App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ballongmage/ibs/ont i övre delen av magen

Hej! Jag behöver lite råd samt byta erfarenheter. Jag har innan jag blev gravid alltid haft problem med ballongmage. Nu under graviditeten har det blivit tusen gånger värre. Uppblåst med gaser, mitt största bekymmer är att jag blir uppblåst och får så groteskt ont i övre delen av magen, det spänner och värker. Det känns även som ett tryck på hela matstrupen. Jag provat med omeprazol och Novalucol men inget hjälper. Spelar ingen roll om jag dricker ett glas vatten eller äter fet el svårsmält mat, magen blir som en ballong ändå. Är det någon som känner igen sig? Och om ni gör det hur har ni hittat lindring? Det här tar verkligen över min vardag o livskvalitet just nu.

2019-07-16
Matilda B
Matilda B
Bebis på 9 månader

Testat sluta äta bröd och pasta? Min mage blir ballong så fort jag ätit detta, också potatis! Drick mycket vatten och boka ett möte med dietist? Barnmorskorna erbjuder detta om man frågar☺️Lycka till med allt🍀

2019-09-11
8kee6
8kee6

Vad jobbigt för dig. Hade mycket gaser i början av graviditeten och besvärats av sura uppstötningar sedan andra trimestern.
Har du provat att kombinera Omeprazol och Novalucol? Ta Omeprazol 30 min innan frukost och Novalucol vid behov. Det har hjälpt mig.
Hur är det med aktivitet? Orkar du röra på dig? Kan lätta på trycket.
Äter du järntabletter? Kan också påverka magen. Kanske prova att minska dosen.
Hoppas du mår bättre snart.

2019-09-11
LottaGbg
LottaGbg
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...