tid tar det för dom att somna? Vilken tid somnar och när vaknar dom? Vaknar dom ofta på natten och hur gör ni för att få dom att somna om? Egen säng eller i eran säng? Hur söver ni dom på dagen och vart sover dom, säng, vagn?

2019-07-22
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 9 månader

Vi brukar byta till pyjamas, borsta tänder och mysa i soffan en stund. Sedan ger vi välling och lägger lillkillen i hans säng när han ätit färdigt. Vi läser "traktorn som så gärna ville somna" tills han somnar vilket kan ta allt från en minut till 30 minuter. Han somnar vid 21 och vaknar runt 8. Sover för det mesta hela natten utan uppvak så länge det inte är tänder eller något annat som spökar, och då brukar vi lägga över honom i vår säng.

Har haft denna rutin sedan han var runt 12-13 månader. Innan det fick han somna mellan oss i vår säng och så lyfte vi över honom till hans när han somnat. Men jag tycker det funkar mycket bättre nu, smidigare nattningar och mer konsekventa tider, förut kunde vägra somna innan 11 vissa dagar.

2019-07-23
elgaroZ
elgaroZ
Barn på 2 år och 1 månader

Vår dotter är ca 13 månader nu. Redan vid 7 månader flyttade vi in hennes säng i eget rum och körde på 5 minuters metoden. Det gick bra från ock till i ca 1,5 månad då hon blev sjuk i två omgångar.. men nu funkar det super, hon sover oftast som en stock hela natten. Vi lägger henne vid 20.00 tiden och då dricker hon sin flaska välling i sängen och somnar. Vi brukar få ha ett gäng med nappar i hennes säng så hon själv hittar och stoppar in. Vaknar allt mellan 06.00-08.00. Under dagarna sover hon två gånger ca 1,5-2 timmar sammanlagt i vagn.

2019-07-23
SEKL91
SEKL91
Barn på 1 år och 11 månader

Min yngsta är 19 månader och vi sover tillsammans fortfarande så jag ammar henne till sömns på kvällen. Vi äter kvällsmat runt 17.30 och sen är det tandborstning och toabesök innan hon får nattblöja. ( Snart ska hon få egen säng och sluta med nattblöjan med) Vi lägger oss och hon ammar och brukar somna på allt mellan 5 - 30 min. Hon sover sen till ca 5.30. Hon brukar vakna till någon gång och amma lite men ibland sover hon hela natten.

På dagtid sover hon ute i vagnen ca 1 timme nån gång mellan 9 - 12, men det kan bli på eftersiddagen om vi gör nåt särskilt på förmiddagen och hon inte kan somna av nyfikenhet.

2019-07-23
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Min är snart 11 mån, sover 2-3 gånger på dagen antingen i vagnen bilen eller hemma i sängen. Lägger henne mellan 18.30-19 på kvällen, äta gröt - på med pyjamas - borsta tänder - läsa bok - lägger henne i spjälsängen i sitt rum. Ibland somnar hon på 5 minuter och ibland tjorvar hon i upp till en timme men oftast tar det runt 15-20 min för henne att somna, jag brukar sitta bredvid och ha en hand på så somnar hon lättare. Har alltid sovit 9-11 timmar utan att vakna men har sen ungefär 9 mån börjat vakna flera gånger varje natt 🙃

2019-07-23
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 3 månader

Min pojke är bara 10 månader men har haft samma nattningsrutin sedan han va ca 4 månader, lugna ner stämningen lite, om det är möjligt, smörja in med Lotion, ta på pyjamas, borsta tänderna när dem kom och sen mysa lite. När han va mindre så amma jag honom till söms, men nu lägger jag honom bara och säger godnatt medan jag klappar honom lite på huvudet.
Oftast så somnar han själv nästan direkt, men om han råkat bli lite övertrött så har han lite svårare, så då hjälper jag honom genom att vagga honom i famnen. Sen sover han hela natten. Lägger sig vid 19 och vaknar runt 7 😊

2019-07-23
AmandaochErik
AmandaochErik
Barn på 1 år och 8 månader

Har ingen speciell rutin. När han blir trött så sover han. Oftast ell nästan alltid mellan 21:00-22:00. Sover ca 10 timmar hela nätter.
Allt från 5 minuter upp till 1 h tar de att somna.
Min sover hela natten men skulle de hända nån gång att han vaknar till så ammar jag. Så ligger bara ner och så somnar vi om igen på direkte.
Sover i samma säng med mig.
Sover på sängen. Min pojke somnar aldrig (hänt 4 gånger allt som allt) i vagnen.

2019-07-22
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-07-22
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...