App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

I vilken vecka blev ni beviljade ks?

Hej, Ni som blivit beviljade kejsarsnitt, i vilken vecka fick ni det beviljat? Är i vecka 33 och lider av svår förlossningsrädsla. Har träffat 2 olika barnmorskor, en Aurora bm och en läkare nu. Trodde /hoppades på att läkaren skulle ge mig besked men hen sa bara att jag ska fortsätta med aurora - besöken och "sen får vi se". Upplevde läkaren som jätte elak, nedlåtande och otroligt dömande och känner att jag nästan håller på att ge upp. Hur många ggr ska man orka förklara för främlingar om ens rädsla och berätta ALLT om och om igen innan jag får besked? Jag tar hellre ett nej så jag iallafall kan göra ngt drastiskt än att bara vänta hela tiden. Dessutom är det lång tid mellan varje besök (en månad mellan Aurora och läkarbesöket). Har ju bara 7 veckor kvar.. :/

2019-07-15
Kvinna30plus
Kvinna30plus
Bebis på 6 månader

Jag fick besked på planerat snitt i vecka 34 har jag för mig. Bara med andra barnet jag behövt gå igenom de samtalen.

2019-07-16
Andersson90
Andersson90

Fast det där stämmer inte överallt. Jag har gjort tre snitt ett akut och två planerade. Endast vid det akuta fick jag ligga på uppvak vid de andra två har jag fått vara på samma ställa som bebisen hela tiden. Låg två nätter på BB med alla tre det gör många som föder vaginalt också.

2019-07-16
Andersson90
Andersson90

Jag har precis samma rädsla så vet hur det är. Blev lovad kejsarsnitt med första barnet, dock så skrev de inte med det löfte i min journal så blev inte så ändå.. Andra gången fick jag skriftligt löfte (ca 1.5 månad innan bf) om att få bli nedsövd med kejsarsnitt ( har dessutom enorm nålrädsla) och hade möte med narkosläkare. Slutade med att jag båda gångerna valde igångsättning (antingen det eller så hade jag hoppat framför ett tåg istället, min förlossningsrädsla var så enorm). Med igångsättning så har de mer kontroll på barnets storlek och bättre övervakning på förlossningen. Lyssna inte på vad bm säger utan läs på så mycket som möjligt själv innan. Se till att bm håller emot när du krystar och krysta enbart när kroppen säger till. Jag hade epidural med båda, dock fick jag det försent andra gången så den tog inte alls.
Med andra barnet tog slutskedet över en timme då det tog ca 10-15 min mellan varje krystning. MEN jag har fött två stora barn utan ett enda stygn eller komplikation. Aurora är helt värdelöst enligt min åsikt, gjorde bara min rädsla värre och de bad mig rakt ut att välja ett annat sjukhus så att det inte blir deras problem.
Läs på om metoder för att minska skador, byt läkare om du inte är bekväm och överväg igångsättning, då får man ofta ett ultraljud innan så du vet storleken på barnet. Jag fick även möjlighet att när som helst under förlossningen välja kejsarsnitt (om det inte var för långt gånger förstås). Visst är jag fortfarande livrädd för förlossningar men det går att minska riskerna genom att själv vara påläst.

2019-07-16
illusiona
illusiona

Jag är inte så farligt rädd för smärtan, utan jag är livrädd för komplikationer vilket är stor risk att få om man är livrädd. Om mitt barn skadats så enormt pga mig, att hen dör eller om ngt annat drastiskt händer vet jag inte vad jag gör!

2019-07-16
Kvinna30plus
Kvinna30plus
Bebis på 6 månader

Hej Ok jag har varit med om en vanlig förlossning och ett kejsarsnitt mitt blev i v.32 akut. Men nu i efter hand...om jag får välja så föder jag hellre vanligt än kejsarsnitt. Visst det känns inte så skönt, det gör lite ont Men det går över så fort bebisen är ute. Gör du snitt, hamnar du på uppvaket, babyn på bb. Du får ligga kvar längre....Du får inte bära lyfta...har ont i ditt snitt, som ska läkas och Å jag gadd typ ont besvär 2-3 veckor efter. Medans när jag födde vanligt, gick lång promenad hem från bb dagen efter.....stor stor skillnad. Nu gravid med tredje... önskar o hoppas på vanlig förlossning. Får jag snitt blir håg jätte besviken. Va inte rädd!!! Smärtan är hanterbar!!! Du får smärtlindring !! Och du får en fin baby!!!! Lycka till

2019-07-15
Holm12345
Holm12345
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...