App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sorg att inte ha ammat

Min dotter föddes med kort tungband. Det upptäcktes inte förrän på en kontroll på bvc när hon var någon vecka. På bb kom vi aldrig igång med amningen pga att hon inte fick något grepp. Kände dessutom att jag inte fick något stöd från personalen. Hon fick inte i sig mat, och blev tvungen att tillmatas. Jag var stressad och ledsen över att hon inte fick i sig mat, jag kunde inte göra mitt jobb som mamma kändes det som. Hon fick börja matas med flaska för att hon skulle få i sig något, vilket inte var så lätt heller för den delen. Fick tid att klippa hennes tungband när hon var ca en månad gammal. Då hade hon redan vant sig vid flaskan och jag var ganska så skör efter en jobbig förlossning, nedbruten av att inte kunnat amma, stress över att hon skulle få i sig tillräckligt med mat osv. Nu är hon tre månader och jag har fortfarande inte kommit över att jag aldrig fick amma henne. Jag har skrivit till bb över min bitterhet att de inte upptäckte hennes korta tungband där! Om det hade upptäckts där så hade dom kunnat klippa det på plats och hon hade kanske kunnat ammas!! Men dom har inte svarat mig ännu... Inte bara att jag är bitter och ledsen över det utan det har gått så långt att jag skäms att träffa andra mammor tex på öppna förskolan för att jag inte ammar henne. Jag vågar inte träffa andra mammor som ammor för att jag själv kommer bli ledsen över att jag inte ammar men också rädd för vad andra ska tycka om mig att min bebis inte ammas. Känns inte riktigt som att någon i min omgivning förstår detta, det är som en riktig sorg för mig... Någon som kan ge några stöttande ord i detta? Jag behöver verkligen hjälp att ta mig ur detta och se framåt.. jag är såklart tacksam och lycklig över att min fina lilla flicka mår bra och är frisk..

2019-07-21
Mammatillmilica
Mammatillmilica
Bebis på 11 månader

Vi fick reda på att vår son hade kort tungband på BB, men vi fick ändå inte klippt hans tungband förrän han var 5 veckor.. Det hamnade mellan stolarna och vi fick påminna BVC, då de inte hade fått någon info om detta.
Under denna tiden kämpade jag på med amningen med mjölkstockning och ömma bröstvårtor pga hans dåliga grepp. Han fick även ännu mer ont i magen av detta då han svalde massa luft (han hade även kolik).
Det tog ca 3 månader innan jag fick ordning på amningen. Idag är jag glad över att jag kämpade med amningen för det är så bekvämt när det fungerar, men så många gånger jag har suttit med mjölkstockningsknölar i brösten som har gjort ont och gråtit när han äter. Funderade så många gånger över att sluta amma och gå över på ersättning, men på BB och på BVC har det alltid känts som att de har varit ”anti” ersättning, så vågade inte riktigt.
Jag tror på att om mamman är nöjd och glad, är bebisen nöjd och glad! Mår man inte bra av att amma, så mår inte bebisen bra av det heller. Ersättning finns ju för de som inte kan/vill amma, och det är lika okej att mata sitt barn med flaska som att amma! Man ska inte må dåligt över att man gör det bästa för sitt barn💗

2019-07-22
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Tack för att ni tog er tid att svara, känns skönt att få höra andras syn på det hela. Tack ska ni ha❤️

2019-07-22
Mammatillmilica
Mammatillmilica
Bebis på 11 månader

Hej.
Ersättning är till för dom barn dom inte kan ammas.
Jag tror mödrar dömer sig hårdare än omgivningen.
Jag förstår dina känslor men snälla lägg inte för mycket vikt i detta. Tiden går så fort snart kommer ditt barn äta mår och många går då över till flaskan.
Försök njuta av ditt friska barn istället för att tänka på andras åsikter.
Jag hade problem med amningen med min, det slutade med att vi ammade med amningsnapp och att jag spenderade flera timmar dygnet runt med att pumpa ut bröstmjölk, idag ångrar jag att jag la så många timmar per dygn att få ut mjölk när tiden hade kunnat spenderas bättre.
Lycka till till er

2019-07-22
Onepiece85
Onepiece85
Bebis på 5 månader

Var lite för snabb på posta-knappen. Stort lycka till och försök att inte låta detta hindra er i vardagen!

2019-07-22
Leiijha
Leiijha
Bebis på 9 månader

Hej. Jag har en väldigt liknande erfarenhet och känner igen mig i det du beskriver. Med min andra son kämpade jag med amningen men han gick inte upp i vikt och jag hade stora problem med sår på bröstvårtorna så till slut började vi med ersättning. Jag mådde så dåligt, kändes som jag misslyckats och att jag blev ”snuvad” på något. Vid en läkarkontroll (efter att vi börjat med ersättning) kom det fram att han hade kort tungband men då var det alltför sent. Det tog lång tid för mig att komma tillrätta med att han behövde flaska och länge kände jag att jag behövde förklara och försvara att han åt ersättning. Nu är han sju år och även om det fortfarande är en sorg så har jag kommit tillrätta med att han var ett ”flaskbarn”. Försök att inte låta det hindra dig, gör det så smidigt som möjligt för er så ni kan ge er ut och göra saker tillsammans. Jag brukade t ex alltid ha två små termosar., en med kallt och en med varmt vatten med och en vällingdoserare så man snabbt kunde fixa en flaska i rätt temperatur genom att blanda vattnet. Det viktigaste är att barnet mår bra och får i sig mat och även om jag är en amningsförespråkare så får man försöka komma tillrätta med det när det inte går

2019-07-22
Leiijha
Leiijha
Bebis på 9 månader

Jag har inte varit i din sits, men jag är säker på att jag hade känt och reagerat PRECIS som dig! För mig har det också varit viktigt att få amma och jag minns när min första dotter var bebis och på nån kontroll på bvc hade hon inte vuxit lika mycket som innan. Ssk hintade nåt om ersättning om inte min dotter skulle växa mer till nästa gång och jag ammade som en tok däremellan, jag ville verkligen inte ge ersättning, det var en stolthetsgrej för mig. Nu vill jag inte att du el någon annan ska ta illa upp för jag ser verkligen inte ner på de som ger ersättning, men för mig personligen så fanns det inget alternativ till amning. Och därför kan jag verkligen ana hur du känner dig nu. Kanske du kan få träffa någon och prata igenom detta? Är det försent att börja amma vid 3 månader? "Mysamma" är ett begrepp jag har hört. Jag tycker att du kan förklara för ovetande mammor bakgrunden till att du inte ammar, om du upplever att det tisslas och tasslas. Vill ge dig en stor styrkekram från en som inte varit i din sits men ändå kan ana hur jag skulle ha känt mig. 💗

2019-07-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...