App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Han vill inte vara pappa.

Hejsan ! Mitt ex och jag väntar barn om 10 veckor. För 5 veckor sedan kom han hem och sa att han inte såg nån framtid. För en vecka sedan ringde han mig mitt i natten och va arg och sa att han inte ville ha med mig att göra mer. Och neka till våran dotter är hans. Detta va efter att jag nekat han ett kk förhållande med mig. För mig är det svårt att gå från att vara en "blivande fru" till att bli kk med han. Då jag älskar han och jag tror att en sån relation skulle få mig att känna mig äcklig. Jag vill ju ha en hel familj liksom. Nu till saken.. Hur gör man? Ska jag tvinga han att bli pappa igen(han är 43 år) barn sen innan eller kan man skriva fader okänd? Ändå få pengar nånstans? Min ekonomi är inte den bästa då jag fått panikhandla allt själv sista veckorna eftersom han hela tiden sagt att vi ska göra de tillsammans närmare liksom. Jag vet att jag fixar detta själv men känner mig ensam och förvirrad. Han är mest i party svängen nu och försöka prata går inte då han mest säger förolämpande saker till mig.

2019-07-22
Bf oktober 2019
Bf oktober 2019
Bebis på 5 månader

Skulle han ändra sig någon dag och det kommer fram att du medvetet dolt faderskapet, så kan du förlora vårdnaden helt och hållet om han tar det till rätten. Även om du fortfarande bryr dig om honom, så se till att gör allt "rätt" för din egen och barnets framtid.

2019-07-23
illusiona
illusiona

De är skyldiga att utreda faderskap, så ganska meningslöst att säga att du inte vet vem det är. Uppge hans namn, så får han ta striden med dem. Du får automatiskt full vårdnad ändå och all föräldrapenning. Underhåll får du också av försäkringskassan och så blir han skyldig dem pengar om han vägrar att betala, så det påverkar inte din ekonomi. Blev själv ensamstående två veckor innan jag födde andra barnet, exet skrev visserligen på faderskapspappren några veckor innan födseln så att det var klart men han är inte involverad i barnens liv idag.

2019-07-23
illusiona
illusiona

Usch och fy vilken mansbebis! Skulle be honom fara dit pepparn växer och tacka för att han ställde upp som spermadonator. Att bli en bra förälder har inget med genetik och blodsband att göra. Spara och ta foto på alla meddelande han skickar och om möjligt spela in telefonsamtal om detta blir en vårdnadstvist. Han kan inte neka faderskapet men se till så att ni inte har delad vårdnad om barnet. Som ensam vårdnadshavare får du barnets alla föräldrapenningdagar och barnbidraget, som annars vid delad vårdnad delas upp mellan vårdnadshavarna. Vänd dig till familjerätten för hjälp. Ta hjälp och stöd av andra i din omgivning så du inte behöver känna dig ensam i detta. Grattis till bebis!

2019-07-22
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Hej!
Det är idag nästan omöjligt att skriva okänd på faderns namn då barnet har rätt att veta vem pappan är och det har även med arvsrätt att göra. Skulle barnet bli sjuk och behöva nån form av donation så blir det mycket lättare att få fram hjälp om man redan vet vem pappan är. Däremot så kan du få hela vårdnaden om barnet och då får du alla föräldradagar, barnbidrag och dylikt. Så mitt tips även om det känns svårt nu är att skriva i faderns namn så får han bråka med familjerätten om han inte vill men ge honom inte möjlighet till delat vårdnad. Det är bästa sättet för dig idag. Jag hoppas verkligen att allt löser sig för dig!

2019-07-22
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Barn på 3 år och 4 månader

Strunta i han om du känner att du kan och vill va utan han!! Jag vet inte hur det funkar med att skriva okänd pappa men man kan också skriva hans som pappa men att bara du har full vårdad. Ensam vårdad alltså. Du kan då som ex få lite extra pengar från försäkringsskassan. Underhållsstöd om pappan inte hjälper med nått alls.

2019-07-22
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...