Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Exciterar jag ens?

Någon som känner likadant? Har en pojke hemma på snart 3 månader. Familjen, från både min och sambons sida, kommer gärna och hälsar på så ofta de kan. Så fort de kommer innanför dörren ska det gullas och gosas och under hela vistelsen ligger allt fokus på bebis. Det är inte det att jag inte fattar att det är så, en nyfödd liten goding fångar ju de flestas uppmärksamhet. Men som mamma, känslig som man är, är det fruktansvärt att inse att INGEN vill träffa EN SJÄLV längre. De kommer hit, eller ber en hälsa på för att de vill träffa bebis. Häromdagen bestämde jag med mamma att vi skulle åka ner på stan, men då sambon var ledig fick lilleman vara hemma med honom. När mamma då inser att bebis inte är med blir hon SÅ besviken. Då var det liksom inte kul längre... De vänner jag haft innan bebis kom, det var inte så många men ändå ett par stycken som jag träffade väldigt ofta, de hör jag knappt av längre, och när jag själv hör av mig om att ses är det så svårt att få till något. Typ besvärligt att det är en bebis som ska med. Jag fattar inte? Varför har man blivit nästintill ickeexisterande för? Alltså JAG har det, sambon har sina grabbkompisar som han träffar. De grejar med motorer och allt vad det är. Men jag känner mig så ensam, väldigt till i och med. Nån som känner samma?

2019-07-18
Linneasigrid
Linneasigrid
Bebis på 3 månader

Jag tror du behöver säga till dom närmaste (din mamma framförallt) att det är jobbigt att inte existera längre. Att du fortfarande är du fast du fått en bebis. Jobbig sak att göra, absolut, men det kommer göra gott när det är gjort. Samma med dina närmsta vänner. Om du inte ”duger” för dom längre så får du nog se över om det är värt att ha dom kvar.
Är från början väldigt ensam men det blev ju verkligen inte bättre sen jag fick barn på kompisfronten. Men då försöker jag istället tänka att det är mina vänners förlust att inte ta del av mitt barn o om inte mina vänner vill vara där för mig i en av de största förändringar i mitt liv då är de inte heller värda min tid o energi (detta hoppas jag såklart ändras med tiden).
När det kommer till alla som bara vill gulla med bebis - jag brukar passa på att göra andra saker när folk är på besök. Tycker dom jag är otrevlig som inte sitter med o umgås så säger jag bara att jag inte uppfattade det som att de var o hälsade på mig. Det är en vänlig spark med mjukistofflan. En annan sak att påpeka är oxå att du hoppas att deras engagemang i ert barn ska fortsätta även när barnet blir större för det blir bara viktigare o viktigare.

Hoppas du får balans i det här. Styrkekramar

2019-07-30
Entillmamma
Entillmamma

Förstår inte hur folk kan få ångest över att nån visar ger/visar kärlek till den finaste/bästa man har fått. Vist kan man säga att man få tänka på att ha rena händer och så att de inte kommer när de är sjuka. Men att få ångest över är lite överdriv tycker jag. Inte konstig sen när de blir stora att de inte har lätt att umgås med folk. De är kommer vara rädda från människor....

2019-07-19
Daian
Daian

Josefiine1: förstår inte vad du menar med passusen till mig? Jag tycker vi verkar vara inne på samma linje?

2019-07-19
MamsanMaria
MamsanMaria
nyfödd bebis

Angående existensen - förstår hur du känner men du är nog extra känslig pga hormoner/sömnbrist. Du kommer antagligen se tillbaka på hur du känner/tänker nu om ett par månader o tycka att du överreagerar. Men det är en stor omställning som man va svår att hantera. Uttryck hur du känner till dina nära så dom kan bättra sig. Dom förstår nog inte att du blir sårad

2019-07-19
Niam92
Niam92

Josefiinee1-handlar inte om uppfostran, barn behöver bakterier för att bygga upp immunförsvaret. Barn till föräldrar som har det nästintill kliniskt städat får ofta fler/värre allergier

2019-07-19
Niam92
Niam92

Teddibebisen: förstår dina känslor kring bakterier. Här när våran va nyfödd fick man bara komma hit om man var 100% frisk, inte hade vart förkyld nyligen eller träffat någon förkyld nyligen. Tvätta händerna när dom kom hit.. tycker inte det är ett dugg larvigt! Det är ju du som står där sen med en ev snorig bebis, inte den som kommer och hälsar på. Nä, lita på dig själv!
MamsanMaria: tur vi alla är olika och uppfostrar våra egna som vi vill, eller hur?

2019-07-19
Josefiinee1
Josefiinee1

Teddibebisen: off-topic men det kan vara dags att börja ta tag i den där renlighetsmanin redan nu, för när bebisen är här kan du säga adjö till kliniskt rent hela tiden. Både hemma men även dig själv och såklart även bebisen. När det gäller folk som hälsar på så tycker jag att man kan be folk tvätta händerna när de kommer innanför dörren, det brukade jag göra. I övrigt så behövs lite smuts och bakterier, att ha för rent är väl inte bra ur allergisynpunkt tex? Rätta mig om jag har fel.

2019-07-19
MamsanMaria
MamsanMaria
nyfödd bebis

Jag har inte fått barn ännu, men väntar med bf december. Jag kan redan nu känna ångest för alla som ska hålla, känna och klämma. Pussa och skit med mitt blivande barn, får typ panik av bara tanken.
Massa bakterier och orena händer.
Klarar inte av människor så, mamma och pappa samt syskon givetvis. Men det är ändå så att det kryper i mig att alla ska vara på som inte är så noga med sin hygien när jag själv är nästintill manisk.
Har själv inga jag umgås med, men hoppas väl på att det finns andra mammor som känner likadant som dig. Hoppas det löser sig för dig 🌸

2019-07-19
Teddibebisen
Teddibebisen
Gravid i vecka 24

Oh ja, när man har en bebis så är den universums mittpunkt alltid. Jag tar inte så illa vid mig av det, bebisar har ju en magisk förmåga att dra till sig allas uppmärksamhet. Jag uppfattar inte mig själv som en särskilt hyperintressant person i vanliga fall heller så vill folk komma och beundra mina fina barn så får de gärna göra det. Jag kan också varmt rekommendera öppna förskolan osv. Visserligen blir det typ bara bebisprat där också, men alla är upptagna med sina egna barn och kommer inte att knuffa dig åt sidan för att komma fram till din bebis. 😆

2019-07-18
MamsanMaria
MamsanMaria
nyfödd bebis

Känner igen mig jättemycket. Har en vän kvar sen tidigare, alla andra har försvunnit. Har fått mig att tro att det är något fel på mig, att ingen tycker om mig och de som umgås med mig gör det för att dom måste. Inte för att de vill. Men har tack och lov träffat nya mammor att umgås med! Många nyblivna föräldrar verkar känna likadant. Se om de finns någon föräldragrupp via bvc eller liknande. Det är GULD värt. Alternativt gå till öppna förskolan, där kan man också träffa andra mammor.

2019-07-18
Vickan93
Vickan93
Bebis på 6 månader

Jag känner mig typ tvärtom, har en bebis som blir 12 veckor på söndag. Jag drar mig för att träffa folk, tycker det är skitjobbigt. Och tycker det är jobbigt när folk kommer på besök också. Vill helst bara vara själv hemma med bebis och våra rutiner. Jag borde bli lite mer som dig...

2019-07-18
Mammatillmilica
Mammatillmilica
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...