Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nyfödd sömn... HJÄLP.

Kan inte vara den ända. Har fått en liten dotter för 4 dagar sen. Vet hur viktigt det är med sömn osv. Men hon vägrar sova i vagnen och vägrar sova själv över huvudtaget. Är detta vanligt. Känner Mig en aning desperat. Kan ju inte bära henne hela tiden, men så fort man lägger ner henne så börjar hon gråta. Nån som sitter inne på tips som kan hjälpa...

2019-07-14
Mamma0607
Mamma0607
Bebis på 1 månader

Vi hade vår dotter i bärsjal den första tiden, man har händerna fria och hon mådde hur bra som helst, kunde även vara där under kalas och stora middagar och sova gott. Så jag vill verkligen slå ett slag för bärsjal! Mycket mysigare för en liten är bärsele, men man har ju olika preferenser. Från bärsjalen flyttade vi henne när hon blev lite större till sitt babynest eller vagnen, men det är lite halvtrixigt.
Även i vaket tillstånd o lite kinkig så funkade sjalen jättebra, så det rekommenderar jag verkligen för att bära en bebis dygnet runt är inte speciellt kul hur fantastisk ungen än är!

På natten sov hon i ett babynest mellan oss, och tillslut bara bredvid mig i sängen för jag blev för trött för att lyfta över henne hela tiden. Från 3 månader har hon sovit i sin egen säng i sitt egna rum, funkar hur bra som helst. Men till en början somnade hon i vår famn (oftast min pga kvällsamning).

2019-07-19
Toxxiqo
Toxxiqo
Bebis på 14 månader

Mitt första tips är att läsa boken trygga barn trygga föräldrar, finns även som ljudbok. Den inger en stor förståelse hur bebisen fungerar. Till mina barn har jag alltid haft en filt som de haft runt sig 24/7. Har den runt bebisen när jag har den i famnen och ammar sedan hänger liksom filten med när jag lägger ner barnet, när någon annan bär, i vagnen och i sängen. Så bebisen alltid har något som den känner igen genom lukt och känsel samt att det inte blir några hastiga temperaturförändringar när de går från famnen till sängen. Sen är en bärsjal guld värt på dagarna tycker jag då de sover gott i den fast man själv kan hinna med att göra lite om man behöver det. 😊

2019-07-18
sofiejonsson
sofiejonsson

Får nog hålla med många, det är bara gilla läget och du, tiden går så fort att du kommer sakna det sen. Min första sov enbart på mig de första 3 månaderna.. Jag gav upp och insåg att det var så, åt och drack medans hon var vaken, sen bullade jag upp ordentligt när hon skulle sova så jag med kunde sova. När sambon kom hem fick han ta en promenad med vagnen med henne så jag fick sova själv..

2019-07-16
Johannaske
Johannaske

Att Linda barn är jätte bra. Me tanken på att dem ”skräms”, det är därför barn som inte lindas vaknar betydligare oftare än barn som är lindad, för dem
Rycker till ganska mycket därför vaknar dem av det. Att Linda barn har gjorts så mycket förr.
När min mamma gick till läkaren då för 25 år sen med mig. Hade hon lindat mig. Detta va i Tyskland. Huvudläkare på sjukhuset sa till andra mammor som satt där. ” det är så här ett barn ska hållas första tiden”

2019-07-16
Ledis mama
Ledis mama
Bebis på 15 månader

På BVC och BB avråder man starkt från att linda barn, då det ger ökad risk för plötslig spädbarnsdöd. Första dagarna sov min nyfödda på mitt bröst. Nu har hon en sovorm och ligger med den jämte mig i sängen. Sover gott och vaknar för att amma 2-3 gånger. Mitt första barn vaknade betydligt oftare och hon sov också jämte mig i sängen, så jag bara kunde amma och somna om.

2019-07-16
Tzickii
Tzickii
Bebis på 1 månader

Jag fick en son i mars och er första veckorna sov han bara liggandes på mig. Han skrek varje gång jag la ner honom. Sen läste jag på Susan Törnqvists blogg om ett tips hon fått från en BM där man ska linda barnet, så sover det. Jag testade och han sov fem timmar första natten, i sin egen säng! Halleluja! Då var han fyra-fem veckor. Sen har det hållit i sig och han sover 5-7 timmar varje natt, i sin säng. Man ska rulla en handduk eller filt och lägga runt i babynestet, så det blir mindre (om man inte redan har ett väldigt litet babynest då). Sen ska man linda bebisen tajt i en filt och sen lägga ner den inne i handduksnestet. De ska tydligen få känslan av hur det kändes i magen, när allt var trångt och tryggt. Sen ska man inte vagga utan bara hålla händerna på, så den känner att man är nära. Om du söker på hennes blogg hittar du bild och mer ingående hur tanken är. Jag lindade min son, ammade tills han somnade och la sedan honom i babynestet. Funkade superbra!

2019-07-16
Malin_
Malin_
Bebis på 4 månader

Vi samsov typ hela första månaden. Hon låg tätt intill mig vid bröstet. Då sov hon superbra!

2019-07-15
eelino
eelino
Bebis på 10 månader

När våra barn var lite äldre men ändå svåra att lägga ner, så värmde vi en sån där vetepåse i micron och lade i sängen en liten stund innan vi lade ner barnen. Då var det åtminstone varmt i sängen.
Ibland funkade det.

2019-07-15
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Grattis till bebis! 🥰💕

Det första jag vill säga är : gilla läget. Såhär är bebisar 😂 inte alla men många. Det kallas ofta fjärde trimestern. Bebisen är i stort behov av närhet, den blir lugn av att känna dina hjärtslag och påverkas positivt på många olika sätt, typ temperatursättning, mjölkproduktion stimuleras också av att barnet är på dig.

Men det kan absolut vara påfrestande men Med andra barnet tyckte jag det hjälpte att tänka så : att han behöver mig och även om det kan vara jobbigt ibland så får annat vänta just nu- allt har sin tid. Och vips kommer du undra var tiden tog vägen 💕

Mina barn har varit likadana , sov inte en blund själva första månaden typ. Det löste jag genom liggamning med bebis k nestet men också med bebis på min mage då gjorde jag såhär : i sängen hade jag amningskudden som stöd plus en annan kudde bakom ryggen så jag liksom halvlåg i sängen plus kuddar på sidorna så att de liksom inte ska kasa av. Sådan samsovning rekommenderas INTE men annars Hade jag inte överlevt sömnbristen så det var tvunget.

Efter en tid blir deras rutiner tydligare och då har jag börjat öva barnen att sova i babynest. Har också använt bärsele/sjal mycket. Där är mitt tips att testa olika, finns många varianter och det är viktigt att hitta en modell som bebis gillar men som även passar din kroppsform och bärbehov.

2019-07-15
Freudberg
Freudberg
Bebis på 4 månader

Egentligen vore det ju konstigt om de var självständiga från minut 1 efter att ha legat inbäddade i perfekt tempererat vatten och vaggade till sömns i 9 månader. 😆 Min äldsta dotter var svårnattad och lättväckt, och somnade typ bara med mitt bröst i munnen, men det var jättesvårt att lägga ner henne. Min yngsta dotter var betydligt enklare ur den synvinkeln, hon kunde somna själv i en babysitter tex (inte som dagsfärsk, men efter ett par månader). Jag tror att det är lättast för alla att hitta de rutiner som funkar bäst för stunden och inte försöka slita med att följa en viss mall. De små liven ändrar sig från dag till dag iallafall så det ändras hela tiden. Nu kommer dotter nr 3 vilken dag som helst, hoppas på en repris av den förra, men det återstår att se. 😊

2019-07-15
MamsanMaria
MamsanMaria
nyfödd bebis

Mitt barn var exakt likadant. Hans tarmar var inte helt utvecklade än så han grät konstant i 5 veckor stackaren. Han sov typ aldrig. Om han somnade så gjorde han det i armarna och vaknade alltid upp efter 10 minuter. Och så fick man kämpa igen i 2 timmar för att han ska sova k 10 min igen osv osv. Tyckte det var sjukt läskigt denna tiden pga att jag var så över trött. Det enda som tillslut hjälpte var att ligg amma. Hoppas du hittar en lösning snart. Lycka till 🥰

2019-07-15
JaAj
JaAj
Bebis på 9 månader

min dotter sov bra själv men du kan testa ligg med henne på bröstet till hon somnat o bär sen henne dit hon ska sova o lägg nåt gosedjur eller filt kanske en tröja som luktar du nära henne så hon känner närhet. du kan testa ge henne bröstet kan va så att hon kanske ej äter men somnar snabbt.

2019-07-15
0603
0603
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...