App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

3åring vägrar allt! Vad ska man göra för att bli omtyckt igen?

Vet inte vad jag ska göra längre, min dotter på 3 år bara gnäller och skall bråka om allt! Uppskattar inget man gör, hon får även som hon vill ibland men inte ens det uppskattas! Har henne varannan vecka också, jag har alltid kört stenhårt på rutiner och regler, men känns som det inte är lika viktiga på andra veckan. Jag får ofta höra att jag är dum, elak, hemsk, vill till sin pappa å hans nya för dom är aldrig arga, leker jämt! Snälla vad ska jag göra för att bli accepterad igen ?? Någon som haft samma?. Jag sliter av mig håret snart... man känner sig som en hemsk mamma när hon säger dessa ord. Jag har en dotter till hemma på 2 månader som jag fått med en annan då, så syskonen har varsin far.

2019-07-14
Zswahn
Zswahn
Gravid i vecka 18

Ja vi umgås så mycket vi kan men så fort hon får mig för sig själv så ska hon bara bråka eller springa och vara med min sambo, är som att hon inte ens vill ha min uppmärksamhet när jag väl gjort allt för att hon ska få den.

Hoppas att det blir bättre för så tråkigt när man bara bråkar.
Klart hon känner av att jag ger mer tid till den lilla då hon är otroligt tuttig men börjar bli mindre nu så blir ju mer tid för oss igen.

Tack för orden. :)

2019-07-18
Zswahn
Zswahn
Gravid i vecka 18

Ja, vi ska försöka gör så här hemma med att jag ska va med henne en stund själv på dagen nu när den lilla kan vara utan mat i längre perioder. Var jätte svårt i början då hon var så otroligt tuttig, så satt bokstavligen fast i soffan men vi ska lägga upp en schema så man kan umgås själva och se om det blir bättre med tiden.
Klart det är mycket trots med men så tråkigt att alltid skälla och behöva vara sur på henne hela tiden, blir så dålig stämning hemma som sagt.

Tack för tråden och orden :)

2019-07-18
Zswahn
Zswahn
Gravid i vecka 18

Håller med vad som tidigare har skrivits. Förmodligen avundsjuka samt trots blandat! Min dotter som var i samma ålder när hon fick småsyskon också med annan pappa blev likadan. Ville ingenting och kunde ingenting själv längre. Jag kände att det blev en ond cirkel och stämningen här hemma blev väldigt otrevlig. Vi fick då lägga in egentid tillsammans. Ca 30 min dagligen där det bara var hon och jag och lillebror var inte med, där hon fick bestämma vad vi skulle göra. Pyssla, leka, rida eller bara läsa böcker. Den tiden dagligen räckte för att hon skulle känna sig sedd och hörd och efter några veckor bara så hade den perioden gått över helt. Lycka till och är det till någon hjälp så finns det en jättebra bok som heter 5 gånger mer kärlek som även finns som ljudbok. Den tar upp konkreta exempel med barn i olika åldrar om hur man kan göra som förälder och vad man ska tänka på när barnen inte gör som de vuxna vill 😊

2019-07-18
sofiejonsson
sofiejonsson

Kan det vara att 3 åringen känner att du är mer med din bebis än med henne? Att hon känner sig frånvaro i din närhet? Och hon kanske inte vet hur hon ska uttrycka sig och känner sig enssm.. Har inte varit med om samma och har ingen aning.. men barn som känner sig ledsna kan uttrycka det på fel sett och då kan vi som förälder tro att vi är världens dåligaste föräldrar pågrund av dem orden ett barn kan säga.. kanske ska du försöka föra in henne så nära dig som möjligt varje gång ni är. Som ex: göra aktiviteter tillsammans.. eller det kanske du gör.. men jag hoppas det löser sig på ett eller annat sätt och jag tänker också kan hennes pappa å hans partner prata något om dig som din lilla flicka hör? De kanske du också ska tänka på.. jag hoppas de löser sig det är intr roligt alls att gå genom så.

2019-07-15
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...