App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Är mitt barn tjockt?

Fick höra av svärmor att vår son är tjock. Hon frågade rakt ut om han får för mycket mat för han har lagt på sig så mycket. Jag tog väldigt illa vid mig och blev nästan nojig att min son är tjock men samtidigt känner jag: snälla, kan han inte få växa upp försr innan han blir kallad massa? Han är 4 månader. Väger 6,6 kg, 63 cm lång. Växte i storlek 62 rätt nyligen. Han är väl inte för stor? Kan inte hjälpa det men man börja ju jämföra med andra barn.. och det finns större? Tror att jag tog åt mig så mycket för att jag själv är överviktig. Men självklart hade jag inte tänkt mata mitt barn med socker under hans uppväxt.

2019-07-17
TinaJ92
TinaJ92
Gravid i vecka 17

Så onödig kommentar... väl bättre dom har lite hull på kroppen ifall de skulle bli dåliga tänker jag. Mina barn har haft den vikten och längden redan vi två månaders ålder😅

2019-07-18
Andersson90
Andersson90

Så trött man bli, svärmödrar alltså! Min svärmor tror sig ha röntgensyn, allt för att visa att hon kan allt om bebisar, trots att det var 40 är sedan hennes yngsta son(min man) föddes.
Klart din son inte är tjock! Skulle mot förmodan Bvc anse att han är i riskzonen, så kommer de ta upp det med er isf, så be svärmor tagga ner lite!
Sen är det så att många älskar att trycka ner nyblivna mammor av någon märklig anledning, försök strunta i det bara!

2019-07-18
Evanima
Evanima

Nej, en bebis kan inte vara överviktig på något sett. Min tjej har alltid ”legat över viktkurvan” och de på BVC är såååå nöjda att hon växer och mår bra. Säg att din bebis åker på en magsjuka eller blir sjuk och tappar aptiten, då gör det ingenting att den tappar lite i vikt. För ett redan underviktigt barn kan tex en magsjuka vara förödande :(

2019-07-17
Zozo92
Zozo92
Barn på 2 år och 7 månader

Min lilla trea är en liten rund och go sak. Men hon är bara 18 månader och jag tror nog att det kommer försvinna precis som det gjorde med min äldste son. Han var kanske inte riktigt lika rund men nu som snart 6 år så är han absolut inte rund utan nästan lite tunn av allt spring som finns i hans ben.

Jag säger bara " Skäms på er alla som kommer med dumma kommentarer"

Njut av din lilla ängel!

2019-07-17
ma78
ma78

Ush vilken ofin fråga av henne? Ja hade nog kräkt av mej o sagt ja men bebisen har dej som förebild så de e ju klart den har gjort.

2019-07-17
olsson_jenny
olsson_jenny
Barn på 3 år och 5 månader

Din svärmor måste vara otroligt korkad som vräker ur sig något sådant. Det är inte acceptabelt det handlar om bäbisar! Min dotter hade väck både på armar, ben o haka o va rund o go som bäbis. Det är hon inte nu 4,5 år.

2019-07-17
1rema
1rema

Skrattretande och fruktansvärt onödig kommentar☹️Håller med alla andra här att du behöver verkligen inte oroa dig. Det handlar väl om att följa sin egen kurva och att HAN mår bra, tänk så skönt att slippa oroa sig om han skulle bli sjuk och inte äta lika bra någon dag. Då finns det att ta av. Tösen här var exakt som din son och sonen vägde nästan 8 kg och var 68 lång vid 4 månader. Veck vid armar o ben....bara så himla gulligt🥰
Hoppas du slipper sånna kommentarer i fortsättningen, sköt om er!

2019-07-17
L_E_V_A79
L_E_V_A79
Barn på 3 år och 1 månader

Neej! Dessa kommentarer om vikt hela tiden. Han är 4 MÅNADER!!!! Vet att det är svårt men tänk inte på det mer. Det är din svärmor som är helt ute och cyklar.

2019-07-17
misshannis
misshannis

Absolut inte! Strunta i henne. Min son var 65 cm och vägde 7,6kg vid 4 månader. Vid den åldern (vad jag förstått) kan inte barn lida av övervikt osv.. men den äldre generationen går ofta efter den gamla skolan och gamla riktlinjer. Kurvan brukar plana ut sen när de börjar med riktig mat och rör sig mer. Så njut av att din bebis har lite extra och var glad för det! ❤️

2019-07-17
Vickan93
Vickan93
Barn på 3 år och 7 månader

Skulle nog ha skrattat åt din svärmor (eller ställa samma fråga tillbaka riktat om hennes vikt...), min dotter vägde 7.2kg (+1 på viktkurvan för flickor) till samma längd vid 4 månader, rund ja, tjock nej.

Det jämnar ut sig när de börjar röra sig mer, de flesta jag känner har haft barn som varit betydligt rundare och de är "normala" nu när de passerat 2-3 år och går/springer. :)

2019-07-17
MånensMamma
MånensMamma

Så j’vla löjlig. Ursäkta mitt språk. Hört samma om
Min son och man blir så förbannad. Man kallar först och främst inte ett barn för tjock!! Visst några är
Större än andra. Min son på 14 månader säger dem ff att han e ganska stor av sig. Visst är han det. Men han föddes stor på minst 4 kg, och följer sig kurva sens han föddes. Och det säger jag till så han gör och struntar i vad andra säger. Är min pojke pigg och nöjd då är de det som gåller. Sen är det bara positivt till när dem blir sjuka som en skrev under mig. Men jag blir så upprörd av sånt här ursäkta men mina svärföräldrar sakt samma och blir bara så förbannad.

2019-07-17
Leab
Leab

Alltså svärmödrar!!! Jag är dietist, visserligen inte barndietist, men man kan inte börja prata om övervikt förrän tidigast 2-3 års ålder. Herregud, din son är ju nyfödd! Mår han bra och allt annat är bra så ska du tokstrunta i vad alla experter runtomkring säger.

2019-07-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Vad sjukt att säga sånna saker! När min tjej var 4 månader var hon 67 cm och vägde 8,3 kg, men jag fick inte höra såna saker från folk. Mer typ: det är ju bra att hon har lite att ta av ifall hon skulle bli sjuk och inte vilja äta.
På bvc sa dom bara att hon var väldigt stor men att hon följde kurvan även om hon låg straxt över. Dom var inte oroliga och det har jag aldrig varit heller. Idag är hon 1 år och 9 månader och fortfarande stor. Lika stor som 3 åringarna som springer runt i parken 🤗
Jag tror inte att du har något alls att vara orolig för men prata med bvc annars.

2019-07-17
Emliew
Emliew

Tror inte att ditt barn på något sätt räknas som överviktig. Vår bebis var också 63cm lång vid 4 mån och vägde 6,1kg. Han låg dock ett steg under medelkurvan på vikten så din bebis bör väl ligga runt medelkurvan på vikten. Kolla med BVC om du är orolig!

2019-07-17
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...