App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Min 4åring Vägrar tvätta håret

Min son har plötsligt börjat bli livrädd för vatten på huvudet och tvätta håret i duschen! Efter inga problem alls vägrar han tvätta håret. Inget har hänt som har skapat denna rädsla och hysteri i duschen. Kan det vara svartsjukegrej efter lillasysters födelse?(hon är strax 2 månader nu) Någon annan med samma/liknande problem? Tips råd? Vi blir tokiga här :(

2019-07-17
silvercolibri
silvercolibri
Barn på 2 år och 2 månader

Min dotter har alltid blivit badad tills vi flyttade och helt plötsligt bara hade dusch. Vi tog då in en barnpool i duschen så hon fick bada för hon helt enkelt inte gillade att bli duschad med duschmunstycket. Vi häller istället med en kanna på håret. Hon får bestämma själv om hon eller jag ska hälla på håret. Ibland vill hon istället lägga sig er i vattnet och doppa håret. När hon har tvättat håret så får hon leka med sina leksaker i badet vilket hon älskar. Vi har haft våra dispyter och kommit fram till detta sättet som passar oss 😊 dottern har långt lockigt hår som når ner till rumpan att inte tvätta det finns inte på kartan! Hitta ett sätt som passar er och prata med ditt barn. Vissa tycker det är bättre om de själv får blöta håret och själv få köra i schampo 😊 annars kom på ett belöningssystem. Min dotter får leka fritt i badet med sina leksaker när hon har tvättat håret det räcker som belöning för henne. Det kan va att din dotter får spela ett spel, titta på en film eller göra något annat som hon tycker är kul.

2019-07-21
sofiejonsson
sofiejonsson

Hej! Min 4,5 åring har inte tvättat håret med schampoo sedan april tror jag😂han vägrar,är livrädd och blir hysterisk. nu får jag äntligen tvätta bakhåret,men bara där bak😂vi rakade av håret i våras men nu börjar det bli långt igen😆hoppas det vänder snart!!

2019-07-21
8kee6
8kee6

Jaa, vi har köpt en sådan schamporing men inte ens med den vill han ha vatten på håret... man blir trött på tjafset😅 hoppas det ger sig snart
Tacksam för ditt svar 🥰❤️💕

2019-07-19
silvercolibri
silvercolibri

Just nu går det ganska bra med att tvätta håret på bägge barnen men i perioder har det varit väldigt jobbigt. Med äldste sonen köpte jag en "badskärm" att knäppa fast under hårfästet så att det inte kommer vatten i ögonen. Numera så räcker det med att få hålla en torr tvättlapp framför ögonen.

Men visst blir det bråk i duschen här med, på sommaren behöver man ju ibland tvätta håret lite oftare än annars.

2019-07-18
ma78
ma78
Barn på 3 år och 7 månader

Jag tror inte att det ger men för livet, jag märker inget på mina barn iallafall. Haha. Som sagt, vissa saker har vi gjort med mer eller mindre "våld" men vissa saker har vi fått se mellan fingrarna med.

2019-07-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

Skönt att höra att det finns hopp! 😅 body-tackle visst! Det kör vi varje dag! Kravmagaa !
Precis så! Ett hysteriskt barn som slingrar sig i duschen och jag fullt påklädd, kunde inte sagt det bättre.... vi har tänkt om vi tvingar barnet kommer det att ge men för livet, men det kanske det inte gör. Hur gör man? Hur har ni gjort? Bara kört på ändå?😣🤦🏻‍♀️

2019-07-18
silvercolibri
silvercolibri

Hej och välkommen till klubben. 😝 Framförallt min äldsta dotter (8 år) har alltid i perioder haft STORA problem med olika moment av kroppsvård. Tvätta hår, klippa naglar, tvätta bort öronvax, borsta tänderna etc etc. Min yngsta dotter (4 år) är mer easy-going, men kan såklart få för sig att sätta sig på tvären ibland. Vi har haft mindre smickrande tillfällen när jag mer el mindre body-tacklat min äldsta dotter för att få borsta hennes tänder, och vid ett tillfälle står jag fullt påklädd i duschen med en totalt hysterisk unge som slingrar som en orm, men ungen ska duscha! Vem behöver gym, man blir genomsvett efter ett sånt pass. Hursomhelst, våra jobbiga perioder har kommit och gått så man får välja sina strider tror jag. Att borsta tänderna går liksom inte att kompromissa bort. Att klippa tånaglarna kan vänta tills imorgon, eller till nästnästa vecka. Jag vet precis hur jobbigt ni har det och hur frustrerande det är, men min klena tröst är att det går över (och ersätts av nånting annat frustrerande). ;)

2019-07-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...