App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Lagom att börja förskola

Jag fick en son i mars och funderar över när det är lagom för honom att börja förskolan. Hade helst velat att han va typ 1 år och kanske två - tre månader, men då blir det ju inskolning precis vid sommaren och det är semestrar och så. Blir det då först inskolning och sen nåt sommarfritids direkt? Är det bättre att vänta till augusti? Eller ska han börja redan när han är ett? Kanske kan ha honom där en eller två dagar i veckan över sommaren, eller är det då bättre att bara vänta helt? Nån som har erfarenhet av detta? Tips eller tankar?

2019-07-16
Malin_
Malin_
Bebis på 11 månader

Enligt mig som utbildad förskolelärare med 4års erfarenhet så är det bra både för dig och barnet att vänta efter sommaren. Som alla känner till så är Det flesta personalen på semester och då kan det bli lite fel att träffa andra personal och sen börja om på nytt . För att barnet ska få det bästa möjliga möten så är det bättre att du väntar . Den första tiden på förskolan är så viktig för barn för att de ska känna sig trygga var noga med att ditt barn känner sig tryggt och väl bemöt. Jag skulle åka till förskolan och kolla om just de personalen som går på hans avdelning jobbar eller inte under sommaren och sen kan du som sagt bestämma själv.

2019-07-16
Sona
Sona

Jag har fått i januari.. men det var på nåder. Var tack vare att storasyster redan gick där. Chansen att man får den förskolan man vill ha blir ju mindre om man söker mitt i terminen. Men som sagt, alla förskolor vill ju ha fullt hela året. Man lämnar ju inte två, tre platser tomma i några månader till ev barn som vill skolas in mitt i terminen. Trist men sant

2019-07-16
Bulanbert
Bulanbert

Har förstått att det är lättast i Augusti / termin starter att skola in sina barn men jag tänker också att det är ju helt omöjligt att alla i Sverige lyckas pricka in just den månaden..finns det några andra här som inte skolat in vid terminsstart och att det ändå gott bra med att få plats? 🤗

2019-07-16
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Augusti är alltid lättast för då blir det automatiskt lediga platser då de äldsta barnen flyttar upp i skolan.... Övrig tid på året finns det inte många lediga platser, ingen förskola går frivilligt med tomma platser mitt i en termin.

2019-07-16
Bulanbert
Bulanbert

Oftast brukar det vara att under sommaren så brukar kanske 1-2-3 förskolor slå sig ihop, personal å barn. Vet inte hur det är där du bor men så är det här jag jobbar. Hade nog väntat om det finns möjligheter till augusti . Då förskolans personal och barn finns där som ska finnas där varje dag hela tiden. Så det inte bli en för mycket blandning för dit barn.

2019-07-16
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Vi har skolat in våra barn vid terminsstarter, då har de varit ca 1,5 år. Hade jag varit som dig och det funkar ekonomiskt etc så hade jag skolat in i augusti.

2019-07-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Skolade in mitt barn när han var 20 månader, funkade perfekt. Så har du ekonomi och föräldradagar kvar så är det inte negativt att vänta till efter sommaren. Är ofta lättare att få den plats man vill ha om man skolar in vid terminstart.

2019-07-16
emc85
emc85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...