App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kommit in på universitet + gravid!

Hejsan! I våras någon gång sökte jag in till massa möjliga universitet att komma in på nu till hösten med en studietid på 3,5 år. I slutet av Maj fick jag reda på att och pojkvännen väntar vårt första barn och det finns ingen snack om att det ska tas bort. Planen var självfallet att studera, jobba lite och så ett tag innan, men nu är det som det är och såhär det kommer bli. Jag går in enligt min beräkning i vecka 12 (11+0) idag och har första bm tiden på Tisdag 16/7, så då kan det ju visa helt andra saker istället. Ja, vi fick väldigt sen första bm tid pga få barnmorskor i min stad, fick samma dag på båda mödravårderna i staden, så det blev 16 oavsett. Nu till mitt orosmoment. Jag kom då in på min drömlinje i höst, i Uppsala dock som är mitt andra hands val och Stockholm nr1 då jag bor ett stenkast ifrån. Jag har räknat ut att bf är någongång i slutet på Januari 2020, och börjar plugga i höst den 29/8. Någon här som blivit gravid lika tidigt i studier och har erfarenhet av det? Hur har ni gjort? Hur har det fungerat med studieuppehåll osv? Jätte tacksam för svar!

2019-07-12
moalinneas
moalinneas
Bebis på 1 månader

Min (klass)kompis fick barn i 4:e termin. De kunde till och med lösa att hon kunde fortsätta studera samtidigt som första barnet, om du önskar detta.
Detta beror såklart helt på vilken typ av utbildning du ansökt och hur mycket närvaro som är behövlig. Vi läste till ingenjörer, vilket innebär ganska mycket enskilda studier och salstentor. Men ofta går det mesta att lösa

2019-07-16
AsvEr
AsvEr
Bebis på 1 månader

Okej! Ja men dåså. Ska absolut ha koll på det där, tack så mycket för svar!

2019-07-15
moalinneas
moalinneas
Bebis på 1 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-07-15
moalinneas
moalinneas
Bebis på 1 månader

Jag har Studieuppehåll från min utbildning just nu. Vill bara tipsa om att vara noggrann med försäkringskassan, CSN och uppehåll. Det är nämligen väldigt petigt hur man ska göra för att inte förlora sin SGI genom försäkringskassan. Lycka till!

2019-07-12
Linfra90
Linfra90
Bebis på 12 månader

Har uppehåll nu..gick klart termin 3 och har 4 terminer kvar. Börjar studera i december igen,börjar där jag slutade fast i ny klass då☺️Det funkar jättebra med barn å studier,har 3 barn😊

2019-07-12
8kee6
8kee6

Hej! Jag skulle nog rekommendera att du tackar Ja till antagningen och sen kontakter en studievägledare och begär ett möte snarast möjligt. Tillsammans kan ni komma överens om en plan. Du hinner trots allt plugga en termin, men det beror lite på om universitetet har några speciella krav med antal poäng eller terminer man måste studerat innan ett uppehåll. Men tacka självklart Ja och kontakta en studievägledare som kan hjälpa dig med rådgivning. I värsta fall får du hoppa av programmet senare. Jag studerar själv, men ska dock påbörja termin 5 av 7 nu till hösten och måste troligtvis ta studieuppehåll efter jul då våran bebis är beräknad till 20 Januari.

2019-07-12
JejjeH
JejjeH
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...