App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Min son på tre månader har börjat amma sämre

Jag helammar och det har alltid gått superbra. Men för ett par dagar sen så började han "tramsa" vid amningen, efter bara ett par minuter. Han liksom slänger bak huvudet och drar i bröstet (vilket är otroligt oskönt!), sprattlar massor med ben och armar, släpper taget och tittar sig omkring innan han börjar suga igen. Sen håller han på så tills jag ger upp efter typ 20 minuter och slutar amma. Han verkar nöjd i övrigt och vill inte amma oftare än innan. Nån som känner igen sig? Är det en fas som förhoppningsvis snart går över? Eller kan det va så att jag producerar mindre mjölk än tidigare?

2019-07-06
Malin_
Malin_
Bebis på 12 månader

Min pojke höll på likadant.. Jag brukade hålla för ansiktet så han inte kunde se nått förutom tutten. Funkade på honom, annars hade jag ingen tutte kvar 😅 sen om det va för rörig plats vi satt på med mycket folk som väsnades va jag tvungen att gå därifrån, annars gick det inte, oavsett hur hungrig han va.

2019-07-29
AmandaochErik
AmandaochErik
Barn på 1 år och 6 månader

Min tjej brukar göra likadant ibland. Hon har mycket och säga och skrattar och smuttar bara lite på bröstet. 🥰 Jag tror inte hon är så hungrig då hon tramsar vid amningen så jag brukar försöka amma henne eller så väntar jag en stund och försöker igen när hon visar att hon vill äta och då brukar hon amma utan trams 😊

2019-07-29
Jenni8
Jenni8
Bebis på 10 månader

För mig och min 3,5-månaders funkar det ibland att jag ställer mig upp och gungar lite när hon ska amma. Efter en stund lugnar hon sig och ammar bra, och då kan jag sätta mig ner igen och hon ammar lugnt och fint :)

2019-07-09
Lojjsan_
Lojjsan_

Jag tror att det är en ökningsperiod kring tre månader då bebisen ”beställer” mer mjölk, och att det då brukar vara lite tjafs vid amningstillfällena ett tag! Så var det för oss. Prova googla på ökningsperiod och tre månader så finns det mycket info:) Jag tipsar även om att gå med i fb-gruppen Amningshjälpen för tips och info!

2019-07-09
JF02
JF02
Bebis på 13 månader

Min dotter var precis likadan vid tre månader. Vid den åldern så börjar de upptäcka världen runtomkring och kan ha svårt att fokusera. Prova att amma i ett mörkt rum. Min lilla ammade utan problem nattetid men inte dagtid, tillslut gav vi flaska på dagen för det gick bättre än bröstet.

2019-07-08
Sandrakej
Sandrakej

Min son hade också en sån fas. Det är nog att bara ha tålamod dem tycker väl allt nytt dem gör är intressant :)

2019-07-06
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader

Min dotter hade en sådan fas när hon var runt 5/ 6 månader. Förmodligen för att det fanns mycket runt omkring som var spännande. Det som fungerade bäst för oss var att se till att det var lugnt och stilla i rummet, samt att hon gärna fick vara så trött som möjligt när jag ammade henne. Efter ett tag blev det bättre, men det krävdes mycket tålamod så jag kan förstå om du känner dig frustrerad.

2019-07-06
Alvida
Alvida
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...