App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill stanna hemma med bebis

Måste bara kolla om det är någon mer som känner som jag. Min lilla är precis 3 månader (första barnet) och jag kan bli så himla trött på vänner/familj som bor en bit bort som tycker det är en SJÄLVKLARHET att vi ska sätta oss i bilen och åka enkel resa 2 timmar för att DOM vill träffa vårt barn. Att dom blir besvikna på mig och tycker jag är fånig som inte vill detta, jag känner mig inte riktigt redo för det än ... Som sagt, är det jag som är lite fånig eller finns det fler där ute som skonar sina små från långa bilresor för att träffa massa folk? Hur har ni gjort?

2019-07-21
JosanGosan
JosanGosan
Bebis på 11 månader

Tack för alla fina svar 💛 känns skönt att ha andra mammors förståelse 💪🏼

2019-07-27
JosanGosan
JosanGosan
Bebis på 11 månader

Dom får komma till dig punkt!

2019-07-21
misshannis
misshannis

Det är lika långt för dom att åka till dig som du har till dom men de har ingen liten bebis att ta hänsyn till som du har. Vill de träffa er får dom glatt åka milen till er, inte tvärtom. Stå på dig, du vet vad som är bäst för ditt barn.

2019-07-21
Bex19
Bex19

Det är väl lättare för dem att komma till dig om de kan köra bil själva. Det krävs en del att ta med sig till en liten och alla barn gillar inte att åka bil.

Det är du som mamma som bestämmer tycker jag.

2019-07-21
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Du är inte fånig. Om de nu så gärna vill träffas så får de åka till er. Vi åkte så lite bil som möjligt för att vår son hatade det när han var bebis. Så de som ville träffas fick ta sig till oss.

2019-07-21
emc85
emc85

Är ju mer undrande till varför dem som inte har en liten bebis att ta hänsyn till kan åka den sträckan om det nu är så simpelt enligt dem?

Tycker fortfarande inte om att åka bil med dottern och då är hon 10 månader nu, förvisso sover hon väldigt bra för det mesta men vissa dagar är man ju ändå för trött för att det ska kännas säkert att sätta sig bakom ratten.

Tycker det är dem som borde åka till er om de nu vill träffa barnet. :)

2019-07-21
MånensMamma
MånensMamma

Vi har samma dilemma med vissa personer, känns som om vi skulle göra alla nöjda skulle vi aldrig vara hemma bara åka runt och träffa alla vilket drar mer energi än vad det ger. Jag tycker inte du är fånig..Det är ju du som bestämmer vad du vill göra och det får andra bara acceptera vare sig om dom vill eller ej Och gör dom inte det så är det ju deras förlust. Är personerna vid gott vigör alltså kan köra bil så är det ju mycket lättare för dom att komma till dig än att du ska passa in en bra tid och packa alla grejer och sen samma procedur när ni ska hem. Jag har mer förståelse för dom som är gamla i släkten som kanske inte vill/kan köra bil långt osv att man kan åka till dom någon gång. Men resten kan faktiskt komma till dig!

2019-07-21
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Jag tyckte om att åka bilresor med min lilla bebis då han va så lugn. Brukade åka ca 2 Tim långt till min familj 2-3 gånger i månaden i början. När vi skulle resa då han va ca 4 månader så föredrog jag faktiskt bil i 3 dagars resa. För tyckte det anpassade oss så bra. Men det är upp till var och en självklart

2019-07-21
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader

Jag känner igen mig. När vi fick barn 1 och 2 ville min familj ses hela tiden men vår första HATADE att åka bil, skrek hela resor i bil, bägge två har varit extremt åksjuka och kräkts även vid 5-minutersresor. Jag har dessutom inte körkort så jag har ofta sagt nej pga att jag inte velat åka kollektivt med skrikande åksjuka barn. Har ibland fått kommentarer om att vi "isolerar" oss vilket provocerar mig nåt oerhört, men jag upplever att man "tuffar till sig" ju längre tiden går. Man får absolut lov att säga Nej till en massa resor med bebisen. Bebisen har inget behov av att åka bil, vill folk träffas får de komma till er eller låta bli.

2019-07-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...