App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Fråga- Resa till värmen med en tio veckor gammal bebis

I augusti skall jag resa till Spanien med min tio veckor gamla son, vi kommer att bo hemma hos min pappa och hålla oss inne när solen är som starkast såklart. Utöver det heltäckande kläder, jag är medveten om att man inte ska smörja så små barn men hur gör man med händer och fötter? Någon som kan rekommendera en bra solkräm att ha där? Utöver nämnt eftersöker jag bra saker att ta med på resan (främst flyget). Slutligen, många rekommenderar att ge en alvedon innan flyget, det är dock tre månaders gräns, vågar man ge en tioveckors det? Tack tack tack för svar! :-)

2019-07-18
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 10 månader

Barn under ett år ska inte vara i solen alls men efter att de blivit 6 månader så börjar det bli svårt att skydda dem helt. Därför är gränsen för solskyddskrämer vid 6 månader. Har man mindre bebisar så får man vara lite uppfinningsrik och använda annat solskydd. Ligger bebisen i vagnen så täck med sufflett och vid behov extra solskärm, bär du i sele/sjal täck vid behov över bebisens händer och fötter med en uv-filt. Jag köpte en uv-filt från geggamoja som jag använde i Spanien förra året och den är jätte sval och skön. Finns bra uv-tält man kan använda på t ex stranden. Hade inte gett Alvedon till en sådan liten, ge flaska eller amma vid start och landning.

2019-07-20
emc85
emc85

Jag såg på Nyhetsmorgon (för nåt år sedan eller så) att man ska ha en fysikalisk solkräm till små barn eftersom den inte tas upp av huden på samma sätt som övriga solkrämer (plus att den syns bättre vart man har applicerat). Så vi har ACO's "Kids Sensitive sun cream", den är väldigt dryg så börja med en liten klick.

Vår dotter var 10 månader när vi flög så det är ju lite skillnad, en 10 veckors behöver inte samma stimulans. Men jag hade rekommenderat som de andra, mata sonen vid lyft/landning. Vår dotter fick äta kex/dricka/suga napp vid lyft/landning och det gick hur bra som helst. Använder sonen napp kan det vara bra att använda den om maten inte går hem. Ta med lite tysta leksaker och böcker om han är intresserad av sådant.
Och om du har en bärsjal är det ju guld värt, då kan han ligga nära dig under flygturen och av/påstigning och du har händerna fria. Jag tycker personligen att bärsjal är bättre när barnet är så litet än bärsele men det är väl en smakfråga. Att ha fria händer är dock smått ovärderligt!
Kom ihåg snacks och vatten till dig själv också! Lycka till!

2019-07-19
Toxxiqo
Toxxiqo
Gravid i vecka 26

Alvedon hade jag hoppat, amma eller ge flaska vid start och landning så går säkert flyget bra. Vi köpte en solmousse från evy men skulle nog fråga på apoteket :)

2019-07-18
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

Vi har sett till att ha en sufflett på vagnen som täcker händer/fötter i största möjliga mån. Någon gång har vi smort med eco cosmetics spf 50 på våra barn när de varit mindre och utomlands.
För flyget är mitt bästa tips att amma/ge ersättning i samband med att ni lyfter/ska landa för att lindra eventuell öronvärk.
Det där med alvedon har jag aldrig hört och skulle inte ha gett till mina barn inför en flygresa 😊

2019-07-18
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...