App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

9 månader och mat

Har en kille här hemma som blir 9 månader till veckan. Min fundering är just maten. Han över in de mesta han får tag i så ja är först livrädd att han ska sätta i halsen. Han har fått ersättning sen dag 3 och äter fortfarande 2-3 flaskor per dag beroende på hur maten funkar men min fråga är egentligen hur era bebis varit? Ger ja honom slät mat från 6 månader funkar de superbra men får han mat med bitar i som burkar från 8 månader liksom kväljer de honom och han tycker verkligen inte om de . Har någon annan upplevt samma ? Är han inte redo för vi tar eller är de en ovana som går att få bort ? Har någon tips på vad ja kan göra ? Får lite smått panik när ja hör att vid 12månader och de är dax för dagis ska han äta vanlig mat som alla andra =/ å här sitter vi med hellst pasta bollgones i klämmis..

2019-07-19
Loviatar88
Loviatar88
Bebis på 17 månader

Tack för svar. Han älskar köttfärssås så länge den är från burken 6 månader när vi försökt med 8 månaders så kväljer de honom och han slutar äta =/ smörgåsrån har vi testar men han trycker in allt han kan i munnen men vi jobbar på de . vanlig smörgås har ja inte testat men säger du de är bra så ska ja pröva får köpa nån mjuk limpa =)

2019-07-21
Loviatar88
Loviatar88
Bebis på 17 månader

Om du inte redan vet hur man gör om ett litet barn sätter i halsen så kolla upp det här, för det är superläskikigt att inte veta:
https://rullavagn.nu/blogg/sa-har-gor-du-om-din-bebis-satter-i-halsen-filmen-ingen-foralder-vill-missa/?fbclid=IwAR3Y2c39in5kVNE9scf4TkYTkU09AfGgjlI_mFDkEy9xyDYGH58VyDCDkKs

Vår dotter har aldrig haft några problem med bitar i maten men hon sätter i halsen ibland men har alltid löst det själv med hosta och lite kväljningar, hon bryr sig inte utan fortsätter sedan äta direkt. Men bröd är helt klart en bra grej eftersom det är så mjukt, smörgåsrån fick hon suga på i början det blir också mjukt direkt. Hon har fått suga på kokt broccoli o ätit banan i småbitar (nu tuggar hon själv på bananen). Köttfärssås är ett annat tips, är ju nästan flytande men med småbitar i!

Dom behöver ju vänta sig vid olika texturer och att det inte bara är att svälja allt direkt. Men börja mjukt, typ bröd o bananskivor, och testa dig fram och låt sonen testa sig fram också! Kom bara ihåg att inte ge för stora bitar och alltid dela korvar på hälften (så de blir som månar och inte cirklar) osv. Lycka till!

2019-07-19
Toxxiqo
Toxxiqo
Gravid i vecka 26

Tack skönt och höra att ja inte är ensam.. Ja tror säkert de skulle funka . Känner ju även obehag över att sätter han i halsen och ja är ensam hemma.. men ja får försöka ta hjälp av nån kompis . Tack för svaret =)

2019-07-19
Loviatar88
Loviatar88
Bebis på 17 månader

Jag va precis likadan våga inte ge han nätt alltså me bitar. En dag va jag hos en vän , hon har 2 små barn. Hon gav min pojke en hel macka (utan kanter) i handen. Bara sp där med smör på. Och du tror inte han åt hela? Jag trodde verkligen inte han skulle klara det, tyckte då vid 9 månader han va så liten. Jag vågade knappt titta. ”de ju min liiiilllaa bebis” Jag Gav aldrig nått med bitar i. Men när jag såg henne hon gav och han klara sig då blev jag lite mer modigare. Och visste att han nu kan äta en macka iallafall.. det va wow för mig. Jag behövde nog att se någon annan ge honom som inte är rädd och kan av erfarenhet. Jag lärde mig så.. alla är olika. Om du känner dig trygg när du är hos någon som vågar, ex nån kompis med små barn. Eller så. Låt dem prova istället. Kanske det underlättar för dig? Det underlättade för mig jätte mycket då jag va så rädd, detta med bitar för dem äe fortfarande så små ju... fortfarande 14 månader och jag är försiktigt ..

2019-07-19
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...