App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sovrutiner

När började ni med sovrutiner? Jag har en bebis på 2 månader och funderar på sovrutiner, nu blir det mer att hon får sova lite då och då. Hon ammar så hon somnar oftast vid bröstet.

2019-07-11
Blommanvikk
Blommanvikk
Gravid i vecka 18

Försök sätta rutinerna efter din bebis egen rytm då blir det sedan lättare att justera till hur resten av familjen föredrar att ha det.
Min dotter har sovit hela nätterna sedan hon var knappt en månad och sovit i eget rum sen hon var 3-4månader. Allt har skett utan minsta motstånd och om det beror på hur vi satte rutinerna i början vet jag ej. Väntar andra barnet så kan meddela om ett år, haha!

2019-07-15
Selken
Selken
Barn på 2 år och 8 månader

Också nyfiken på denna fråga.

Har en två månaders bebis hemma som sover bra både på natten och dagen men är uppe lite försent för mig på kvällarna :( funderar på att börja väcka henne på dagen ihopp om att hon somnar tidigare på kvällen men vet inte om det är för tidigt att önska sig rutiner redan?

2019-07-12
Freidu
Freidu
Barn på 3 år och 5 månader

Försökte med sovrutiner när han blev ca 4 månader, sen tidsmässigt har det ändrats med en timme framåt eller bakåt lite till och från beroende på utvecklingsfaser, men det har verkligen hjälpt att ha dem när dem sover oroligt eller är svåra att få och somna 😊

2019-07-12
AmandaochErik
AmandaochErik
Barn på 3 år och 11 månader

Började dagen vi kom hem från BB, sovit hela nätter sen hon var tre veckor :)

2019-07-12
MånensMamma
MånensMamma

Hej. Jag tror det är ganska svårt att få rutiner när dom är så små. Jag personligen har alltid varit en rutin människa, och försökte väl sakta men säkert få lillen till att hänga med i den rutinen från start. Men måste nog säga att det var svårt innan han blev 4 - 5 månader. Men efter det så har det funkat jättebra. Dock är alla barn självklart olika. Det som eventuellt skulle funka nu i den åldern är att gå ut med vagnen runt samma tider varje dag, som någon sa här under tidigare. Lycka till ☺️

2019-07-12
JaAj
JaAj
Barn på 3 år och 10 månader

Min pojke 14 månader har inga rutiner ifrån mig. Ammar också på heltid så när han är trött han sover när han e pigg han e vaken. Oftast eller för det mesta det blev själv en rutin för honom så de va likadana tider varje dag. Men han fick styra själv det. Tycker speciellt för 2 månader att den ska styra sömnen själv. Trött sova pigg vaken. Hur dem själva känner för sig :)

2019-07-11
Leab
Leab

Jag promenerade väldigt mycket när jag var mammaledig och jag tog alltid en promenad efter lunch och då somnade barnen i vagnen.
Det gjorde nog att vi ganska fort fick lite rutiner och styrfart på dagarna.
Men det var ju mycket sovande lite nu och då i början.
Vi gjorde tappra försök att markera att det var natt men det gick si så där första tiden.😩

2019-07-11
Norrlänning 1
Norrlänning 1

har börjat vid 6-7 månader med barnen🙂

2019-07-11
8kee6
8kee6
Gravid i vecka 30
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...