App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Magproblem

Hej! Jag är gravid i v.18 och har problem med uppsvälld och gasig mage. Jag har köpt receptfria tabletter på apoteket för att minska uppsvälldheten. Jag har börjat äta Redugas och undrar någon har testat detta eller har ni andra tips för att minska dessa magproblem?

2019-07-07
Bfdecember
Bfdecember
Barn på 2 år och 5 månader

Jag tänkte äta Redugas då min mage låter hela tiden och jag går runt och rapar ständigt. Men min läkare sade att Redugas är till för personer som är gasiga/fisiga. Så kolla om det är rätt tablett för dig! Det som jag tycker hjälper mest mot orolig mage är att äta lite men ofta och röra på sig 😊

2022-01-18
Collan
Collan
Gravid i vecka 24

Kunde du fortsätta äta de tabletterna?

2022-01-16
93rebecca
93rebecca
Bebis på 2 månader

Tack för era svar! 😊 Skönt att höra att jag inte är ensam med uppsvälld mage osv. Tydligen verkar det mer vanligt under graviditeten om man haft det tidigare 🙈 Det är verkligen inte kul... Som ni säger så får jag försöka hitta samband i det jag äter och se vad jag kan göra. Ska även rådfråga barnmorskan om jag kan fortsätta med tabletterna om jag behöver det. Tacksam för era svar då det är mycket nytt när man blir gravid första gången ☺️

2019-07-07
Bfdecember
Bfdecember

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-07-07
Bfdecember
Bfdecember

Jag har alltid haft lite problem med uppsvälld och gasig mage (redan innan graviditeten), försök hitta samband med vad du äter och dricker om något förvärrar symtomen, och minska isåfall på det. I mitt fall var det tex lök, vit bröd, kaffe, kolsyrat mm.
Sen kan man bli ännu känsligare eftersom man är gravid, tyvärr är magproblem en vanlig symtom, super tråkigt!
Men har du jätte ont i magen så kontakta vården.

2019-07-07
Ninnzy
Ninnzy

Har aldrig prövat något läkemedel mot det men vet att det kan vara jobbigt och smärtsamt att vara uppblåst i magen😆Finns ett läkemedel som heter Dimetikon med. Rådgör alltid med MVC om läkemedel innan du tar det. Även om det är receptfritt eller naturläkemedel. Försöka undvika mat och livsmedel som är gasbildande kan hjälpa med.
Grattis till graviditeten!😊

2019-07-07
Sahra11
Sahra11
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...