App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Naglar

Hej min son fyller två år nästa vecka. Alla fem naglar på ena handen ser konstiga ut. Vissa naglar är vita på nedre halvan andra har som en dubbelnagel som att gamla ramlar av och nytt kommer ut. Vet inte hur jag ska förklara. Har någon varit med om detta, behövs behandling eller går det över av sig självt. Tacksam för svar!

2019-07-15
lejla93
lejla93

Så härligt att ni hittade anledningen och att det är på bättringsvägen👍🏼🤗

2019-08-02
L_E_V_A79
L_E_V_A79
Barn på 3 år och 1 månader

Hej enligt läkaren kan järnbrist hos så små barn bero på att barnet växer för fort för att hinna äta allt det dagliga intag av Järn som de behöver. Det kunde också bero på att barnet inte äter en varierande kost, där kött är väldigt viktigt att äta. Tydligen så tar kroppen bara upp 20% av järnet som man äter och om man dricker mjölk i samband med måltiden som alltså innehåller kalcium så bromsar det upptaget av järn. Däremot är det bra att äta något med c-vitamin i samband med maten exempelvis apelsin för då blir det lättare för kroppen att suga åt sig järnet.

Nu har det gått tre dagar sedan han började ta järndropparna och han äter redan bättre. Dessutom ser naglarna ut att bli friska igen.

Tack för ert stöd!

Mvh Lejla

2019-08-02
lejla93
lejla93

Vad bra att få en orsak. Nån idé varför han har fått järnbrist?

2019-07-31
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Hej igen idag ringde läkaren mig och sa att de fått svaren från blodprovet. Det visade sig att han har järnbrist så vi har fått Niferex droppar som han ska ta i två månader, tre gånger per dag på fast mage.

2019-07-30
lejla93
lejla93

Ok om läkaren säger att det inte är svamp i din sons fall, men min yngsta dotters lilltånagel började se jäkligt konstig ut när hon bara var några månader gammal. Tjock, gulaktig och fnasar sig. Idag är hon 4 år och nageln ser exakt likadan ut fortfarande. Jag pratade med bvc när jag upptäckte det men de hade inget direkt att svara. Sen kan jag inte fatta hur en liten bebis kan få nagelsvamp på en tå, men jag vet inte vad det annars skulle kunna vara. Hopps ni får ordning på din pojkes naglar hursomhelst. 😊

2019-07-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Hej jag va hos läkaren idag, torsdag och han sa att det inte va svamp. Vi ska ta blodprover imorgon, läkaren misstänker vitaminbrist. Han sa så små barn får inte svamp.

2019-07-18
lejla93
lejla93

Vi fick ingen behandling för höstblåsorna. Sen när naglarna trillade av visste ju ingen heller riktigt vad det var. Tror att det var bvc som bekräftade att det var (kunde vara) pga höstblåsorna....att blåsorna underminerat nageln och sen trillar de av. Det växer en ny frisk nagel under men det ser lite märkligt ut ett tag förstås. Men om man tittar på hans naglar idag (han är 9 år) så syns det inget, jag kan se att någon nagel är mer ”räfflad” än andra men det är väl för att jag vet om det😁 Han lider iaf inte, han HATAR dock att klippa naglarna och har alltid gjort men vet inte om det har med det att göra. Fråga i morgon när du är iväg om någon känner till det och tror det har med det att göra annars får du kanske undersöka det mer.
Lycka till😊

2019-07-15
L_E_V_A79
L_E_V_A79
Barn på 3 år och 1 månader

Hej tack för snabbt svar. Jag har läst om höstblåsor och vet inte om han haft det, men för en tid sedan vet inte exakt om det var för två månader sedan eller mer/mindre men då fick han utslag på ansiktet och armarna och lite på stjärten och läkaren sa inte vad det hette. Vi fick en kräm med ett lejon ritat på som skulle smörjas på alla prickar. Om det nu är på grund av det, behöver han behandling? Går det över av sig självt? Hur länge tar det tills det läker? Är så orolig, jag ska på dropin på VC imorgon, men är rädd att jag är sent ute det har gått några dagar.

2019-07-15
lejla93
lejla93

Hej. Ca 80% av Sonens naglar både på händer och fötter trillade helt plötsligt oxå av för några år sedan. Vet inte hur mycket jag undersökte och trodde det var just svamp, vitaminbrist ja allt möjligt förrän jag av en slump fick ett samband med höstblåsor. Det hade han haft någon månad innan och var absolut inget jag förknippade det med. Men det kan hända att blåsor sätter sig under naglar som man då inte ser såklart och får nageln att trilla av. Är det så att han har haft det för ett tag sen kanske?

2019-07-15
L_E_V_A79
L_E_V_A79
Barn på 3 år och 1 månader

Nagelsvamp? Antar att du hade vetat om han hade klämt handen...

2019-07-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...