App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mår riktigt dåligt i tidig graviditet

Hej... Jag mår verkligen så sjukt dåligt. Är i dagsläget i v.9 och kan inte ta mig till jobbet. Spyr och får konstant kväljningar, sömnsvårigheter, huvudvärk, yrsel och noll energi. Är det verkligen normalt att inte orka ta sig upp ur sängen?... Fler som känner igen sig? Eller varit med om liknande? Hur tog ni er igenom denna period? Finns liksom inte på min radar att "ta mig samman" det går liksom inte... Tar mig knappt från säng till kök eller toa.

2019-07-16
AsvEr
AsvEr
Bebis på 1 månader

Update:
Var på sjukhuset idag. Fick en kort sjukskrivning och ondansetron utskrivet. Hoppas de hjälper lite 🙏

2019-07-18
AsvEr
AsvEr
Bebis på 1 månader

Om du mår så illa att du inte kan få i dig något (och inte ens orkat upp till toan, blir lite orolig för vätske- och näringsintag då!) så bör du nog söka hjälp för att se om du behöver bli inlagd eller få sjukvård i hemmet med ex dropp under en period. Inte bra för sig eller bebis om du inte kan ta hand om dig själv, då finns det hjälp att få :)

2019-07-17
Mandamamman
Mandamamman
Bebis på 6 månader

Tack för svaren och tipsen. Kämpar på och hoppas på att hitta en lösning.

2019-07-17
AsvEr
AsvEr
Bebis på 1 månader

Jag led av kräkningar i 9 månader. In och ut på sjukhuset. Vanligaste mediciner som lergigan fungerade inte. Jag va sjukskriven i princip hela graviditeten. Fick ondansetron utskrivet. De va de enda som hjälpte. Illamåendet hade jag alltid men kräkningarna stoppades upp av medicinen. Be din läkare skriva ut de så ska du se att de nog blir bra :)

2019-07-16
Mars2017
Mars2017

Jag hade det så i 9 månader under båda graviditeterna. Fanns inget annat val än sjukskrivning under första, var student under andra men läste aldrig färdigt några poäng. Så har inga tips att ge. Förhoppningsvis går det snart över för dig :) finns ju diverse piller man kan få av läkare, dock hjälpte de inte för mig men har hört att de ibland funkar för andra. (Fick superbra piller i Storbritannien dock som jag förbjöds att ta när jag kom tillbaka till Sverige..). Kolla sköldkörteln och järnvärde hos bm, det kan ibland påverka :/

2019-07-16
illusiona
illusiona

Tyvärr är det så för en del av oss.
Lergigan comp, Lergigan och postafen kan hjälpa, de första två är receptbelagda.
En del har tur och illamåndent försvinner runt v 15, andra för gå med det i nio månader.
Hoppas det blir mildare för dig snart.

2019-07-16
Onepiece85
Onepiece85
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...