App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rädd mamma (blåsljud)

Har en liten dotter som blir idag en vecka gammal. Hon föddes med ett blåsljud på hjärtat.. Jag känner mig väldig rädd och känner mig väldigt orolig över detta. Nån mer som har nyfödd med blåsljud och hur farligt är det?? Är verkligen livrädd och känner att jag lixom inte kan njuta fullt ut att vara förälder.

2019-07-17
Mamma0607
Mamma0607
Bebis på 8 månader

Hej! Du behöver nog inte vara orolig, jag har medfött blåsljud, och har aldrig haft några bekymmer, inte behövt opereras eller ta några mediciner för det. Haft kontroller på sjukhus, EKG. Idag är jag 25 år gammal och mår hur bra som helst. Det är bara att njuta av lillan 😊

2019-07-22
Mia1994
Mia1994

Hejsan. Var hon BVC idag och känner väl mig lite mer lättad. Då hon sa att vi inte skulle vara oroliga och att don hade ju skrivit i journalen att det var ett litet blåsljud..

2019-07-18
Mamma0607
Mamma0607

Hallihallå, glad och van sjuksköterska som jobbar med barn här :) Blåsljud behöver inte vara farligt, utan handlar om att det som kallas "fosterförbindelse/r" i hjärtat inte riktigt har hunnit stänga sig. Det är som små genvägar som ska finnas där i mammas mage, och ibland tar det en stund innan de stängs. Innan man skrivs ut från sjukhuset kontrolleras att kvarstående förbindelser inte är farliga genom en undersökning som kallas "pox" (pulsoximetri). Om det finns ett blåsljud så kommer det att följas via BVC, och kan eventuellt kollas vidare på sjukhus vid något tillfälle. Så slappna av och njut av ditt lilla underverk!

2019-07-17
Mandamamman
Mandamamman
Bebis på 6 månader

Har inte vart med om det men har för mig att det inte är helt ovanligt. Kolla med BVC med en gång!

2019-07-17
misshannis
misshannis

Nja sådär. Asså dom har ju förklarat. Men jag känner ju oro inför att vad händer om den inte stängs och tänk om det är så att hon behöver op. Osv. Därför tänkte jag om det fanns någon annan som varit med om liknande.

2019-07-17
Mamma0607
Mamma0607

Har du inte fått nån info vad det innebär? Är det inte så att det där lilla hålet som orsakar blåsljudet ofta växer igen av sig själv efter ett tag? Kräv svar från vården så du kan börja njuta av din lilla flicka ordentligt! 💗

2019-07-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...