App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Min bebis vill äta HELA tiden!

Jag har en bebis som är 1 månad gammal på tisdag. Jag förstår att de vill äta ofta men jag står snart inte ut. Hon vill vara nära och äta EXAKT HELA TIDEN vilket medför att jag är fullständigt låst. Jag har hela tiden sagt att jag ska amma minst 6 mån och alla i närheten säger att hon kommer vilja äta mindre senare, men jag vet inte vad jag ska göra. Hon verkar ändå få mat och vara nöjd (?). Hon kan äta allt mellan 10 min till över en timme och ändå kan hon vara hungrig igen efter allt mellan 5 min till en timme efter senaste matningen. Jag får sitta i soffan exakt hela dagen eftersom hon även bara kan sova på mig. Detta medför att jag knappt hinner gå på toa och jag hinner aldrig äta, i skrivande stund har jag inte ätit på över 24 timmar för att det är helt omöjligt att få tid till att laga mat. Kommer knappt ihåg senaste jag duschade eller var ute. Känns som jag mest gråter hela dagarna men jag gör vad som helst för mitt barn. Är det någon som är eller varit i liknande situation och kan hjälpa mig?

2019-07-20
Viiktoriiia
Viiktoriiia
Bebis på 8 månader

Alla i familjen ska må bra! Mjölkfri ersättning finns receptfritt på apoteket, testa pch se om det funkar. Nutramigen. Funkar det så kräver du recept från bvc, sitt där tills du får ett. Mitt barn sov och då ville inte bvc ge, sen vaknade hon o det blev kaos så då fick jag recept på 1 sek.
Testa napp, olika märken och även för lite äldre barn. Vi hade typ 40 nappar innan en blev godkänd. Testa bärsjal och då kan även bebis amma där i, och du får äta och dricka. Låt bebis amma/äta när och hur mycket den vill. Gå inte på timmar, du förlorar bara på det om bebis konstant gråter. Du behöver äta, dricka, andas och sova. Har du en partner så testa mjölka ur till flaska och be partner ge mat. Du måste tanka energi och näring för att bebis ska få det från dig, försök att inte stressa och vet du: DETTA GÅR SNART ÖVER ❤ jag lovar, du är inte fast för alltid och snart är din bebis lite äldre och nöjer sig med att vara ifrån dig en stund. Första tiden är kaos men försök acceptera kaoset och andas. Det kommer bli lättare det lovar jag dig!

2019-08-09
EB00
EB00
Barn på 1 år och 7 månader

Hej! Nu har jag inte läst alla kommentarer så kanske upprepas...men testa med napp! De vill ju bara snutta på nåt i munnen ibland. Sen är det absolut inget fel med ersättning, så tycker absolut du ska stå med dig mot BVC o be om mjölkfri på recept! Vår tös hade det sen 2mån ålder o mår hur bra som helst idag. I och med det så kommer antagligen bäbis bli mer mätt o kanske sova lite mer iaf...men kämpa på o lycka till, det blir bättre! Vill bara säga att det är inget fel alls på ersättning 😊

2019-08-09
Lily1988
Lily1988

kontakta BVC igen.
Ett barn ska inte vara missnöjt och gråta, det beror på att ditt barn är hungrigt och behöver mer mat. De får stötta dej med mjölkfri ersättning eller annat sätt.
Be om extra vägning nu när barnet inte äter konstant, har vikten börjat plana ut/avstanna? Då får barnet för lite mat...

2019-08-06
solskensmamman
solskensmamman

Ursäkta för väldigt sent svar men tusen tack för era fina kommentarer! Senaste veckorna har varit en berg och dalbana med tyvärr mer dalar :/ Efter ett BVC-besök föreslog de att jag skulle testa en slurk ersättning på kvällen för att få henne mer nöjd och för att hon ska sova mer eftersom hon i princip slutat sova också. Slutade tyvärr med anafylaktiskt chock och övernattning på sjukhuset :( Det gick bra men känner mig helt värdelös som gav henne ersättning..
Hon går upp bra i vikt så sjukhuset sa åt mig de inte tänkte ge mig mjölkproteinfri ersättning på recept utan istället bara ge mig fan på att hon inte får äta hela tiden.
Så nu går man mest runt i hemmet med en missnöjd bebis som skriker, knappt sover oavsett tid på dygnet, ratar babynest, sitter, vagn, sjal & sele och som vill äta hela tiden. Hon får numera äta med två timmars mellanrum och är på sin höjd nöjd en timme efter, sen får man bära och vyssja i en timme till tills nästa amning. Lika låst men mina tuttar får iaf fyllas på lite mer. Får traggla vidare men mår sådär.

2019-08-06
Viiktoriiia
Viiktoriiia

Hej. Jag kan känna igen mig i ditt inlägg.
Först skulle jag vilja säga grattis till bebisen!

Efter hemkomsten med vår tjejja så ville hon äta eller 'snutta' mer än äta..
Efter några kvällar så tog vi beslutet om att ge henne en napp dels för att mina bröst skulle få lite vila (dels pga såriga vårtor + mjölkstockning i ena bröstet) & dels för att jag upplevde att hon nog hade ett mer snutt/sugbehov än just för matintag.
Detta lugnade henne avsevärt!

Ett tips kan va att be familj/vänner om en liten 'motprestation' vid besök - kom på besök du, men ta med mat/fika!
Eller typ: kan ni gosa/ta en promenad medan jag duschar/sover en stund.

Ge dig själv en klapp på axeln & säg att du är den bästa morsan din unge kan ha!
Är du avslappnad så är ditt barn det oxå.
Lyckönskningar// Therése

2019-07-23
FruNucken84
FruNucken84
Bebis på 12 månader

Så va min lilla princess med när hon va 1 månad. Kändes som jag satt hela dagarna i soffan och hon antingen åt eller sov i famnen. Så jag såg till att ha saker att äta med en hand som inte behövdes lagas och drog igenom serier på Netflix. Jag gick på toa med henne i famnen till och med 🙈 Och det avtar, när hon va ca 2.5mån börja hon tycka om att ligga själv i babygymmet. Och man kunde få resa på rumpan om man säger så!

2019-07-22
Shirohoi
Shirohoi
Bebis på 12 månader

Jag hade samma med min dotter!
Ska säga att min teori är att man blir så stressad och pressad av situationen att kroppen inte klarar av att producera tillräckligt näringsrik bröstmjölk då stresshormonerna i kroppen tar över. Äter du då inte iheller så kommer det heller inte tillräckligt med näring i bröstmjölken. Jag gav upp amning när min dotter var ca 1 mån då hade hon bara gått upp ca 50g i veckan trotts att det enda jag gjorde var att amma! Hela situationen blev för mycket att klara av rent psykiskt för mig. Jag började med ersättning och slutade amma helt och det var det bästa jag gjort. Jag hade e nöjd och mätt bebis och jag blev en människa igen och kunde börja njuta av mammaledigheten istället! Innan jag fick barn så tog jag för givet att amningen skulle fungera och hade inte föreställt mig något annat. Men så är det inte för alla och det är inget fel i att sluta amma om ni båda får en bättre tillvaro.

2019-07-21
sofiejonsson
sofiejonsson

Har inte varit i riktigt samma situation men har också upplevt stress med matning av bebis och att man känner sig låst som nybliven mamma. Hade också som du tänkt amma ett halvår men kom aldrig igång med amningen riktigt så pumpade och flaskmatade. Varvade sedan med ersättning och gick sedan över helt på ersättning. Men dessförinnan var det mycket tårar och dåligt samvete vilket nu i efterhand när man tänker efter var helt idiotiskt för barnet har hela tiden mått bra. Kände mig deppig efter förlossningen så det kändes som ett misslyckande när jag inte kunde amma.
Som förgående skriver, sänk kraven! Självklart vill man sitt barn det bästa men det bästa för bebis är inte en sönderstressad mamma som inte mår bra. Kan du inte pumpa och kyla/frysa in bröstmjölk så din partner eller någon annan kan avlasta dig så du får lite tid för dig själv eller bara får sova ut? Under nyföddhetstiden är det helt okey att gå oduschad i mjukiskläder hela dagarna med, kallas ju för 4:e trimestern😊 Man listar ut små sätt att få gjort vissa saker med. När bebis sov lite mer passade jag på att duscha eller så satte jag dottern i babysitter så fick hon vara med i badrummet.
Om det är något som tynger dig och gör dig ledsen så ta upp det på MVC/BVC, finns stöd man kan få därigenom. Inte ovanligt att man kan känna sig deppig efter graviditet och förlossningen. Man behöver återhämtning. Ta hjälp av andra med, måste inte sköta allt med bebis och hemmet bara för att man är ammande mamma och föräldraledig.

2019-07-21
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 32

Varit i samma sits. Håller helt med Joset som skrev innan mig. Ha inte för höga krav det släpper och vissa vill ha mer närhet än andra.. jag va som du och kände att jag va så instängd, kunde knapp gå på toa. Men de blir bättre och bättre. Ibland minns jag inte att det va så pass fast det va bara 1 år sedan. Det går så fort..

2019-07-20
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Känner igen mig helt i det du skriver, men som tur är har den perioden passerats sedan länge. Hatade det. Nu i efterhand tycker jag att jag borde tagit chansen att vila, nyförlöst och allt :)
Försök att inte stressa upp dig över situationen. Hitta något du gillar att göra som fungerar samtidigt som att amma. Jag läste och ammade samtidigt, fungerade bra. Annars se på film, lyssna på ljudböcker, poddar etc. ha inte för höga krav på dig, försök ta det lugnt och låt barnet vara vid bröstet. Be någon köpa hem micromat som du bara kan värma när du är hungrig, ha också lite nötter eller annat snacks och vätska tillgängligt. Pröva om det går att gå runt med barnet i sjal så du kan få lite fria händer för t ex att micra mat. Som sagt: ta det lugnt, ha inga krav på saker som ska fixas, försök äta något :)

2019-07-20
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...